Πρώτη σύλληψη για τον κορονοϊό: Συνέλαβαν ιδιοκτήτη φροντιστηρίου που δεν έκλεισε

13/3/2020 13:18    για παραβίαση των μέτρων
Ένας ιδιοκτήτης φροντιστηρίου συνελήφθη εχθές Πέμπτη για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού του κορονοϊού.

Ο ιδιοκτήτης φροντιστήριου μέσης εκπαίδευσης στα Ιωάννινα συνελήφθη καθώς κατά τον αστυνομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε πως συνέχιζε να λειτουργεί το φροντιστήριο, παρά το καθολικό κλείσιμο που επιβλήθηκε για τον περιορισμό του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Επίσης στην Κοζάνη συνελήφθησαν τρεις Έλληνες, ηλικίας 43, 56 και 57 ετών. Ο πρώτος είναι καθηγητής σε φροντιστήριο και οι άλλοι δύο είναι οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης.


Διώξεις σε όσους παραβιάζουν τα μέτρα για τον κορονοϊό 

Υπενθυμίζεται πως ο Άρειος Πάγος ζήτησε με εγκύκλιο που απέστειλε σε όλες τις εισαγγελίες της χώρας, να ασκείται ποινική δίωξη σε όσους παραβιάζουν τα μέτρα για τον κορονοϊό, .

Η εγκύκλιος για τον κορονοϊό:

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

Προς

Τους κ.κ. Εισαγγελείς Εφετών της Χώρας και δι’ αυτών στους κ.κ. Εισαγγελείς Πρωτοδικών της περιφερείας τους

Με αφορμή τα διαθέσιμα επιδημιολογικά φαινόμενα της νόσου του  και την έκδοση διατάξεων από τις αρμόδιες αρχές για λήψη μέτρων προς πρόληψη, υγειονομική παρακολούθηση και περιορισμό της διάδοσης της νόσου, κρίνουμε σκόπιμο, να επισημάνουμε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας από τις διατάξεις των άρθρων 19 παρ1γ και 24 παρ. 5 στοιχ. α’ ν. 1756/1988, ότι εκτός επιφυλασσομένων, στις διατάξεις αυτές, ιδίων ποινικών κυρώσεων σε βάρος όσων τις παραβαίνουν, πρωτίστως, διεκδικεί, συναφώς, την εφαρμογή της η βασική πρόβλεψη του άρθρου 285 ΠΚ, που απειλεί συντρεχόντων των όρων της και υπό τις διαβαθμίσεις της, εξαιρετικά αυξημένες ποινικές κυρώσεις εναντίον όσων παραβιάζουν τα μέτρα που νομίμως έχουν διαταχθεί για ν’ αποτραπεί η διάδοση της νόσου, προσβάλλοντας, με τη συμπεριφορά τους, θεμελιώδη προστατευόμενα έννομα αγαθά (ζωής, σωματικής υγείας κ.λπ.) ή θέτοντας αυτά σε κίνδυνο.

Είναι αυτονόητη η παρέμβασή σας όταν συντρέξει νόμιμη περίπτωση.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

09:00 11/7/2025

Παρασκευή 11/7

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

20:00 10/7/2025

Σε πλήρη εξέλιξη το πλύσιμο και η απολύμανση των κάδων απορριμμάτων στην Καλαμαριά

Σε πλήρη εξέλιξη το πλύσιμο και η απολύμανση των κάδων απορριμμάτων στην Καλαμαριά

18:00 10/7/2025

Πρόγραμμα πλυσίματος και απολύμανσης των κάδων απορριμμάτων

Ανοιχτό για το κοινό το θρυλικό ρουμανικό ιστιοφόρο Mircea

Ανοιχτό για το κοινό το θρυλικό ρουμανικό ιστιοφόρο Mircea

16:00 10/7/2025

Γιατί να το επισκεφθείτε

Αντικατάσταση φθαρμένης ράμπας

Αντικατάσταση φθαρμένης ράμπας

14:00 10/7/2025

Για ανέλκυση/καθέλκυση μικρών σκαφών στη Νέα Κρήνη

Σε επιφυλακή ο Δήμος Καλαμαριάς για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Σε επιφυλακή ο Δήμος Καλαμαριάς για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

11:14 10/7/2025

Οδηγίες προστασίας από τους ισχυρούς ανέμους

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

09:00 10/7/2025

Πέμπτη 10/7

Η Νατάσα Θεοδωρίδου απόψε στο Θέατρο Γης

Η Νατάσα Θεοδωρίδου απόψε στο Θέατρο Γης

20:00 9/7/2025

Τετάρτη 9/7

Νέο, αυξημένο όριο στις συναλλαγές μέσω IRIS

Νέο, αυξημένο όριο στις συναλλαγές μέσω IRIS

18:00 9/7/2025

Από σήμερα 8/7

Καλοκαιρινή Δημιουργική Απασχόληση στον Δήμο Καλαμαριάς

Καλοκαιρινή Δημιουργική Απασχόληση στον Δήμο Καλαμαριάς

15:00 9/7/2025

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που ενισχύει τους δεσμούς της κοινότητας

Κλασικά Έπιπλα