Βραζιλία-Βέλγιο 1-2

7/7/2018 01:03    Παγκόσμιο Κύπελλο
Για δεύτερη φορά στην ιστορία του, μετά το 1986 (4η θέση), το Βέλγιο προκρίθηκε σε ημιτελικά Μουντιάλ, μετά από έναν ποδοσφαιρικό υπερθέαμα στους «8», απέναντι στην Βραζιλία. Οι «κόκκινοι διάβολοι» επιβεβαίωσαν τις αμυντικές αρετές τους απέναντι στη «σελεσάο», της οποίας και έκαμψαν την αντίσταση στα προημιτελικά με 2-1, «αρπάζοντας» το «εισιτήριο» για τους «4», εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν τη Γαλλία (10/07, 21:00, Krestovsky Stadium, Αγία Πετρούπολη).

Το αυτογκόλ του Φερναντίνιο στο 13΄ έδωσε την απαραίτητη ψυχολογία στο Βέλγιο, το οποίο στο 31΄ με τον Ντε Μπράιν «έγραψε» το υπέρ του 2-0, που ήταν και σκορ ημιχρόνου στο Καζάν. Στην επανάληψη, οι βραζιλιάνοι ανέβασαν στροφές, μείωσαν σε 2-1 στο 76΄ με τον Αουγκούστο, αλλά μέχρι εκεί...

Η Βραζιλία είχε τις ευκαιρίες, αλλά... προδόθηκε από το VAR, το οποίο αγνόησε το πέναλτι που κέρδισε στο 56΄ ο Ζεσούς από τον Κομπανί, ενώ είχε απέναντί της και τον ανίκητο σήμερα, Τιμπό Κουρτουά, ο οποίος «κατέβασε ρολά» ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο όταν και έκανε σωρεία εξαιρετικών επεμβάσεων.

Το ανελέητο σφυροκόπημα των Βραζιλιάνων με το... καλημέρα του αγώνα δεν βρήκε αντίκρισμα, με τους Νοτιοαμερικάνους να χάνουν τρεις κλασικές ευκαιρίες και να το... πληρώνουν στο 13΄, όταν ο Φερναντίνιο ακούμπησε με των ώμο και με αυτογκόλ έδωσε το προβάδισμα στους Βέλγους.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» βρήκαν ψυχολογία και στην ουσιαστικά πρώτη αντεπίθεση τους στο 31΄ είδαν τον Λουκάκου να συνεργάζεται υποδειγματικά με τον Ντε Μπράιν και τον τελευταίο να δίνει αέρα δύο τερμάτων στο Βέλγιο με φοβερό σουτ.

Στην επανάληψη ο Τίτε ανακάτεψε την τραπούλα και δικαιώθηκε όταν τρία λεπτά μετά την είσοδο του Αουγκούστο στον αγωνιστικό χώρο είδε τον μεσοεπιθετικό να μειώνει σε 2-1 για την Βραζιλία (76΄), η οποία στο 56΄ διαμαρτυρήθηκε δικαιολογημένα για το πέναλτι του Κομπανί στον Ζεσούς.

Οι Βραζιλιάνοι, πάντως, συνέχισαν την προσπάθεια να διαψεύσουν την παράδοση που θέλει καμία ομάδα σε Μουντιάλ που είχε βρεθεί στο 0-2 στο ημίχρονο να ανατρέπει τη μοίρα της, πάλεψαν για την ισοφάριση, αλλά οι επεμβάσεις του Κουρτουά ήταν σωτήριες, με αποκορύφωμα αυτή του 94ου λεπτού σε σουτ του Νεϊμάρ και οι Βέλγοι πανηγύρισαν την τεράστια επιτυχία.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Τίτι): Άλισον, Φάγκνερ, Σίλβα, Μιράντα, Μαρσέλο, Παουλίνιο (73΄ Αουγκούστο), Φερναντίνιο, Γουίλιαν (46΄ Φιρμίνο), Κοουτίνιο, Νεϊμάρ, Ζεζούς (58΄ Κόστα)

ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Μενιέ, Αλντεβάιρελντ, Κομπανί, Βερτόνχεν, Φελαϊνί, Βιτσέλ, Σαντλί (83΄ Βερμάλεν), Ντε Μπράινε, Λουκακού (87΄ Τίλεμανς), Αζάρ



onsports

Επόμενο Προηγούμενο
 

Μια μεγάλη γιορτή για τους μικρούς μας φίλους στη ζεστή αγκαλιά της Καλαμαριάς

Μια μεγάλη γιορτή για τους μικρούς μας φίλους στη ζεστή αγκαλιά της Καλαμαριάς

11:16 20/6/2025

Με χρώματα

Η Πλατεία Αριστοτέλους Γεμίζει Σκαραβαίους

Η Πλατεία Αριστοτέλους Γεμίζει Σκαραβαίους

20:00 17/6/2025

Τα VW Beetle στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης την Κυριακή 22/6

Επανεκκίνηση από την Καλαμαριά του Δικτύου Πάφου

Επανεκκίνηση από την Καλαμαριά του Δικτύου Πάφου

15:00 17/6/2025

Αδελφοποιημένων Πόλεων της Ελλάδας με έμφαση σε δράσεις για νέους και τρίτη ηλικία

Άσκηση Πυροπροστασίας στο Κόδρα

Άσκηση Πυροπροστασίας στο Κόδρα

11:16 17/6/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Πολιτική Προστασία ενισχύει τα μέτρα ασφάλειας

Το Plastira Project 2025 «άδειασε» την Πλαστήρα από αυτοκίνητα και τη «γέμισε» με ζωή, τέχνη και ανθρώπους

Το Plastira Project 2025 «άδειασε» την Πλαστήρα από αυτοκίνητα και τη «γέμισε» με ζωή, τέχνη και ανθρώπους

19:00 16/6/2025

Ένα δυναμικό και γεμάτο ενέργεια Σαββατοκύριακο έζησε η Καλαμαριά

Ολοκληρώθηκε για πρώτη φορά ο πλήρης καθαρισμός του παραλιακού μετώπου της Καλαμαριάς

Ολοκληρώθηκε για πρώτη φορά ο πλήρης καθαρισμός του παραλιακού μετώπου της Καλαμαριάς

14:00 16/6/2025

Mια ιστορική περιβαλλοντική επιχείρηση ολοκληρώθηκε στην Καλαμαριά

Καλοκαίρι στο Θέατρο Κήπου 2025 στη Θεσσαλονίκη

Καλοκαίρι στο Θέατρο Κήπου 2025 στη Θεσσαλονίκη

17:00 15/6/2025

15/06

Καμία παράταση για τον καθαρισμό οικοπέδων

Καμία παράταση για τον καθαρισμό οικοπέδων

15:36 15/6/2025

Πότε ξεκινούν οι έλεγχοι

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

09:00 15/6/2025

Κυριακή 15/6

IRIS : Διπλασιάζεται το ημερήσιο όριο συναλλαγών μέχρι τέλος του έτους

IRIS : Διπλασιάζεται το ημερήσιο όριο συναλλαγών μέχρι τέλος του έτους

14:09 14/6/2025

Τον διπλασιασμό των ορίων συναλλαγών με IRIS

Κλασικά Έπιπλα