Σε χέρια ιδιώτη η παραλία Καρύδι στη Βουρβουρού

21/9/2017 08:00    Ιδιώτης θα εκμεταλλευτεί την γνωστή παραλία
Ένταση σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην Κτηματική Υπηρεσία Χαλκιδικής, κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού για την εκμίσθωση παραλίας στη Σιθωνία σε ιδιώτη, καθώς συγκεντρώθηκαν αυτοδιοικητικοί παράγοντες του Δήμου Σιθωνίας, εκπρόσωποι συλλόγων και κατοίκων, οι οποίοι προσπάθησαν να αποτρέψουν τη δημοπρασία. Αποτέλεσμα ήταν να κληθεί η Αστυνομία και να προχωρήσει σε 3 συλλήψεις, ενώ η δημοπρασία ολοκληρώθηκε τελικά το μεσημέρι, οπότε αναδείχθηκε ανάδοχος.

Η Κτηματική Υπηρεσία Χαλκιδικής προχώρησε στην προκήρυξη διαγωνισμού για την εκμίσθωση σε ιδιώτη της παραλίας «Καρύδι», στη Βουρβουρού, μήκους περίπου 300 μέτρων και πλάτους 15 μέτρων, για την επόμενη σεζόν, ο οποίος θα μπορεί να την εκμεταλλευτεί, τοποθετώντας ξαπλώστρες ομπρέλες κλπ. Να σημειώσουμε ότι συνήθως το δικαίωμα εκμίσθωσης αιγιαλού παραχωρείται στους Δήμους, οι οποίοι στο τέλος της άνοιξης με τη σειρά τους προχωρούν στην εκμίσθωση σε ιδιώτες. Ωστόσο η Κτηματική Υπηρεσία έχει το δικαίωμα να προχωρήσει η ίδια στην προκήρυξη διαγωνισμού, όπως ξεκίνησε στην αρχή του καλοκαιριού για τη συγκεκριμένη παραλία, όμως για διάφορους λόγους η διαδικασία καθυστέρησε και τελικά πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Χθες, Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας, περίπου 25 κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν στην Κτηματική Υπηρεσία στον Πολύγυρο, για να εμποδίσουν τη δημοπράτηση της παραλίας.

«Η συγκεκριμένη παραλία είναι μια από τις ομορφότερες της Σιθωνίας» σχολίασε ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σιθωνίας, Γιώργος Δαλδογιάννης, μιλώντας στο halkidikifocus. «Θέλουμε να παραμείνει ελεύθερη, όπως ήταν τόσα χρόνια και γι’ αυτό σήμερα συγκεντρωθήκαμε στην Κτηματική Υπηρεσία», πρόσθεσε.

«Κατ’ αρχήν ξαφνιαστήκαμε με την προκήρυξη του διαγωνισμού στα τέλη του Σεπτέμβρη» είπε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Νικολάου, Γιώργος Παρδάλης, μιλώντας στο halkidikifocus. «Η παραλία «Καρύδι» είναι πασίγνωστη, εξυπηρετεί τον Άγιο Νικόλαο και τη Βουρβουρού και μέχρι και αυτό το καλοκαίρι υπήρχε ελεύθερη πρόσβαση για όλους, χωρίς να την εκμεταλλεύεται κάποιος, αποτελώντας μια από τις ακτές «στολίδι» της περιοχής και έτσι θέλουμε να παραμείνει, γι’ αυτό προσπαθήσαμε να αποτρέψουμε τη δημοπρασία», πρόσθεσε.

Οι συλλήψεις

Στις 9.15 περίπου, καθώς άρχιζε η δημοπρασία, δημιουργήθηκε ένταση στα γραφεία της Κτηματικής Υπηρεσίας, με αποτέλεσμα να κληθεί η Αστυνομία και να συλληφθούν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Νικολάου, Γιώργος Παρδάλης, ο Πρόεδρος της τοπικής Ένωσης Ενοικιαζομένων Δωματίων, Θανάσης Ευαγγελινός και ο Δημοτικός Σύμβουλος, Στάμος Σταμούδης.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Αστυνομία, όπου σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη ειρήνης δημόσιας υπηρεσίας και το απόγευμα αφέθησαν ελεύθεροι.

Ολοκληρώθηκε η δημοπρασία

Αργά το μεσημέρι αναδείχθηκε ανάδοχος της παραλίας, ο οποίος είναι κάτοικος της περιοχής του Αγίου Νικολάου και από το επόμενο καλοκαίρι θα έχει το δικαίωμα να την αξιοποιήσει.

Από την πλευρά του ο κ. Παρδάλης, μετά την ανάδειξη αναδόχου, δήλωσε: «Μέλημά μας είναι το «Καρύδι» να διατηρήσει την φυσική ομορφιά που έχει. Γι’ αυτό θα είμαστε σε επαφή με τον ανάδοχο, ώστε όποια παρέμβαση σημειωθεί να είναι ήπια και να αναδεικνύει την παραλία και όχι να την καταστρέφει».




halkidikifocus
Επόμενο Προηγούμενο
 

reworks agora 2025 Πρόγραμμα

reworks agora 2025 Πρόγραμμα

20:00 20/5/2025

10ο επετειακό reworks agora 2025 Πρόγραμμα

Πρόγραμμα Παραθινούπολη 2025  Φεστιβάλ για Παιδιά στην Πλαζ Αρετσούς στην Καλαμαριά

Πρόγραμμα Παραθινούπολη 2025 Φεστιβάλ για Παιδιά στην Πλαζ Αρετσούς στην Καλαμαριά

17:00 20/5/2025

30 Μάι - 1 Ιούν 2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς συμβουλεύει για τη μετάβαση των παιδιών από τη μια σχολική βαθμίδα στην επόμενη

Ο Δήμος Καλαμαριάς συμβουλεύει για τη μετάβαση των παιδιών από τη μια σχολική βαθμίδα στην επόμενη

13:00 20/5/2025

21/05 - 5:00 μμ - 6:00 μμ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

09:00 20/5/2025

Τρίτη 20/5

Ο Γιώργος Μαζωνάκης στη Θεσσαλονίκη στο Στάδιο Απόλλωνα Καλαμαριάς

Ο Γιώργος Μαζωνάκης στη Θεσσαλονίκη στο Στάδιο Απόλλωνα Καλαμαριάς

20:00 19/5/2025

Τετάρτη 11/6

Η Καλαμαριά τίμησε τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Η Καλαμαριά τίμησε τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

17:00 19/5/2025

Με μια συγκινητική εκδήλωση

Στη Βουλή ο αποκλεισμός της Καλαμαριάς από τους σχεδιασμούς ανάπτυξης του παραλιακού μετώπου Θεσσαλονίκης

Στη Βουλή ο αποκλεισμός της Καλαμαριάς από τους σχεδιασμούς ανάπτυξης του παραλιακού μετώπου Θεσσαλονίκης

15:00 19/5/2025

Την απουσία της Καλαμαριάς από τους σχεδιασμούς ανάπτυξης του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

12:00 19/5/2025

Δευτέρα 19/5

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

09:00 18/5/2025

Κυριακή 18/5

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

09:00 17/5/2025

Σάββατο 17/5

Κλασικά Έπιπλα