Summer Olympic Camp 2025 στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης

9/5/2025 13:17    16 Ιούν - 28 Ιούν 2025
Μπορεί η σχολική χρονιά να φτάνει στο τέλος, όμως το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης συνεχίζει δυναμικά τη δράση του, προσκαλώντας τα παιδιά να συμμετάσχουν στο 9ο Summer Olympic Camp – ένα ολοκληρωμένο, πρωτότυπο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας, σχεδιασμένο να προσφέρει την απόλυτη Ολυμπιακή εμπειρία.

Το πρόγραμμα Summer Olympic Camp 2025 στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών και θα υλοποιηθεί από τις 16 έως τις 28 Ιουνίου 2025, σε δύο αυτοτελείς εβδομαδιαίους κύκλους.

Περιλαμβάνει μουσειοπαιδαγωγικές δραστηριότητες, γνωριμία με Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά αθλήματα, δημιουργικά εργαστήρια (μαγειρικής, κηπουρικής και κατασκευών), καθώς και πλήθος δράσεων και εκπλήξεων.

Υπό την καθοδήγηση των έμπειρων μουσειοπαιδαγωγών του Μουσείου, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τον κόσμο του αθλητισμού και της δημιουργίας, μέσα σε ένα ασφαλές και φιλικό περιβάλλον.

Το 9ο Summer Olympic Camp 2025 στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης αποτελεί ιδανική επιλογή για την ανάπτυξη δεξιοτήτων, την ενίσχυση της συνεργασίας και της κοινωνικοποίησης, αλλά και για την ουσιαστική επαφή των παιδιών με τις Ολυμπιακές Αξίες.

Κίνηση, φαντασία, μάθηση και – πάνω απ’ όλα – η χαρά της ανακάλυψης και της συμμετοχής συνθέτουν την καρδιά του Summer Olympic Camp 2025 , που υπόσχεται ένα αξέχαστο καλοκαίρι για τους μικρούς φίλους.

*Προνομιακές τιμές εγγραφής έως 11/5

*Απαραίτητη προκαταβολή για κράτηση θέσης

Α΄ κύκλος : 16 – 21 Ιουνίου 2025
Β΄ κύκλος : 23 – 28 Ιουνίου 2025
Ωράριο Καθημερινού Προγράμματος: 8:00-16:00

Προσέλευση παιδιών 8:00-8:45 / Αναχώρηση: 16:00

*Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται το δεκατιανό & το μεσημεριανό γεύμα των παιδιών.

Olympic Camps:
Σχολικές διακοπές σημαίνουν νέες ανακαλύψεις, χαρά, ξεγνοιασιά, και φυσικά κίνηση και παιχνίδι!
Το Ολυμπιακό Μουσείο διοργανώνει τα Olympic Camps, τη νέα πρόταση καινοτόμων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων ολοήμερης διάρκειας, που πραγματοποιούνται στη διάρκεια των σχολικών διακοπών (Χριστούγεννα, Πάσχα, καλοκαίρι) για παιδιά 6-12 ετών.

Αθλήματα, κινητικά παιχνίδια, μαγειρική, υγιεινή διατροφή, κατασκευές, αρχιτεκτονική, ρομποτική, εορταστικά έθιμα, παιχνίδια ρόλων και γρίφοι ανταποκρίνονται στον κόσμο του παιδιού, με ευαισθησία και επιμέλεια, για δημιουργικές και περιπετειώδεις σχολικές διακοπές.

Το Ολυμπιακό Μουσείο υποδέχεται τους μικρούς του φίλους, για να γνωρίσουν νέα αθλήματα, να χαλαρώσουν με Ολυμπιακά παιχνίδια, να μάθουν τα μυστικά της υγιεινής διατροφής, να φτιάξουν νόστιμες και θρεπτικές συνταγές, να εκφραστούν δημιουργικά και φυσικά να εξερευνήσουν τα μυστικά της μοναδικής για τα ελληνικά δεδομένα συλλογής του Μουσείου, με τεκμήρια της Ολυμπιακής πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Κίνηση, παιχνίδι, φαντασία, δημιουργία, μάθηση και πάνω από όλα η χαρά της ανακάλυψης και της κοινωνικοποίησης, συστήνουν το μοναδικό πρόγραμμα του Ολυμπιακού Μουσείου. Με οδηγό την πολύχρονη εμπειρία στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, το Ολυμπιακό Μουσείο καθιέρωσε πρώτο στην Ελλάδα, τα εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά “Olympic Camps” για τους λιλιπούτειους αθλητές και μελλοντικούς μας Ολυμπιονίκες.

Το άκρως ευφάνταστο και δημιουργικό πρόγραμμα βιωματικών δράσεων, γεμάτο δράση και ενέργεια, ενδυναμώνει την προσωπικότητα του παιδιού, αναπτύσσει την αυτοπεποίθησή του και καλλιεργεί την έμφυτη περιέργεια για μάθηση και δημιουργία, υποστηρίζοντας τους παιδαγωγικούς στόχους της οικογένειας και του σχολείου.

Οι κύκλοι συναντήσεων των “Olympic Camps” υλοποιούνται στις σύγχρονες, ειδικά διαμορφωμένες και φιλόξενες για την παιδική ηλικία, εγκαταστάσεις, από εξειδικευμένους εκπαιδευτές και μουσειοπαιδαγωγούς του Ολυμπιακού Μουσείου.
Επόμενο Προηγούμενο
 

Η Θεατρική Παράσταση «Δον Ζουάν» στο θέατρο Δάσους

Η Θεατρική Παράσταση «Δον Ζουάν» στο θέατρο Δάσους

17:00 21/7/2025

24 - 25/7

Μέτρα πρόληψης και κλιματιζόμενοι χώροι στον Δήμο Καλαμαριάς για τις ημέρες του καύσωνα

Μέτρα πρόληψης και κλιματιζόμενοι χώροι στον Δήμο Καλαμαριάς για τις ημέρες του καύσωνα

14:21 21/7/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς λαμβάνει μέτρα προστασίας των πολιτών από τις υψηλές θερμοκρασίες

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

12:08 21/7/2025

Δευτέρα 21/7

Σύμπραξη του Δημήτρη Βασιλάκη με το Espen Berg Trio στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Σύμπραξη του Δημήτρη Βασιλάκη με το Espen Berg Trio στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

17:10 20/7/2025

Δευτέρα 21/7

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

09:00 20/7/2025

Κυριακή 20/7

Το Θεατρικό Έργο «Γιατρός με το Στανιό» στο Θέατρο Κήπου

Το Θεατρικό Έργο «Γιατρός με το Στανιό» στο Θέατρο Κήπου

20:00 19/7/2025

Τετάρτη 23/7

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

09:00 19/7/2025

Σάββατο 19/7

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

09:00 19/7/2025

Σάββατο 19/7

Κατερίνα Κίτσου & PerHaRps στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Κατερίνα Κίτσου & PerHaRps στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

20:40 18/7/2025

Τετάρτη 23/7

Ανοιχτή Συναυλία στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης για τη Γιορτή της Δημοκρατίας 2025

Ανοιχτή Συναυλία στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης για τη Γιορτή της Δημοκρατίας 2025

20:00 18/7/2025

Πέμπτη 24/7

Κλασικά Έπιπλα