Αθλούμαι στην Καλαμαριά 2018 - Δείτε το πρόγραμμα

11/5/2018 10:43    Από 15/05 έως 24/09
Με γενικό τίτλο «Αθλούμαι στην Καλαμαριά», το Γραφείο  Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, διοργανώνει  πληθώρα αθλητικών εκδηλώσεων οι οποίες θα ξεκινήσουν Τρίτη 15 Μαΐου και θα διαρκέσουν μέχρι την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου με ενδιάμεση διακοπή τους δύο μήνες Ιούλιο – Αύγουστο, δημιουργώντας έτσι ευχάριστες διεξόδους χαράς και εκτόνωσης σε παιδιά και ενήλικες.

Αξιοποιώντας τους χώρους και  την υπάρχουσα υποδομή, όπως την παραλία της πλαζ Αρετσούς,  το κολυμβητήριο, τις αθλητικές εγκαταστάσεις, το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής,  την κεντρική πλατεία κλπ, οι γυμναστές του Δήμου με  την πολυετή εμπειρία που διαθέτουν  στην οργάνωση και υλοποίηση ανάλογων αθλητικών και παιδαγωγικών δραστηριοτήτων,  ετοίμασαν  ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα αθλητικών  εκδηλώσεων, πλαισιωμένοι μάλιστα  από την εθελοντική προσφορά γυμναστών και παιδαγωγών, δίνοντας έμφαση στη διασκέδαση των παιδιών και των ενηλίκων, που θα βρίσκονται  στην πόλη.

Το πρόγραμμα διαμορφώνεται έχει ως εξής:

  1. Τρίτη 15 Μαΐου 2018 ώρα 19.00-21.00 στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού θα γίνει ταυτόχρονη διεξαγωγή μίνι αναμετρήσεων, τριών ομαδικών αθλημάτων (Μπάσκετ-Βόλεϊ – Ποδοσφαίρου) για παιδιά ανεξαρτήτου φύλου, ηλικίας 6 έως 15 ετών .
  2. Πέμπτη 17 Μαΐου 2018 ώρα 19.00-21.00  Λαϊκή Ποδηλατοδρομία 8 χιλιομέτρων σε σχεδιασμένη διαδρομή, σε δημόσια οδό εντός των ορίων του Δήμου Καλαμαριάς.  Η έναρξη και ο τερματισμός του αγώνα θα γίνει στην είσοδο του Δημοτικού Κολυμβητηρίου επι της οδού Χηλής . Στην ποδηλατοδρομία μπορούν να συμμετέχουν παιδιά ηλικίας από έξι ετών και πάνω αλλά και ενήλικες. Απαραίτητος εξοπλισμός ποδήλατο και κράνος.
  3. Τρίτη 22 Μαϊου 2018 ώρα 19.00-21.00 εκδήλωση «Δεξιοτεχνία Ποδηλάτου» στον αύλειο χώρο του 10ου Δημοτικού Σχολείου (Βρυούλων 51- Άγιος Ιωάννης). Μαθητές ανεξαρτήτου φύλου,  ηλικίας από 6 ετών και πάνω αλλά και ενήλικες μπορούν να συμμετάσχουν  στους αγώνες δεξιοτεχνίας ποδηλάτου, έχοντας τον απαραίτητο εξοπλισμό, το ποδήλατο και το ποδηλατικό κράνος.
  4. Πέμπτη 24 Μαΐου 2018 ώρες 10.00-13.00  με κεντρικό σύνθημα «ΠΑΝΩ Η ΦΙΛΙΑ ΚΑΤΩ ΚΑΘΕ ΒΙΑ» θα πραγματοποιηθεί αγώνας δρόμου 1.000 μέτρων- τρεξίματος – δυναμικού βαδίσματος, με τη συμμετοχή μαθητών των Δημοτικών Σχολείων Καλαμαριάς, ηλικίας από 10 έως 12 ετών, μέσα στο οδικό αστικό δίκτυο της Καλαμαριάς. Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνει  στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού (πλατεία Δημαρχείου). Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με το  Γραφείο Φυσικής Αγωγής Ανατολικής Θεσσαλονίκης και είναι αφιερωμένη στη φιλία, στην αγάπη, στην ειρήνη, στο χαμόγελο, στη χαρά της συμμετοχής και σε οτιδήποτε μας κάνει χαρούμενους, ευτυχισμένους και κοινωνικά συμμετοχικούς.
  5. Τρίτη 29 Μαΐου 2018 ώρες 19.00-21.00 Αγόρια και κορίτσια, ηλικίας 6 έως 12 ετών θα ασχοληθούν με  Διαγωνιστικά παραδοσιακά παιχνίδια, όπως μήλα, σκοινάκι, τζαμί κλπ . Η εκδήλωση με τίτλο «Παραδοσιακά παιχνίδια » θα γίνει στην αυλή του 17ου Δημοτικού Σχολείου (Αν. Θράκης 10 συνοικία Βότση).
  6. Πέμπτη 31 Μαΐου 2018 ώρες 19.00-21.00  μαθητές δημοτικού και γυμνασίου ανεξαρτήτου φύλου, ηλικίας από 6 έως 15 ετών θα επιδοθούν σε ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις με τίτλο «Ποδόσφαιρο στην αυλή»,  στον αύλειο χώρο του 12ουΔημοτικού Σχολείου.
  7. Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 ώρες 19.00-21.00 στην Πλαζ Αρετσούς , δίπλα στη θάλασσα, κορίτσια και αγόρια από 6 έως 15 ετών  μέσα από την εκδήλωση  «Παιχνίδια στην άμμο»  θα διαγωνιστούν σε παιχνίδια  άκρως καλοκαιρινά με απώτερο σκοπό τη διασκέδασή τους .
  8. Τρίτη 12 Ιουνίου 2018 ώρες 19.00-21.00 Ημερίδα Κυκλοφοριακής Αγωγής στο ομώνυμο πάρκο (Γ. Γεννηματά και Α. Τρίτση- περιοχή επέκτασης Αγίου Ιωάννη). Μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά ανεξαρτήτου φύλου , ηλικίας από 6 έως 12 χρονών, τα οποία θα μυηθούν  στους κανόνες οδικής συμπεριφοράς.
  9. Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018 ώρες 19.00-21.00 Στο  Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμαριάς η εκδήλωση με τίτλο «Κολυμβητικές Αναμετρήσεις- Ημερίδα Κολυμβητικών Αγώνων» περιλαμβάνει Ημερίδα Κολυμβητικών Αγώνων για κορίτσια και αγόρια ηλικίας από 6 έως 12 ετών. Απαραίτητος Εξοπλισμός: Κολυμβητικό μαγιό – σκουφάκι.
  10. Δευτέρα  24  Σεπτεμβρίου 2018 ώρες 21.00-24.00 στο Δημοτικό Κολυμβητήριο από τις 9 το βράδυ έως τις 12 τα μεσάνυχτα «Βραδιά με πανσέληνο στο κολυμβητήριο». Για όσους από τα μέλη του Δημοτικού Κολυμβητηρίου και όχι μόνο, λατρεύουν τη νυκτερινή αθλητική ζωή και διακρίνονται από ρομαντισμό, μαζί με το άρωμα του ελληνικού καλοκαιριού και τη δροσιά του νερού μπορούν ελεύθερα, με φόντο τη φεγγαρόφωτη πισίνα να κολυμπήσουν και να απολαύσουν τις βουτιές  τη νύχτα αυτή. Μπορούν να συμμετάσχουν και παιδιά από 8 ετών και άνω αλλά και ενήλικες. Απαραίτητος Εξοπλισμός: Κολυμβητικό μαγιό και σκουφάκι.

Στο σύνολο πάντως των συμμετεχόντων στις παραπάνω αθλητικές εκδηλώσεις θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής.

Δήλωση συμμετοχής

Επόμενο Προηγούμενο
 

Η Καλαμαριά πάει για Κούλουμα στη θάλασσα

Η Καλαμαριά πάει για Κούλουμα στη θάλασσα

19:00 2/3/2025

Καθαρά Δευτέρα 3/3

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

10:00 2/3/2025

Κυριακή 2/3

Κυριακή Βράδυ στο Love Underground Live Club: Back to the ’80s Live Party

Κυριακή Βράδυ στο Love Underground Live Club: Back to the ’80s Live Party

18:00 1/3/2025

Κυριακή 2/3

«Τα πέντε αφηγήματα του Edgar Allan Poe» με διπλή παράσταση το Σάββατο 1/3 στο «Μελίνα Μερκούρη»

«Τα πέντε αφηγήματα του Edgar Allan Poe» με διπλή παράσταση το Σάββατο 1/3 στο «Μελίνα Μερκούρη»

14:00 1/3/2025

1/03 - 8:00 πμ - 5:00 μμ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

10:00 1/3/2025

Σάββατο 1/3

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

10:00 28/2/2025

Παρασκευή 28/2

ΟΑΣΘ: Συμβολικά μόνο 57 λεωφορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης στις 28 Φεβρουαρίου

ΟΑΣΘ: Συμβολικά μόνο 57 λεωφορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης στις 28 Φεβρουαρίου

17:00 27/2/2025

Με προσωπικό ασφαλείας και τη δρομολόγηση 57 λεωφορείων

Αλλαγές στην αποκομιδή απορριμμάτων λόγω πανελλαδικής απεργίας και τριημέρου

Αλλαγές στην αποκομιδή απορριμμάτων λόγω πανελλαδικής απεργίας και τριημέρου

15:00 27/2/2025

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου έως και το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας (3/3)

O Δήμος Καλαμαριάς συμμετέχει στην Πανελλαδική Απεργία για τα Τέμπη

O Δήμος Καλαμαριάς συμμετέχει στην Πανελλαδική Απεργία για τα Τέμπη

12:10 27/2/2025

Κλείνουν οι υπηρεσίες του Δήμου μετά τις 10 π.μ. την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

10:00 27/2/2025

Πέμπτη 27/2

Κλασικά Έπιπλα