Εκδηλώσεις για τη νόσο Αλτσχάιμερ στη Θεσσαλονίκη

13/9/2017 22:40    Κάθε 3 δευτερόλεπτα, κάποιος στον κόσμο εμφανίζει άνοια
Κάθε 3 δευτερόλεπτα, κάποιος στον κόσμο εμφανίζει άνοια. Ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν με άνοια σε όλο τον κόσμο αναμένεται να διπλασιάζεται κάθε 20 χρόνια, φτάνοντας τα 131,5 εκατομμύρια μέχρι το 2050. Η νόσος Αλτσχάιμερ αλλά και η άνοια γενικότερα, αποτελεί ένα δυσβάστακτο κοινωνικό πρόβλημα υγείας από την οποία πάσχουν 197.000 Έλληνες και σύμφωνα με τις προβλέψεις το 2050 ο αριθμός αυτός θα φτάσει στους 354.000. Στην Ελλάδα 400.000 περιθάλποντες παρέχουν καθημερινά φροντίδα στους ανθρώπους με άνοια, με πιο συχνή μορφή της τη νόσο Αλτσχάιμερ, επωμιζόμενοι ένα τεράστιο πρακτικό, οικονομικό και ψυχικό φορτίο. Τα παραπάνω επισημαίνει η η Ελληνική Εταιρεία Alzheimer (Alzheimer Ελλάς) με αφορμή τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο Παγκόσμια Ημέρα της Νόσου Αλτσχάιμερ (21/9)αλλά και του Σεπτεμβρίου που είναι ο Παγκόσμιος Μήνας για τη Νόσο.

Οι εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει η Alzheimer Ελλάς για το μήνα Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη είναι:

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου: Στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Πέτρου Συνδίκα (Πάρκο Νερού), από τις 11:30-20:30 θα τοποθετηθεί ενημερωτικό stand της Alzheimer Ελλάς, στο οποίο εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας θα παρέχει αξιόπιστη ενημέρωση στους συμπολίτες μας σχετικά με τη νόσο.

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου-Εκδηλώσεις Παγκόσμιας Ημέρας Νόσου Αλτσχάιμερ:

Στις εισόδους των Κέντρων Ημέρας της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer (Πέτρου Συνδίκα 13 και Κωνσταντίνου Καραμανλή 164) ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας, από τις 08:30-14:30 θα λειτουργήσουν ενημερωτικά stand ενώ παράλληλα οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προγραμματίσουν άμεσα το ραντεβού τους για δωρεάν εξέταση μνήμης.

Ο Σύλλογος Φίλων της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer & Συγγενών Διαταραχών διοργανώνει παράσταση της Θεατρικής Ομάδας της Alzheimer Hellas «Ο ατσίδας» (βασισμένη σε έργο του Δ. Ψαθά) την Πέμπτη 21/09/2017 στις 19:00 στο Βασιλικό Θέατρο του ΚΘΒΕ, Βασιλέως Γεωργίου 1 (Πλατεία Λευκού Πύργου, Θεσ/νίκη). Προσκλήσεις διατίθενται από τα Κέντρα Ημέρας της Εταιρείας Alzheimer.

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου: Στο Mediterranean Cosmos θα πραγματοποιηθεί δράση για παιδιά «Οι παππούδες μου και εγώ», όπου μέσω βιωματικών τεχνικών και εκφραστικών μέσων (ζωγραφική, κολάζ και παιχνίδια μνήμης) τα παιδιά θα εκφράσουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους σχετικά με τη Νόσο. Στόχος της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση και η μείωση του κοινωνικού στίγματος.



ΑΠΕ
Επόμενο Προηγούμενο
 

Αυτό το Σαββατοκύριακο η καρδιά του θεάτρου χτυπά στην Καλαμαριά

Αυτό το Σαββατοκύριακο η καρδιά του θεάτρου χτυπά στην Καλαμαριά

17:00 21/6/2025

19/06 - 8:30 μμ - 10:30 μμ

Ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για παραχώρηση αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Καλαμαριάς

Ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για παραχώρηση αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Καλαμαριάς

20:00 20/6/2025

παραχώρηση αθλητικών εγκαταστάσεων

Ταινίες για μικρούς και μεγάλους στο Cine Αύρα

Ταινίες για μικρούς και μεγάλους στο Cine Αύρα

16:00 20/6/2025

Από σήμερα μέχρι και Τετάρτη 25/6

18η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία 2025

18η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία 2025

13:00 20/6/2025

Με την παρότρυνση «ελάτε όσο γυμν* τολμάτε»

Μια μεγάλη γιορτή για τους μικρούς μας φίλους στη ζεστή αγκαλιά της Καλαμαριάς

Μια μεγάλη γιορτή για τους μικρούς μας φίλους στη ζεστή αγκαλιά της Καλαμαριάς

11:16 20/6/2025

Με χρώματα

Η Πλατεία Αριστοτέλους Γεμίζει Σκαραβαίους

Η Πλατεία Αριστοτέλους Γεμίζει Σκαραβαίους

20:00 17/6/2025

Τα VW Beetle στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης την Κυριακή 22/6

Επανεκκίνηση από την Καλαμαριά του Δικτύου Πάφου

Επανεκκίνηση από την Καλαμαριά του Δικτύου Πάφου

15:00 17/6/2025

Αδελφοποιημένων Πόλεων της Ελλάδας με έμφαση σε δράσεις για νέους και τρίτη ηλικία

Άσκηση Πυροπροστασίας στο Κόδρα

Άσκηση Πυροπροστασίας στο Κόδρα

11:16 17/6/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Πολιτική Προστασία ενισχύει τα μέτρα ασφάλειας

Το Plastira Project 2025 «άδειασε» την Πλαστήρα από αυτοκίνητα και τη «γέμισε» με ζωή, τέχνη και ανθρώπους

Το Plastira Project 2025 «άδειασε» την Πλαστήρα από αυτοκίνητα και τη «γέμισε» με ζωή, τέχνη και ανθρώπους

19:00 16/6/2025

Ένα δυναμικό και γεμάτο ενέργεια Σαββατοκύριακο έζησε η Καλαμαριά

Ολοκληρώθηκε για πρώτη φορά ο πλήρης καθαρισμός του παραλιακού μετώπου της Καλαμαριάς

Ολοκληρώθηκε για πρώτη φορά ο πλήρης καθαρισμός του παραλιακού μετώπου της Καλαμαριάς

14:00 16/6/2025

Mια ιστορική περιβαλλοντική επιχείρηση ολοκληρώθηκε στην Καλαμαριά

Κλασικά Έπιπλα