Συγκίνηση κατά τον Αγιασμό στο Αλιευτικό Καταφύγιο και την υπογραφή της σύμβασης.

3/11/2023 12:17    Yπεγράφη η σύμβαση για την έναρξη των εργασιών του αλιευτικού καταφυγίου
Με θέα τη θάλασσα, αλλά και τα ψαροκάικα, που είχαν παραταχθεί, υπεγράφη σήμερα η σύμβαση για την έναρξη των εργασιών του αλιευτικού καταφυγίου μεταξύ του Δημάρχου Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη, της Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου  και του Διευθύνοντος Συμβούλου της αναδόχου εταιρίας TΕΚΑΛ AE, Παναγιώτη Ψαλτάκο.

Νωρίτερα ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, κ.κ Ιουστίνος τέλεσε τον αγιασμό στο σημείο.

«Ένα έργο που χωροθετήθηκε πριν 40 χρόνια, γίνεται πράξη. Πολλοί δεν το πίστευαν, ωστόσο το κάναμε σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και σήμερα είμαστε εδώ για να υπογράψουμε την σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία. Σε 1,5 χρόνο από τώρα οι ψαράδες θα έχουν το σπίτι τους και θα δώσει ένα πιο παραδοσιακό χαρακτήρα στην παραλία, με την θαλάσσια ζώνη ναι γίνεται πιο όμορφη και λειτουργική», τόνισε ο κ. Δαρδαμανέλης, ο οποίος δεν έκρυψε τη συγκίνησή του, καθώς είναι ένα έργο το οποίο χαρακτήρισε ως «παιδί του».

«Ένα όνειρο 40 χρόνων γίνεται πραγματικότητα χάρη στην καλή συνεργασία που υπήρξε μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τον Δήμο Καλαμαριάς και τα συναρμόδια υπουργεία. στον Θερμαϊκό κόλπο, ο στόλος των ψαράδων είναι μεγάλος και αυτοί οι άνθρωποι που δεν είχαν να πάνε πουθενά, τώρα θα έχουν τη φωλιά τους, το σπίτι τους», τόνισε η κα Πατουλίδου.

Την ώρα της υπογραφής οι ψαράδες που βρισκόταν στο σημείο   με τα καΐκια τους, άναψαν πυρσούς δείχνοντας με τον τρόπο αυτό τη γιορτινή διάθεση που υπήρχε για το έργο που περίμεναν εδώ και σαράντα χρόνια!

Στην εκδήλωση το παρόν έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας, ο Πρόεδρος του  Δημοτικού Συμβουλίου, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Καλαμαριάς, Ελένη Φύκα, οι Αντιδήμαρχοι, Ναταλία Παντελίδου, Ευάγγελος Τσακμακίδης, Εύα Ντόντη, Βάσω Νικολέττου, Στέλιος Ματσαρίδης, Ιωάννης Πενόπουλος και Πασχάλης Λεμονής, ο γενικός διευθυντής της Π.Κ.Μ, Απόστολος Γιάντσης, καθώς και οι πρόεδροι των δύο συλλόγων των αλιέων,  Δημήτρης Τσιπούρας και Κωνσταντής Παγώνης.

Με την υλοποίηση του έργου, που ο προϋπολογισμός του φτάνει τα 6,6εκ. ευρώ, μπαίνει τέλος στην ταλαιπωρία όσων δραστηριοποιούνται στην παράκτια, μέση αλιεία και κυρίως στην οστρακοαλιεία.

Επόμενο Προηγούμενο
 
Καλαμαριά: Ξεκινά το «Παρά θιν' αλός» Μαγικές συναυλίες με ελεύθερη είσοδο για όλους!

Καλαμαριά: Ξεκινά το «Παρά θιν' αλός» Μαγικές συναυλίες με ελεύθερη είσοδο για όλους!

14:41 28/8/2026

Η Καλαμαριά λιμάνι μουσικής, μνήμης και πολιτισμού

Τουρκικό UAV στο FIR Αθηνών κοντά στην Αλεξανδρούπολη – Αναχαιτίστηκε από ελληνικά F-16

Τουρκικό UAV στο FIR Αθηνών κοντά στην Αλεξανδρούπολη – Αναχαιτίστηκε από ελληνικά F-16

12:48 28/8/2026

Πέρασε κοντά στον αεροδιάδρομο της Αλεξανδρούπολης

30χρονος έκανε 18 παραβάσεις και τράκαρε - Πρόστιμα 18.000€ και σύλληψη!

30χρονος έκανε 18 παραβάσεις και τράκαρε - Πρόστιμα 18.000€ και σύλληψη!

12:26 28/8/2026

Σε πίστα ταχύτητας μετέτρεψε τους δρόμους

Καλαμαριά: Τι λένε οι πολίτες χρησιμοποιώντας πρώτη μέρα το μετρό (βιντεο)

Καλαμαριά: Τι λένε οι πολίτες χρησιμοποιώντας πρώτη μέρα το μετρό (βιντεο)

12:00 28/8/2026

χαμογελαστοί και ενθουσιασμένοι

Καλαμαριά - Δαρδαμανέλης για Πόντου: Οι διεκδικήσεις μας έπιασαν τόπο κι ας το αμφισβητούσαν

Καλαμαριά - Δαρδαμανέλης για Πόντου: Οι διεκδικήσεις μας έπιασαν τόπο κι ας το αμφισβητούσαν

11:38 28/8/2026

Ο πρώην Δήμαρχος Καλαμαριάς

Καλαμαριά: Περιφορά εικόνας σήμερα - Ποιοι δρόμοι επηρεάζονται

Καλαμαριά: Περιφορά εικόνας σήμερα - Ποιοι δρόμοι επηρεάζονται

11:13 28/8/2026

εορταστικό κλίμα

Καλαμαριά: Εργασίες στην οδό Ζηργάνου - Νέα ταλαιπωρία λένε οι πολίτες

Καλαμαριά: Εργασίες στην οδό Ζηργάνου - Νέα ταλαιπωρία λένε οι πολίτες

10:29 28/8/2026

Ο Δήμος Καλαμαριάς ενημερώνει τους πολίτες ότι..

Κλασικά Έπιπλα