Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς - Έκδοση ψηφίσματος ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

13/5/2018 20:16    διαβαστε αναλυτικα
Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς εγκρίνει την έκδοση ψηφίσματος ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο σύμφωνα με το οποίο:

Καταδικάζει την επέμβαση των ΗΠΑ, της Μ. Βρετανίας και της Γαλλίας στη Συρία και εκφράζει την αλληλεγγύη του στο δοκιμαζόμενο από πολλές στρατιωτικές δυνάμεις τρίτων χωρών Συριακό λαό.

Οι πύραυλοι που βομβάρδισαν τα ξημερώματα του Σαββάτου τη Συρία, δεν αποτελούν «αντίποινα» για την υποτιθέμενη χρήση χημικών όπλων από την κυβέρνηση της χώρας, ούτε στοχεύουν στην προστασία του συριακού λαού από αυτά, όπως με θράσος ισχυρίζονται οι πρωταγωνιστές της επέμβασης.

Η κλιμάκωση των ανταγωνισμών για το μοίρασμα της πίτας των πηγών και δρόμων ενέργειας, των σφαιρών επιρροής είναι το “φυτίλι” της συντονισμένης στρατιωτικής δράσης που καίει στη γειτονιά μας. Γίνεται με τη στήριξη και την συμμετοχή των κυρίαρχων Νατοϊκών κρατών και την ανοχή των υπόλοιπων κρατών της ΕΕ και της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ.

Η όξυνση των ανταγωνισμών και η τεράστια συγκέντρωση πολεμικών δυνάμεων, που παρατηρείται τούτες τις ώρες στην περιοχή μας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, εγκυμονεί κινδύνους για την πρόκληση ενός τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου, με θύματα τους λαούς, που για μια ακόμη φορά θα πληρώσουν με τη ζωή και τον ξεριζωμό τους αυτούς τους σχεδιασμούς.

Καταδικάζει τη βάρβαρη επίθεση των δυνάμεων καταστολής και τις διώξεις εναντίον της αντιιμπεριαλιστικής κινητοποίησης της νεολαίας στην Αθήνα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Καλαμαριάς διεκδικεί:

– Να μη χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως ορμητήριο των πολεμικών ενεργειών.

– Να μην παρασχεθεί καμία διευκόλυνση, σε κυρίαρχο χώρο της Πατρίδας μας.

– Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

– Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ΑμερικανοΝατοϊκές Βάσεις. Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων.

– Να δυναμώσει η κοινή πάλη και αλληλεγγύη των λαών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το σύστημα που τον γεννά.

– Να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από την κυβέρνηση προς τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ, ώστε οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται από τις τουρκικές αρχές να επιστρέψουν με ασφάλεια στη χώρα.


Από το πρακτικό της 10/30.04.2018 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς.

Αριθμ. Απόφασης 308/2018


Επόμενο Προηγούμενο
 
Ξανά στο εδώλιο για τρεις βιασμούς ανηλίκων ο Λιγνάδης

Ξανά στο εδώλιο για τρεις βιασμούς ανηλίκων ο Λιγνάδης

19:26 17/6/2026

Αντιμέτωπος με αυστηρότερη ποινική μεταχείριση

Γιατί τα κουνούπια τσιμπούν περισσότερο κάποιους ανθρώπους – Ο ρόλος της μυρωδιάς και της μπίρας

Γιατί τα κουνούπια τσιμπούν περισσότερο κάποιους ανθρώπους – Ο ρόλος της μυρωδιάς και της μπίρας

19:21 17/6/2026

Τα κουνούπια δεν επιλέγουν τυχαία

Δυστύχημα στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής - Νέα δίωξη εις βάρος της Αν. Χαλκιά

Δυστύχημα στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής - Νέα δίωξη εις βάρος της Αν. Χαλκιά

18:37 17/6/2026

για ανθρωποκτονία από αμέλεια

Κληρικός συνελήφθη για επεισόδιο σε βάρος της πεθεράς του

Κληρικός συνελήφθη για επεισόδιο σε βάρος της πεθεράς του

18:23 17/6/2026

Παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο

Καλαμαριά: Δε θα γίνει η άσκηση πυρκαγιάς στο Κόδρα, για τεχνικούς λόγους!

Καλαμαριά: Δε θα γίνει η άσκηση πυρκαγιάς στο Κόδρα, για τεχνικούς λόγους!

18:09 17/6/2026

Ο Δήμος Καλαμαριάς ενημερώνει...

Καλαμαριά: Ένα καλοκαίρι όνειρο στις παιδικές βιβλιοθήκες - Όαση μάθησης και πολιτισμού

Καλαμαριά: Ένα καλοκαίρι όνειρο στις παιδικές βιβλιοθήκες - Όαση μάθησης και πολιτισμού

14:11 17/6/2026

αναλυτικά το πρόγραμμα των βιβλιοθηκών

Καλαμαριά: Ακυρώνονται και τα ''Κουριώτικα'' λόγω καιρού

Καλαμαριά: Ακυρώνονται και τα ''Κουριώτικα'' λόγω καιρού

11:27 17/6/2026

σύλλογος Μικρασιατών Κουριωτών ''ο Ταξιάρχης''

Κλασικά Έπιπλα