Η γιορτή της μπίρας επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη!

22/9/2017 14:35    Oktoberfest
Οι παλιοί και νέοι φίλοι του Oktoberfest μπορούν να διασκεδάσουν και φέτος στην παραδοσιακή γερμανική γιορτή μπύρας, που διοργανώνεται το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, από τις 11 το πρωί, στις εγκαταστάσεις της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης. 

Ο επισκέπτες του Oktoberfest μπορούν να δοκιμάσουν τις γνωστές γερμανικές σπεσιαλιτέ βασισμένες σε αυθεντικές συνταγές, όπως το περίφημο κότσι με ξινό λάχανο, το leberkaese, το λουκάνικο με πατατοσαλάτα, διάφορα είδη μπίρας, αλλά και να απολαύσουν γνωστά κομμάτια της παραδοσιακής βαυαρικής μουσικής.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων την πολυμελή μουσική μπάντα «Donau Express» από το Schwarzwald, που θα έρθει ειδικά για την εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη από τη Γερμανία, καθώς και ξεναγήσεις στους χώρους της Γερμανικής Σχολής.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το σύλλογο φίλων της Γερμανικής Σχολής και υποστηρίζεται από τον σύλλογο αποφοίτων του σχολείου και το αυστριακό προξενείο. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης και του γενικού Προξενείου της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η ιστορία του Οκτόμπερφεστ

Το κλασσικό Οktoberfest ξεκίνησε για πρώτη φορά το 1810 στο Μόναχο, όταν ο τότε διάδοχος του θρόνου της Βαυαρίας και μετέπειτα βασιλιάς Λουδοβίκος ο Α’ και η πριγκίπισσα Τερέζα της Σαξωνίας-Χίλτμπουργκχαουζεν γιόρταζαν το γάμο τους, ενώ η γιορτή χρόνο με το χρόνο γιγαντώθηκε, καθώς συγκεντρώνει πια πάνω από 6 εκατομμύρια επισκέπτες. Τα απόλυτα ρεκόρ καταρρίφθηκαν τις χρονιές 1984, 1985, 1996 και 2000, όταν οι επισκέπτες ξεπέρασαν τα 7 εκατομμύρια, ενώ η φετινή διοργάνωση στο Μόναχο ξεκίνησε το Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Οκτωβρίου.

Αλλά και η Θεσσαλονίκη δημιούργησε ήδη τη δική της παράδοση, με εκατοντάδες επισκέπτες και με τη φετινή εκδήλωση να γίνεται για δέκατη τέταρτη φορά. Σε ένα εκπαιδευτικό χώρο με μεγάλη παράδοση, όπως είναι η Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης, που λειτουργεί στην πόλη ήδη από το 1888 και έχοντας συμπληρώσει πλέον 129 χρόνια ζωής. Από το σχολείο, που από το 1996 έχει μετακομίσει και στεγάζεται στις πανέμορφες εγκαταστάσεις που βρίσκονται στα όρια του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη (δίπλα στο Praktiker), έχουν αποφοιτήσει πάνω από 4.000 απόφοιτοι που διακρίνονται σε όλους τους τομείς της οικονομικής, πολιτιστικής, κοινωνικής και ακαδημαϊκής ζωής στη Θεσσαλονίκη, στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη τον κόσμο.


thestival

Επόμενο Προηγούμενο
 

Super League 1: Απόψε η κλήρωση του Πρωταθλήματος

Super League 1: Απόψε η κλήρωση του Πρωταθλήματος

12:07 9/7/2025

Στις 21:00 το βράδυ

Επιβολή προστίμου 50.000 ευρώ για την κακοποίηση και θανάτωση ζώου συντροφιάς στην Καλαμαριά

Επιβολή προστίμου 50.000 ευρώ για την κακοποίηση και θανάτωση ζώου συντροφιάς στην Καλαμαριά

11:48 9/7/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς προχώρησε στην επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους 50.000 ευρώ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

09:00 9/7/2025

Τετάρτη 9/7

Η Μέρα με τα Χρώματα 2025 και η Κλαυδία στην Πλαζ Αρετσούς

Η Μέρα με τα Χρώματα 2025 και η Κλαυδία στην Πλαζ Αρετσούς

20:59 8/7/2025

9/07 - 4:30 μμ - 9:00 μμ

Big Band Βορείου Ελλάδος

Big Band Βορείου Ελλάδος

20:00 8/7/2025

2ο Thessaloniki Soloist Festival 2025

H «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή στο Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Δάσους

H «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή στο Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Δάσους

18:00 8/7/2025

9 - 10/7

Ο οίκος Michael Kors ανακοινώνει το άνοιγμα καταστήματος στη Θεσσαλονίκη

Ο οίκος Michael Kors ανακοινώνει το άνοιγμα καταστήματος στη Θεσσαλονίκη

11:37 8/7/2025

Σε συνέχεια της επιτυχημένης έναρξης λειτουργίας του πρώτου Michael Kors Lifestyle Store στην Αθήνα

Κλιματιζόμενες αίθουσες στον Δήμο Καλαμαριάς για την προστασία των πολιτών από τον καύσωνα

Κλιματιζόμενες αίθουσες στον Δήμο Καλαμαριάς για την προστασία των πολιτών από τον καύσωνα

11:21 8/7/2025

Δωρεάν και πάλι η είσοδος στο Κολυμβητήριο

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

09:00 8/7/2025

Τρίτη 8/7

Θερινές εκπτώσεις 2025

Θερινές εκπτώσεις 2025

20:00 7/7/2025

Ξεκινούν τη Δευτέρα 14 Ιουλίου

Κλασικά Έπιπλα