Θερινές εκπτώσεις 2025

7/7/2025 11:40    Ξεκινούν τη Δευτέρα 14 Ιουλίου
Οι θερινές εκπτώσεις του 2025 στη Θεσσαλονίκη ξεκινούν τη Δευτέρα 14 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως το Σάββατο 30 Αυγούστου, προσφέροντας στους καταναλωτές μια μεγάλη περίοδο για να επωφεληθούν από σημαντικές μειώσεις τιμών σε μια ποικιλία προϊόντων. Η έναρξη της εκπτωτικής περιόδου σηματοδοτεί την ευκαιρία για αγορές σε είδη ένδυσης, υπόδησης, οικιακών συσκευών, ηλεκτρονικών και άλλων καταναλωτικών αγαθών, με τους εμπόρους να ετοιμάζονται να υποδεχτούν το κοινό με δελεαστικές προσφορές.

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, τα καταστήματα της Θεσσαλονίκης θα λειτουργούν κανονικά, ενώ την Κυριακή 20 Ιουλίου, που είναι η πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, τα καταστήματα θα έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν προαιρετικά. Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) προτείνει ωράριο λειτουργίας από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, αν και οι έμποροι έχουν τη δυνατότητα να παρατείνουν το ωράριο έως τις 8 το βράδυ, ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις τους. Επιπλέον, και η Κυριακή 27 Ιουλίου αναμένεται να έχει ανοιχτά καταστήματα, προσφέροντας μια ακόμη ευκαιρία για αγορές με εκπτώσεις.

Η νομοθεσία που διέπει τις θερινές εκπτώσεις προβλέπει αυστηρούς κανόνες διαφάνειας, ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να ενημερώνονται με σαφήνεια για τις αρχικές και τις μειωμένες τιμές των προϊόντων. Οι έμποροι οφείλουν να αναγράφουν ξεκάθαρα την αρχική τιμή, την έκπτωση και την τελική τιμή, προκειμένου να διευκολύνεται η σύγκριση και να αποφεύγονται παραπλανητικές πρακτικές. Οι καταναλωτές καλούνται να είναι προσεκτικοί και να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες με σύνεση, αποφεύγοντας παγίδες και ψευδείς προσφορές.

Η περίοδος των θερινών εκπτώσεων αποτελεί παράδοση για την ελληνική αγορά και ιδιαίτερα για τη Θεσσαλονίκη, όπου η εμπορική κίνηση αυξάνεται σημαντικά. Οι καταναλωτές περιμένουν με ανυπομονησία αυτή τη χρονική περίοδο για να ανανεώσουν την γκαρνταρόμπα τους, να εξοπλίσουν το σπίτι τους ή να αποκτήσουν τεχνολογικά προϊόντα σε προσιτές τιμές. Παράλληλα, οι έμποροι βλέπουν στις εκπτώσεις μια ευκαιρία να αυξήσουν τον τζίρο τους και να προσελκύσουν νέους πελάτες.

Φέτος, η έναρξη των θερινών εκπτώσεων συμπίπτει με την ανάγκη των καταναλωτών να κάνουν έξυπνες αγορές, ειδικά σε μια περίοδο που η οικονομική αβεβαιότητα και οι αυξήσεις τιμών έχουν επηρεάσει σημαντικά τον προϋπολογισμό των νοικοκυριών. Οι εκπτώσεις προσφέρουν μια ανάσα, δίνοντας τη δυνατότητα να αποκτηθούν ποιοτικά προϊόντα σε πιο προσιτές τιμές.

Οι καταναλωτές που σκοπεύουν να εκμεταλλευτούν τις θερινές εκπτώσεις στη Θεσσαλονίκη καλό είναι να προγραμματίσουν τις αγορές τους, να συγκρίνουν τιμές και να επιλέγουν προϊόντα που πραγματικά χρειάζονται. Η προσοχή στις ετικέτες και η ενημέρωση για τα δικαιώματα του καταναλωτή είναι απαραίτητες για μια επιτυχημένη και ασφαλή αγοραστική εμπειρία.

Συνολικά, οι θερινές εκπτώσεις 2025 στη Θεσσαλονίκη προσφέρουν μια πολύ καλή ευκαιρία για οικονομικές αγορές και ανανέωση, με τους καταναλωτές να έχουν στη διάθεσή τους σχεδόν ενάμιση μήνα για να βρουν τις καλύτερες προσφορές. Η αγορά της πόλης αναμένεται να ζωντανέψει, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες και τις προσδοκίες των πολιτών, μέσα σε ένα πλαίσιο διαφάνειας και προστασίας των καταναλωτών.

Επόμενο Προηγούμενο
 

Τα νέα προγράμματα Μαζικού αθλητισμού του Δήμου Καλαμαριάς

Τα νέα προγράμματα Μαζικού αθλητισμού του Δήμου Καλαμαριάς

12:06 3/2/2018

Δείτε το πρόγραμμα

Αποκριάτικο ξεφάντωμα την Τσικνοπέμπτη στην Καλαμαριά.

Αποκριάτικο ξεφάντωμα την Τσικνοπέμπτη στην Καλαμαριά.

12:04 3/2/2018

Όλες οι Εκδηλώσεις

Σαββατοκύριακο με βροχές και καταιγίδες

Σαββατοκύριακο με βροχές και καταιγίδες

11:46 3/2/2018

Αναλυτική πρόγνωση

Θανατηφόρο τροχαίο με νεκρό άνδρα στη Θεσσαλονίκη

Θανατηφόρο τροχαίο με νεκρό άνδρα στη Θεσσαλονίκη

11:44 3/2/2018

Αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα έναν άνδρα

Στην κυκλοφορία τμήμα της Μοναστηρίου που παρέμενε 11 χρόνια κλειστό λόγω μετρό

Στην κυκλοφορία τμήμα της Μοναστηρίου που παρέμενε 11 χρόνια κλειστό λόγω μετρό

11:42 3/2/2018

Την Κυριακή

Σκόπια: Το 61% θέλει αλλαγή ονόματος για ΕΕ και ΝΑΤΟ

Σκόπια: Το 61% θέλει αλλαγή ονόματος για ΕΕ και ΝΑΤΟ

11:31 3/2/2018

Δημοσκόπηση

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν ξεναγήσεις για 4 Κυριακές – Δείτε το πρόγραμμα!

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν ξεναγήσεις για 4 Κυριακές – Δείτε το πρόγραμμα!

11:28 3/2/2018

Από τον Σύνδεσμο Ξεναγών Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος

Ανατροπή- σοκ στη δολοφονία της εφοριακού

Ανατροπή- σοκ στη δολοφονία της εφοριακού

10:27 3/2/2018

Το DNA στα νύχια της είναι άλλου άνδρα και όχι του κατηγορουμένου

Ο Δίσκος της Φαιστού αποκαλύπτει τα μυστικά του

Ο Δίσκος της Φαιστού αποκαλύπτει τα μυστικά του

10:03 3/2/2018

Πώς γίνεται η ερμηνεία του

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σήμερα τα τρακτέρ των αγροτών

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σήμερα τα τρακτέρ των αγροτών

09:52 3/2/2018

Συγκέντρωση και πορεία

Κλασικά Έπιπλα