Κατέρρευσε χώρος καραντίνας για τον κορωνοϊό

7/3/2020 17:58    στο Τσουάντζου

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης στην Κίνα, ύστερα από κατάρρευση ξενοδοχείου στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, στην πόλη Τσουάντζου, στην επαρχία Φουτζιάν, σύμφωνα με πληροφορίες από διεθνή ΜΜΕ. 

Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης αναφέρουν πως έχουν εγκλωβιστεί περίπου 70 άνθρωποι. Τον αριθμό των εγκλωβισμένων επιβεβαίωσε αργότερα το Γαλλικό Πρακτορείο AFP, επικαλούμενο αξιωματούχους. 

Το ξενοδοχείο Xinjia που κατέρρευσε χρησιμοποιούνταν για καραντίνα λόγω του κορωνοϊού, σύμφωνα με την επίσημη εφημερίδα της χώρας People's Daily.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν διασώστες με την ειδική πορτοκαλί στολή να σκαρφαλώνουν πάνω σε έναν σωρό από συντρίμμια.



Δεν έχει γίνει γνωστό πόσο ψηλό ήταν το κτήριο και τι προηγήθηκε της κατάρρευσης αλλά στη γύρω περιοχή βρίσκονται ισόγεια εμπορικά καταστήματα.

Το κτήριο κατέρρευσε περίπου στις 7:30 μμ και διασώθηκαν 34 άνθρωποι μέσα στο επόμενο δίωρο, ανακοίνωσαν οι Αρχές της Κουανγκτσόου.

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, το ξενοδοχείο είχε 80 δωμάτια και είχε ανοίξει τον Ιούνιο του 2018.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν περίπου 150 άτομα των ομάδων έκτακτης ανάγκης.

Μια γυναίκα ονόματι Τσεν είπε στο Beijing News ότι συγγενείς της, ανάμεσά τους και η αδελφή της, βρίσκονταν σε καραντίνα στο ξενοδοχείο όπως είχαν επιβάλλει οι Αρχές, μετά την επιστροφή τους από την επαρχία Χουμπέι, το επίκεντρο του κορωνοϊού.



Είπε ακόμη ότι όλοι τους είχαν φθάσει εκεί στις 25 Φεβρουαρίου και σύντομα θα έφευγαν αφού θα ολοκλήρωναν τις 14 ημέρες καραντίνας. «Δεν μπορώ να επικοινωνήσω μαζί τους, δεν απαντούν στα τηλέφωνά τους», πρόσθεσε.

«Βρίσκομαι και εγώ σε καραντίνα (σε άλλο ξενοδοχείο) και ανησυχώ πολύ, δεν ξέρω τι να κάνω. Ήταν υγιείς, θερμομετρούνταν καθημερινά και οι εξετάσεις έδειχναν ότι όλα ήταν φυσιολογικά».

Η τοπική κυβέρνηση της Φουτζιάν ανακοίνωσε ότι μέχρι χθες ο αριθμός των κρουσμάτων ανέρχετο σε 296 και ότι 10.819 άνθρωποι βρίσκονται υπό επιτήρηση καθώς θεωρούνται ύποπτα κρούσματα.






zougla

Επόμενο Προηγούμενο
 
Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο 23χρονος που νάρκωνε και βίαζε ανήλικα κορίτσια!

Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο 23χρονος που νάρκωνε και βίαζε ανήλικα κορίτσια!

20:44 18/8/2026

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής..

Τι αλλάζει στις σχολικές εκδρομές - Περισσότερες εκδρομές - Περιορισμός στα κινητά

Τι αλλάζει στις σχολικές εκδρομές - Περισσότερες εκδρομές - Περιορισμός στα κινητά

19:46 18/8/2026

ένα νέο πλαίσιο για τις σχολικές εκδρομές

Περιφερειακός: Διακοπή κυκλοφορίας από το βράδυ της Τετάρτης

Περιφερειακός: Διακοπή κυκλοφορίας από το βράδυ της Τετάρτης

19:37 18/8/2026

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ

ΟΡΙΣΤΙΚΟ - Μετρό Καλαμαριάς: Εγκαίνια 27 Αυγούστου (βιντεο)

ΟΡΙΣΤΙΚΟ - Μετρό Καλαμαριάς: Εγκαίνια 27 Αυγούστου (βιντεο)

18:05 18/8/2026

βίντεο ανέβασε ο Νίκος Ταχιάος

Δήμος Καλαμαριάς: Προσοχή στα μπάρμπεκιου και μην παρκάρετε σε ξερά χόρτα - κίνδυνος πυρκαγιάς

Δήμος Καλαμαριάς: Προσοχή στα μπάρμπεκιου και μην παρκάρετε σε ξερά χόρτα - κίνδυνος πυρκαγιάς

17:52 18/8/2026

συμμετέχοντας στην καμπάνια ενημέρωσης

Χαλκιδική: Τροχαίο δυστύχημα με έναν 29χρονο νεκρό

Χαλκιδική: Τροχαίο δυστύχημα με έναν 29χρονο νεκρό

15:31 18/8/2026

στη Ε.Ο. Μουδανιών- Συκιάς

Καλαμαριά: Ένταξη παιδιών στην προσχολική εκπαίδευση - Ποιους αφορά - Τι γίνεται με τα voucher

Καλαμαριά: Ένταξη παιδιών στην προσχολική εκπαίδευση - Ποιους αφορά - Τι γίνεται με τα voucher

15:18 18/8/2026

Διεύθυνση Προσχολικής Αγωγής

Κλασικά Έπιπλα