Καλαμαριά: Όλες οι αλλαγές στις λεωφορειακές γραμμές από 1η Σεπτεμβρίου!

21/8/2026 17:23    ο ΟΣΕΘ ενημερώνει το επιβατικό κοινό...
Ο ΟΣΕΘ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι από την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2026 ξεκινούν οι νέες και τροποποιημένες λεωφορειακές γραμμές που εντάσσονται στον νέο συγκοινωνιακό σχεδιασμό της Καλαμαριάς.

Εξαίρεση αποτελεί η λεωφορειακή γραμμή Χ3 «Σταθμός Μετρό Μίκρα – Αεροδρόμιο Μακεδονία», η οποία θα ξεκινήσει την ημέρα έναρξης λειτουργίας του Μετρό προς Καλαμαριά (27/8).

Οι γραμμές που ξεκινούν από 1η Σεπτεμβρίου 2026

Μ2: Σταθμός Μετρό Μίκρα – Α.Σ. ΙΚΕΑ
6Α: Σταθμός Μετρό Νέα Ελβετία – Καλαμαριά – Σταθμός Μετρό Μίκρα
6Β: Σταθμός Μετρό Νέα Ελβετία – Κηφισιά – Σταθμός Μετρό Μίκρα
7Τ: Τοπικό Καλαμαριάς
33: The Mart – Αγ. Παντελεήμων – Βενιζέλου
33Α: The Mart – Αγ. Παντελεήμων – Βενιζέλου – Εμπορικό Κέντρο Μακεδονία
33Β: The Mart – Αγ. Παντελεήμων – Βενιζέλου – μέσω CDI
39: Κηφισιά – The Mart – Δικαστήρια
39Α: Κηφισιά – The Mart – Δικαστήρια – Εμπορικό Κέντρο Μακεδονία
39Β: Κηφισιά – The Mart – Δικαστήρια – μέσω CDI
39Σ: Άγιος Ιωάννης – Κηφισιά – The Mart

Η γραμμή Χ3

Η γραμμή Χ3 (Σταθμός Μετρό Μίκρα – Αεροδρόμιο «Μακεδονία») θα τεθεί σε λειτουργία την ημέρα έναρξης λειτουργίας του Μετρό προς Καλαμαριά (27/8).

Ο ΟΣΕΘ ενημερώνει το επιβατικό κοινό να λάβει υπόψη τις παραπάνω ημερομηνίες έναρξης και να προγραμματίσει ανάλογα τις μετακινήσεις του.

Κεντρική αλλαγή αποτελεί η τροποποίηση της γραμμής 06 σε κυκλική σύνδεση δύο κατευθύνσεων, 06Α και 06Β, μεταξύ του Σταθμού Μετρό Νέας Ελβετίας και του Σταθμού Μετρό Μίκρας.

Η νέα γραμμή διατηρεί σε σημαντικό βαθμό τη διαδρομή της υφιστάμενης 06 στην Καλαμαριά και επεκτείνει την εξυπηρέτηση προς την περιοχή της Κηφισιάς. Κατά τις ώρες αιχμής, η μέση συχνότητα των 06Α και 06Β διαμορφώνεται σε 15 έως 20 λεπτά.

Η νέα κυκλική σύνδεση δεν λειτουργεί μόνο ως τροφοδοτική γραμμή του Μετρό, αλλά δημιουργεί ένα εσωτερικό δίκτυο μετακινήσεων στην Καλαμαριά, επιτρέποντας απευθείας μετακινήσεις μεταξύ περιοχών του Δήμου, χωρίς διέλευση από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπως Κηφισιά – Μίκρα και Βότση – Νέα Ελβετία.

Παράλληλα, διευκολύνει την πρόσβαση των επιβατών στους σταθμούς του Μετρό, μειώνει τις αποστάσεις πρόσβασης και συμβάλλει στην καλύτερη κατανομή της επιβατικής κίνησης. Η αξιόπιστη λεωφορειακή σύνδεση αναμένεται επίσης να περιορίσει τη χρήση Ι.Χ., την ανάγκη στάθμευσης και τη συμφόρηση γύρω από τους σταθμούς, ενώ ενισχύει την πρόσβαση σε υπηρεσίες και την τοπική αγορά και βελτιώνει την εξυπηρέτηση ευάλωτων ομάδων, όπως ηλικιωμένοι και μαθητές. Παράλληλα, συμβάλλει στη μείωση εκπομπών και θορύβου.

Νέα τοπική γραμμή 07Τ

Η υφιστάμενη γραμμή 07 μετατρέπεται σε τοπική κυκλική γραμμή 07Τ «Τοπικό Καλαμαριάς», με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση της περιοχής του Αγίου Ιωάννη και την ενίσχυση των συνδέσεων μεταξύ περιοχών του Δήμου, όπως ο Άγιος Ιωάννης και το Καραμπουρνάκι, μέσω της οδού Πόντου.

Νέες συνδέσεις από τον Σταθμό Μετρό Μίκρας

Παράλληλα, δημιουργούνται δύο νέες λεωφορειακές γραμμές:

Μ2 – Σταθμός Μετρό Μίκρα – Α.Σ. ΙΚΕΑ:
Συνδέει τον Σταθμό Μετρό Μίκρας με τον Α.Σ. ΙΚΕΑ, ενισχύοντας τη σύνδεση του νέου σταθμού με έναν σημαντικό συγκοινωνιακό και εμπορικό πόλο της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Χ3 – Σταθμός Μετρό Μίκρα – Αεροδρόμιο «Μακεδονία»:
Δημιουργεί απευθείας σύνδεση του Σταθμού Μετρό Μίκρας με το Αεροδρόμιο «Μακεδονία», μέσω της Εθνικής Αντιστάσεως και της Λεωφόρου Γεωργικής Σχολής, διευκολύνοντας τις μετακινήσεις κατοίκων και επισκεπτών.

Στο νέο δίκτυο διατηρούνται οι γραμμές:

05 Νέα Κρήνη – Βενιζέλου
04 Καλαμαριά – Χαριλάου
33 Άγιος Παντελεήμων – Βενιζέλου
39 Κηφισιά – Δικαστήρια

Παράλληλα, πραγματοποιούνται στοχευμένες τροποποιήσεις στις γραμμές 33 και 39, με προσαρμογές των διαδρομών τους για τη διατήρηση της εξυπηρέτησης των υφιστάμενων επιβατικών ροών.

Η αναδιάρθρωση πραγματοποιείται με ανακατανομή του διαθέσιμου στόλου, ώστε να καλυφθούν οι νέες ανάγκες χωρίς αύξηση του συνολικού αριθμού λεωφορείων.



Επόμενο Προηγούμενο
 
Νεκρός 56χρονος λουόμενος σε παραλία στη Χαλκιδική

Νεκρός 56χρονος λουόμενος σε παραλία στη Χαλκιδική

22:09 22/8/2026

«Τρανή Αμμούδα»

Στην Καλαμαριά ξαναχτύπησε η επικίνδυνη αγέλη σκύλων - Κατασπάραξαν μια γάτα

Στην Καλαμαριά ξαναχτύπησε η επικίνδυνη αγέλη σκύλων - Κατασπάραξαν μια γάτα

22:00 22/8/2026

10 - 15 μεγαλόσωμα αγριεμένα σκυλιά

Συνελήφθη ο βοσκός που κατηγορείται για τον βιασμό 22χρονης σε παραλία της Χαλκιδικής

Συνελήφθη ο βοσκός που κατηγορείται για τον βιασμό 22χρονης σε παραλία της Χαλκιδικής

17:51 22/8/2026

εντοπίστηκε τέσσερα χρόνια

Προσοχή - Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο αδίστακτος κακοποιός που ληστεύει ηλικιωμένες γυναίκες

Προσοχή - Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο αδίστακτος κακοποιός που ληστεύει ηλικιωμένες γυναίκες

15:23 22/8/2026

Έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος

Θεσσαλονίκη: Νυχτερινός αποκλεισμός στην Περιφερειακή Οδό τη Δευτέρα

Θεσσαλονίκη: Νυχτερινός αποκλεισμός στην Περιφερειακή Οδό τη Δευτέρα

15:14 22/8/2026

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν

Καλαμαριά: Εγκαίνια στο μετρό και το βράδυ συναυλία! ''Η πόλη μας γιορτάζει''

Καλαμαριά: Εγκαίνια στο μετρό και το βράδυ συναυλία! ''Η πόλη μας γιορτάζει''

14:22 22/8/2026

Μπορεί να μην ξέρουμε ακόμα σε ποιο σταθμό..

Μετρό Καλαμαριάς: Οι οθόνες για τους βιαστικούς - Τι διαφορετικό θα έχει από τη βασική γραμμή (βιντεο)

Μετρό Καλαμαριάς: Οι οθόνες για τους βιαστικούς - Τι διαφορετικό θα έχει από τη βασική γραμμή (βιντεο)

12:58 22/8/2026

Μια νέα λειτουργία

Κλασικά Έπιπλα