Εκδηλώσεις για τη νόσο Αλτσχάιμερ στη Θεσσαλονίκη

13/9/2017 22:40    Κάθε 3 δευτερόλεπτα, κάποιος στον κόσμο εμφανίζει άνοια
Κάθε 3 δευτερόλεπτα, κάποιος στον κόσμο εμφανίζει άνοια. Ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν με άνοια σε όλο τον κόσμο αναμένεται να διπλασιάζεται κάθε 20 χρόνια, φτάνοντας τα 131,5 εκατομμύρια μέχρι το 2050. Η νόσος Αλτσχάιμερ αλλά και η άνοια γενικότερα, αποτελεί ένα δυσβάστακτο κοινωνικό πρόβλημα υγείας από την οποία πάσχουν 197.000 Έλληνες και σύμφωνα με τις προβλέψεις το 2050 ο αριθμός αυτός θα φτάσει στους 354.000. Στην Ελλάδα 400.000 περιθάλποντες παρέχουν καθημερινά φροντίδα στους ανθρώπους με άνοια, με πιο συχνή μορφή της τη νόσο Αλτσχάιμερ, επωμιζόμενοι ένα τεράστιο πρακτικό, οικονομικό και ψυχικό φορτίο. Τα παραπάνω επισημαίνει η η Ελληνική Εταιρεία Alzheimer (Alzheimer Ελλάς) με αφορμή τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο Παγκόσμια Ημέρα της Νόσου Αλτσχάιμερ (21/9)αλλά και του Σεπτεμβρίου που είναι ο Παγκόσμιος Μήνας για τη Νόσο.

Οι εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει η Alzheimer Ελλάς για το μήνα Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη είναι:

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου: Στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Πέτρου Συνδίκα (Πάρκο Νερού), από τις 11:30-20:30 θα τοποθετηθεί ενημερωτικό stand της Alzheimer Ελλάς, στο οποίο εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας θα παρέχει αξιόπιστη ενημέρωση στους συμπολίτες μας σχετικά με τη νόσο.

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου-Εκδηλώσεις Παγκόσμιας Ημέρας Νόσου Αλτσχάιμερ:

Στις εισόδους των Κέντρων Ημέρας της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer (Πέτρου Συνδίκα 13 και Κωνσταντίνου Καραμανλή 164) ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας, από τις 08:30-14:30 θα λειτουργήσουν ενημερωτικά stand ενώ παράλληλα οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προγραμματίσουν άμεσα το ραντεβού τους για δωρεάν εξέταση μνήμης.

Ο Σύλλογος Φίλων της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer & Συγγενών Διαταραχών διοργανώνει παράσταση της Θεατρικής Ομάδας της Alzheimer Hellas «Ο ατσίδας» (βασισμένη σε έργο του Δ. Ψαθά) την Πέμπτη 21/09/2017 στις 19:00 στο Βασιλικό Θέατρο του ΚΘΒΕ, Βασιλέως Γεωργίου 1 (Πλατεία Λευκού Πύργου, Θεσ/νίκη). Προσκλήσεις διατίθενται από τα Κέντρα Ημέρας της Εταιρείας Alzheimer.

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου: Στο Mediterranean Cosmos θα πραγματοποιηθεί δράση για παιδιά «Οι παππούδες μου και εγώ», όπου μέσω βιωματικών τεχνικών και εκφραστικών μέσων (ζωγραφική, κολάζ και παιχνίδια μνήμης) τα παιδιά θα εκφράσουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους σχετικά με τη Νόσο. Στόχος της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση και η μείωση του κοινωνικού στίγματος.



ΑΠΕ
Επόμενο Προηγούμενο
 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

09:00 15/7/2025

Τρίτη 15/7

To Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Tornado έρχεται στη θάλασσα της Καλαμαριάς

To Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Tornado έρχεται στη θάλασσα της Καλαμαριάς

18:00 14/7/2025

18/07 - 25/07

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

13:29 14/7/2025

Δευτέρα 14/7

Αυτοσχεδιαστική stand up Comedy: «Καλά θα Πάει» στη Θεσσαλονίκη

Αυτοσχεδιαστική stand up Comedy: «Καλά θα Πάει» στη Θεσσαλονίκη

17:10 13/7/2025

Δευτέρα 14/7

Θερινές εκπτώσεις: Πότε ξεκινούν

Θερινές εκπτώσεις: Πότε ξεκινούν

13:00 13/7/2025

Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

09:00 13/7/2025

Κυριακή 13/7

Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2025 στην Παραλία του Λευκού Πύργο

Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2025 στην Παραλία του Λευκού Πύργο

18:00 12/7/2025

27 Ιούν - 13 Ιούλ 2025

Καίτη Γαρμπή-Διονύσης Σχοινάς στη Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Καίτη Γαρμπή-Διονύσης Σχοινάς στη Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

17:00 12/7/2025

14 Ιούλ - 16 Αυγ 2025

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

09:00 12/7/2025

Σάββατο 12/7

Υλοποίηση προγράμματος καθαρισμού σε όλες τις περιοχές της Καλαμαριάς

Υλοποίηση προγράμματος καθαρισμού σε όλες τις περιοχές της Καλαμαριάς

11:32 11/7/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς τον εντατικό καθαρισμό και ευπρεπισμό σε κάθε γειτονιά της πόλης

Κλασικά Έπιπλα