Ανατροπή- σοκ στη δολοφονία της εφοριακού

3/2/2018 10:27    Το DNA στα νύχια της είναι άλλου άνδρα και όχι του κατηγορουμένου
Ανατροπή–σοκ στην υπόθεση της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη που δολοφονήθηκε άγρια στο Β’ νεκροταφείο, έφεραν τα αποτελέσματα ανάλυσης του DNA που αποκάλυψε η εκπομπή «Τούνελ».

Στα νύχια της άτυχης Δώρας δεν εντοπίστηκε το DNA του φερόμενου ως δράστη, αλλά ισχυρό μείγμα γενετικού υλικού άγνωστου μέχρι σήμερα άνδρα! Τα ευρήματα δείχνουν ότι η άτυχη κοπέλα πάλεψε την ώρα της δολοφονίας της με έναν άνδρα, που δεν ήταν ο Σοροπίδης!

Τις αποκλειστικές πληροφορίες του «Τούνελ» επιβεβαίωσε σε τηλεφωνική της επικοινωνία η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Γιάννα Παναγοπούλου.

Μεικτό γενετικό προφίλ του Σοροπίδη και του θύματος βρέθηκε περιμετρικά στις δύο χαρτοπετσέτες στο χώρο του νεκροταφείου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Τούνελ», DNA του φερόμενου ως δράστη δεν υπάρχει κάπου αλλού.

Στο χώρο του κοιμητηρίου βρέθηκαν και μείγματα άλλου γενετικού υλικού, αλλά δεν είναι καλής ποιότητας και δεν μπορούν να δώσουν σαφές αποτέλεσμα.

Εμφανίζεται σαν πειστήριο ένα κρητικό μαχαίρι που φέρει αποτυπώματα μόνο στη θήκη του. Με αυτό φέρεται ο Σοροπίδης να σκότωσε τη Δώρα Ζέμπερη. Κανείς όμως ειδικός δεν απάντησε στο καυτό ερώτημα αν τα θανατηφόρα τραύματα στην εφοριακό, είναι συμβατά με το συγκεκριμένο μαχαίρι .

Ο 58χρονος πρόκειται να κληθεί σε νέα απολογία την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου.

Σχετικά με το αίτημα για αναπαράσταση του εγκλήματος που έχει στείλει η οικογένεια στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη.

Τι ισχυρίστηκε στον Ανακριτή

Ο Μανώλης Σοροπίδης που είναι προφυλακισμένος στις φυλακές Δομοκού μετά την ομολογία του για την εν ψυχρώ δολοφονία της Δώρας, σχεδόν τρεις μήνες μετά το στυγερό έγκλημα κατέθεσε συμπληρωματικά υπομνήματα στον Ανακριτή και έκανε λόγο για «συμβόλαιο θανάτου».

Στο πρώτο υποστήριξε ότι δύο άνδρες τους οποίους αποκάλεσε «Χάρη και «Ψηλό» του έταξαν πως θα του δώσουν 30.000 ευρώ για να σκοτώσει τη Δώρα Ζέμπερη, που ήταν στο στόχαστρο τους για υποθέσεις που χειριζόταν.

Στο δεύτερο κατονόμασε έναν νομικό ως ηθικό αυτουργό της δολοφονίας της εφοριακού. Πληροφορίες του «Τούνελ» λένε πως πιθανά να τον καθοδήγησε άλλος φυλακισμένος που έχει προηγούμενα με τον δικηγόρο που υπέδειξε. Αυτό που σύμφωνα με τον ίδιο ήθελαν οι εντολείς του, ήταν να πάρει ο Σοροπίδης με κάθε τρόπο τα USB στικάκια που είχε πάντα στη τσάντα της, τα οποία περιείχαν σημαντικά γι αυτούς αρχεία. Υποστήριξε ότι αυτός απλώς την τραυμάτισε και οι άλλοι δύο τη σκότωσαν.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

09:00 26/6/2025

Πέμπτη 26/6

Οι Γιώργος Σαμπάνης Live στο θέατρο Γης

Οι Γιώργος Σαμπάνης Live στο θέατρο Γης

20:00 25/6/2025

Πέμπτη 26/6

Η Σοφία Μανουσάκη Τραγουδά στη Θεσσαλονίκη στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου

Η Σοφία Μανουσάκη Τραγουδά στη Θεσσαλονίκη στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου

17:00 25/6/2025

Πέμπτη 26/6

Η Παράσταση «Δυτικά της Σαλονίκης» στον Πολυχώρο Ισλαχανέ

Η Παράσταση «Δυτικά της Σαλονίκης» στον Πολυχώρο Ισλαχανέ

11:33 25/6/2025

Τετάρτη 25/6

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

09:00 25/6/2025

Τετάρτη 25/6

Καθαρισμός του αύλειου χώρου της ΧΕΝ Καλαμαριάς

Καθαρισμός του αύλειου χώρου της ΧΕΝ Καλαμαριάς

20:30 24/6/2025

Σημαντική παρέμβαση για την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών

Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης με ελεύθερη είσοδο

Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης με ελεύθερη είσοδο

20:00 24/6/2025

Τετάρτη 25/6

26ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στο Πάρκο ΧΑΝΘ

26ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στο Πάρκο ΧΑΝΘ

18:00 24/6/2025

Πέμπτη 26 έως και το Σάββατο 28/6

Θερινό Σινεμά για Παιδιά στο Hyatt Regency Thessaloniki

Θερινό Σινεμά για Παιδιά στο Hyatt Regency Thessaloniki

15:00 24/6/2025

17 Ιούν - 4 Σεπ 2025

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έδωσε στη δημοσιότητα τα σχέδια του νέου γηπέδου

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έδωσε στη δημοσιότητα τα σχέδια του νέου γηπέδου

13:13 24/6/2025

Νέα Τούμπα

Κλασικά Έπιπλα