Πληρώνεται σήμερα το επίδομα παιδιού (οι δικαιούχοι)

26/6/2018 11:06    η Β’ δόση του Επιδόματος
Σήμερα Τρίτη, 26 Ιουνίου πιστώνεται η Β’ δόση του Επιδόματος Παιδιού 2018 στους λογαριασμούς των δικαιούχων, οι οποίοι υπέβαλλαν φέτος αίτηση Α21 και πληρούν τις προϋποθέσεις. Με την ίδια πληρωμή θα καταβληθούν και αναδρομικά ποσά επιδομάτων, από εκκρεμείς αιτήσεις παλαιότερων ετών.

Η Β δόση είναι διμηνιαία και αφορά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο. Το Επίδομα Παιδιού καταβάλλεται σε 533.729 οικογένειες δικαιούχων που υπέβαλλαν φέτος αιτήσεις Α21 στην νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα, με όλες τις τυχόν αναδρομικές οφειλές από την αρχή του έτους και μετά τους απαραίτητους συμψηφισμούς με την Α δόση που πληρώθηκε πριν το Πάσχα. Επίσης πληρώνονται και 13.117 οικογένειες δικαιούχων, στις οποίες οφείλονταν αναδρομικά παλαιότερων ετών. Συνολικά η δαπάνη φτάνει στα 139,8 εκ. ευρώ. Για τις νέες αιτήσεις του 2018 καταβάλλεται ποσό 131,54 εκ. ενώ για τα αναδρομικά παλαιότερων ετών ποσό 8,27 εκ. ευρώ.

Η αύξηση του πλήθους των δικαιούχων είναι ήδη εμφανής από το πρώτο 20ήμερο λειτουργίας της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποβολής της αίτησης Α21. Στα τέλη Ιουλίου όταν θα καταβάλλεται η Γ δόση 2018 και θα έχει εξοφληθεί πλήρως το πρώτο 6μηνο, εκτιμάται πως θα ξεπεραστεί κάθε προηγούμενο σε πλήθος δικαιούχων.

Αυξητικά κινείται και το ύψος του συνολικού κονδυλίου. Πέρυσι, το πρώτο 6μηνο είχαν πληρωθεί σε οικογενειακά επιδόματα 291 εκ. ευρώ σε δυο τριμηνιαίες δόσεις. Φέτος έχουν πληρωθεί με την Α και Β δόση πάνω από 300 εκ. ευρώ, ενώ μέχρι το τέλος Ιουλίου η δαπάνη αναμένεται να κυμανθεί στα 450 εκ. ευρώ, γεγονός που σημαίνει αύξηση 50% σε σχέση με πέρυσι.

Η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα – μέσω της οποίας υποβλήθηκαν και εγκρίθηκαν πάνω από μισό εκατομμύριο αιτήσεις – θα επαναλειτουργήσει από αύριο Τρίτη, για όλους τους δυνητικούς δικαιούχους που δεν υπέβαλλαν αίτηση. Στις 25-27 Ιουλίου θα καταβληθεί η Γ δόση 2018, η οποία θα αφορά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, στους δικαιούχους που θα έχουν εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση και θα έχουν υποβάλλει αίτηση Α21 έως τις 20 Ιουλίου. Ακολούθως, θα καταβληθούν όπως προβλέπεται και οι επόμενες διμηνιαίες δόσεις.

Οι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού θα μπορούν να ενημερωθούν για το ποσό που πιστώθηκε στους λογαριασμούς τους μέσω της πλατφόρμας υποβολής της αίτησης Α21 με χρήση των προσωπικών κωδικών taxisnet.



aftodioikisi

Επόμενο Προηγούμενο
 

1ο Φεστιβάλ ΑμεΑ του Δήμου Θεσσαλονίκης  «Μία Γιορτή για Όλους»

1ο Φεστιβάλ ΑμεΑ του Δήμου Θεσσαλονίκης «Μία Γιορτή για Όλους»

16:04 9/5/2025

9 Μάι - 11 Μάι 2025

The Comic Con: Η μεγαλύτερη διοργάνωση υπερ-ηρώων επιστρέφει από σήμερα στη Θεσσαλονίκη

The Comic Con: Η μεγαλύτερη διοργάνωση υπερ-ηρώων επιστρέφει από σήμερα στη Θεσσαλονίκη

13:23 9/5/2025

Τη στολή σούπερ ήρωα θα φορέσει από σήμερα η Θεσσαλονίκη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

09:00 9/5/2025

Παρασκευή 9/5

Μάνος Χατζιδάκις και Μίκης Θεοδωράκης: Τα Μεγάλα «Μ» της μουσικής μας στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Σταύρος Κουγιουμτζής»

Μάνος Χατζιδάκις και Μίκης Θεοδωράκης: Τα Μεγάλα «Μ» της μουσικής μας στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Σταύρος Κουγιουμτζής»

20:00 8/5/2025

11/05 - 8:00 μμ - 10:00 μμ

Θεσσαλονίκη: Μικρή Ολυμπιάδα στην Τριανδρία

Θεσσαλονίκη: Μικρή Ολυμπιάδα στην Τριανδρία

17:00 8/5/2025

Από Πέμπτη 8/5 - Σάββατο 10/5

Ενημέρωση για την λειτουργία του Κ.Ε.Π Καλαμαριάς

Ενημέρωση για την λειτουργία του Κ.Ε.Π Καλαμαριάς

15:24 8/5/2025

Κ.Ε.Π Καλαμαριάς Πόντου 85

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

09:00 8/5/2025

Πέμπτη 8/5

Street Tennis στην πλατεία Αριστοτέλους

Street Tennis στην πλατεία Αριστοτέλους

20:00 7/5/2025

Σάββατο 10/5

NEPENTHE: Season 3 Ep. 3 – 333 στο ONOMA Hotel SKG

NEPENTHE: Season 3 Ep. 3 – 333 στο ONOMA Hotel SKG

17:00 7/5/2025

Κυριακή 11/5

Θεσσαλονίκη: Ανοίγει το Cine Alex με δωρεάν είσοδο

Θεσσαλονίκη: Ανοίγει το Cine Alex με δωρεάν είσοδο

15:00 7/5/2025

Τετάρτη 7/5

Κλασικά Έπιπλα