Μετρό - Ανοίγουν σταθμοί για το κοινό - Ενώνεται με τη σήραγγα της Καλαμαριάς

8/6/2018 18:15    δειτε πότε
Επισκέψιμοι από τους κατοίκους και επισκέπτες της Θεσσαλονίκης θα είναι την ερχόμενη Παρασκευή και το Σάββατο 15 και 16 Ιουνίου δύο σταθμοί του υπό κατασκευή Μετρό της πόλης.

Οι ξεναγήσεις αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς είναι η πρώτη φορά που οι πολίτες θα επισκεφτούν υπόγειους σταθμούς, ενώ παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να δουν έκθεση φωτογραφίας, με τα πιο εντυπωσιακά από τα αρχαιολογικά ευρήματα, που έφερε στο φως η μεγάλη ανασκαφή στο πλαίσιο του έργου. Όπως είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, “Πρακτορείο 104,9 FM”, ο πρόεδρος της “Αττικό Μετρό Α.Ε”, Γιάννης Μυλόπουλος, η ξενάγηση και η έκθεση φωτογραφίας θα πλαισιώνονται από θεατρική παράσταση και συναυλία.

“Τα έργα προχωρούν κατασκευαστικά και τείνουν να ολοκληρωθούν. Όπως έχουμε ήδη υποσχεθεί, θα ανοίξουμε την ερχόμενη Παρασκευή 15 Ιουνίου τον Σταθμό Παπάφη. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να τηλεφωνούν στην Αττικό Μετρό (για να συμμετάσχουν), θα βγει σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της εταιρείας, προκειμένου να εξασφαλιστεί σειρά προτεραιότητας” ανέφερε ο κ. Μυλόπουλος, τονίζοντας ότι οι σταθμοί είναι υπόγειοι και πρέπει να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για μια τέτοια επίσκεψη. “Με οργάνωση ο κόσμος θα επισκέπτεται τμηματικά το Σταθμό κάθε μία ώρα περίπου. Οι πολίτες θα ξεναγηθούν και το βράδυ μπορούν να παρακολουθήσουν μια θεατρική παράσταση σε συνεργασία με το ΚΘΒΕ, στην οποία οι ηθοποιοί είναι τυφλοί” σημείωσε.

Το ερχόμενο Σάββατο 16 Ιουνίου, οι Θεσσαλονικείς θα ξεναγούνται στον Σταθμό 25ης Μαρτίου, εκεί που φτάνει ο πρώτος μετροπόντικας Καλαμαριάς. Μάλιστα το Σάββατο τελειώνει η διάνοιξη της πρώτης από τις δύο σήραγγες στην Καλαμαριά, όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της “Αττικό Μετρό”. “Η σήραγγα της Καλαμαριάς θα βρει τη σήραγγα της βασικής γραμμής. Εκεί θα έχουν την ευκαιρία οι παρευρισκόμενοι να δούν τον μετροπόντικα, ένα μηχάνημα 90 μέτρων, καθώς δεν θα σπάσει μόνο τείχος αλλά εφόσον τέλειωσε η διάνοιξη, το μηχάνημα θα βγει από τις υπόγειες σήραγγες” γνωστοποίησε ο κ.Μυλόπουλος.

Το βράδυ του Σαββάτου 16 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία στο αμαξοστάσιο του μετρό (στο Μάκρο). “Ο κόσμος θα δει ένα τεράστιο πολυσύνθετο έργο, όπως είναι το αμαξοστάσιο και παράλληλα θα απολαύσει μια συναυλία” σημείωσε.

Την έκθεση φωτογραφίας με τον απίστευτο πλούτο και την ποικιλία ευρημάτων περιόδων και εποχών που ανέδειξε η αρχαιολογική σκαπάνη θα δουν οι Θεσσαλονικείς και στον Σταθμό Παπάφη, και σε αυτόν της 25ης Μαρτίου όπως και στο αμαξοστάσιο. “Θα έχουμε έκθεση φωτογραφίας από τα αρχαιολογικά ευρήματα και από τα έργα του μετρό στους υπόλοιπους σταθμούς” υπογράμμισε ο κ. Μυλόπουλος.




Ο πρόεδρος της “Αττικό Μετρό ΑΕ”, αναφερόμενος στην χθεσινή επίσκεψη εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και στο Μετρό της Θεσσαλονίκης, είπε χαρακτηριστικά ότι “πήραμε μία ανάσα”, επισημαίνοντας ότι η σύζευξη τεχνολογίας και πολιτισμού εντυπωσίασε την ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία.

“Εντυπωσιάστηκαν οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από αυτή τη σύζευξη, που είναι η πεμπτουσία της ανάπτυξης, είπαν πως είμαστε παράδειγμα προς μίμηση. Ο συντονιστής του Διαδρόμου Ανατολή/ Ανατολική Μεσόγειος των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάθιου Γκρος, επιβεβαίωσε -και είναι η πρώτη φορά (που αυτό ειπώθηκε) από επίσημα ευρωπαϊκά χείλη- ότι στις επεκτάσεις του μετρό της Θεσσαλονίκης διανοίγονται θετικές προοπτικές για χρηματοδότηση” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μυλόπουλος και συμπλήρωσε ότι με την προϋπόθεση υποβολής ώριμων μελετών, αυτά τα έργα θα χρηματοδοτηθούν, παρά τον μειωμένο προϋπολογισμό της ΕΕ λόγω Βrexit.

“Ξεκινήσαμε και ωριμάζουμε τις μελέτες και της επέκτασης δυτικά και προς το αεροδρόμιο, έτσι ώστε σε ένα χρόνο περίπου από σήμερα, να είμαστε πλέον έτοιμοι να ζητήσουμε χρηματοδότηση” επισήμανε ο πρόεδρος της “Αττικό Μετρό ΑΕ”.




Επόμενο Προηγούμενο
 

Δοκιμαστική Ηχητική Ενεργοποίηση Σειρήνων Πολιτικής Άμυνας στον Δήμο Καλαμαριάς

Δοκιμαστική Ηχητική Ενεργοποίηση Σειρήνων Πολιτικής Άμυνας στον Δήμο Καλαμαριάς

13:00 24/6/2025

Τετάρτη 25/6

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

09:00 24/6/2025

Τρίτη 24/6

Οι Πυξ Λαξ Ζωντανά στο Θέατρο Γης

Οι Πυξ Λαξ Ζωντανά στο Θέατρο Γης

20:00 23/6/2025

Τετάρτη 25/6

Ο Σωκράτης Μάλαμας στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Γης

Ο Σωκράτης Μάλαμας στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Γης

17:00 23/6/2025

23 - 24/6

Εκδήλωση με Παραδοσιακούς Επτανησιακούς Χορούς στην Ε΄ Κοινότητα Θεσσαλονίκης

Εκδήλωση με Παραδοσιακούς Επτανησιακούς Χορούς στην Ε΄ Κοινότητα Θεσσαλονίκης

14:06 23/6/2025

Παρασκευή 27/6

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

11:43 23/6/2025

Δευτέρα 23/6

Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2025 στην Παραλία του Λευκού Πύργου

Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2025 στην Παραλία του Λευκού Πύργου

18:00 22/6/2025

27 Ιούν - 13 Ιούλ 2025

Αυτό το Σαββατοκύριακο η καρδιά του θεάτρου χτυπά στην Καλαμαριά

Αυτό το Σαββατοκύριακο η καρδιά του θεάτρου χτυπά στην Καλαμαριά

17:00 21/6/2025

19/06 - 8:30 μμ - 10:30 μμ

Ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για παραχώρηση αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Καλαμαριάς

Ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για παραχώρηση αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Καλαμαριάς

20:00 20/6/2025

παραχώρηση αθλητικών εγκαταστάσεων

Ταινίες για μικρούς και μεγάλους στο Cine Αύρα

Ταινίες για μικρούς και μεγάλους στο Cine Αύρα

16:00 20/6/2025

Από σήμερα μέχρι και Τετάρτη 25/6

Κλασικά Έπιπλα