Κορωνοϊός - Σχολεία: Σε πιλοτική λειτουργία η εξ αποστάσεως διδασκαλία (video)

13/3/2020 17:20    υπουργείο Παιδείας
Σε πιλοτική λειτουργία έθεσε το υπουργείο Παιδείας τα ψηφιακά εργαλεία που θα επιτρέψουν την εξ αποστάσεως διδασκαλία, με στόχο να διαταραχθεί το δυνατόν λιγότερο η σχολική χρονιά, μετά τα έκτακτα μέτρα που ελήφθησαν λόγω του κορωνοϊού.

Στην παρουσίαση μετείχε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η εξ αποστάσεως διδασκαλία αποτελεί το πλέον πρόσφορο μέσο για να διατηρήσουν οι μαθητές, οι σπουδαστές και οι φοιτητές την επαφή τους με την εκπαιδευτική διαδικασία χωρίς να αποσκοπεί στο να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση.

Παρουσίαση των ψηφιακών μέσων διδασκαλίας





«Οι Πανελλήνιες θα γίνουν, ελπίζουμε όλα να πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα»

Στη διάρκεια της παρουσίασης, ο πρωθυπουργός συνομίλησε με μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό και μάλιστα καθησύχασε τη μαθητική κοινότητα λέγοντας ότι «οι Πανελλήνιες θα γίνουν, έχουμε δεσμευτεί, ελπίζουμε όλα να πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα ανάλογα με το πόσο θα κρατήσει αυτή η περιπέτεια. Ο κόπος σας δεν πάει χαμένος, η χρονιά δεν χάνεται και θα πρέπει να συνεχίσετε και να προσαρμοστείτε όπως και όλοι μας σε αυτές τις ειδικές αντιξοότητες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και βέβαια με καλή διάθεση όλοι να συμμετέχουμε όσο πιο πολύ μπορούμε με τα καινούργια ψηφιακά εργαλεία τα οποίας μας δίνει το υπουργείο και τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας». Επίσης σύμφωνα με το protothema ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η τεχνολογία μπορεί να καταστεί σύμμαχός μας στην περίπτωση αυτή.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε όλους τους παράγοντες της εκπαίδευσης για τη συμβολή τους στο εγχείρημα αυτό.


ex_apostasews_maximou


Τι περιλαμβάνει το καλάθι των διαθέσιμων ψηφιακών εργαλείων

Το καλάθι των διαθέσιμων ψηφιακών εργαλείων για την υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης θα περιλαμβάνει όλες τις υφιστάμενες ψηφιακές δομές του υπουργείου, καθώς και τις δικτυακές συνδέσεις και υπηρεσίες του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, αλλά και τρεις ψηφιακές πλατφόρμες που παρέχονται δωρεάν προς το υπουργείο και τους εποπτευόμενους φορείς του από τις εταιρείες CISCO, Google και Microsoft. Επιπλέον, ενημερωτικό υλικό για την αξιοποίηση των εργαλείων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης θα παρέχεται και μέσω της τηλεόρασης της ΕΡΤ.

Μαζί με τον πρωθυπουργό την πρώτη πιλοτική εφαρμογή της διαδικασίας παρακολούθησαν η υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, η υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας- Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, Σοφία Ζαχαράκη και ο υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, Βασίλης Διγαλάκης



Επόμενο Προηγούμενο
 

Μαθαίνω για τον Πόντο - Προσφέρει στα παιδιά επαφή με τις ρίζες τους!

Μαθαίνω για τον Πόντο - Προσφέρει στα παιδιά επαφή με τις ρίζες τους!

18:29 16/5/2026

Κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος

Καλαμαριά: Με επιτυχία η συζήτηση για θέματα των εργαζομένων - Επόμενος σταθμός δημοτικό συμβούλιο

Καλαμαριά: Με επιτυχία η συζήτηση για θέματα των εργαζομένων - Επόμενος σταθμός δημοτικό συμβούλιο

18:20 16/5/2026

Η εκδήλωση είχε ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση

Καλαμαριά - Βάρδας: Έντονος προβληματισμός για τα καθημερινά προβλήματα (φωτο)

Καλαμαριά - Βάρδας: Έντονος προβληματισμός για τα καθημερινά προβλήματα (φωτο)

18:06 16/5/2026

Πρωτοπόρα Δυναμική Καλαμαριά

Καλαμαριά - Αράπογλου: Είμαι θυμωμένη με τον νέο κώδικα αυτοδιοίκησης - Καλωσήλθατε στο μεσαίωνα (βιντεο)

Καλαμαριά - Αράπογλου: Είμαι θυμωμένη με τον νέο κώδικα αυτοδιοίκησης - Καλωσήλθατε στο μεσαίωνα (βιντεο)

17:41 16/5/2026

Στο 1ο Φεστιβάλ Διαφορετικότητας του Δήμου

Καλαμαριά: Μια μεγάλη γιορτή από το πρωί της Κυριακής - Να μη λείψει κανείς

Καλαμαριά: Μια μεγάλη γιορτή από το πρωί της Κυριακής - Να μη λείψει κανείς

17:26 16/5/2026

club rossoneri

Από φέρετρο μέχρι και βάρκες πετιούνται δίπλα στους κάδους!

Από φέρετρο μέχρι και βάρκες πετιούνται δίπλα στους κάδους!

12:49 16/5/2026

Καναπέδες σαλονιών, στρώματα, ηλεκτρικές συσκευές..

Καλαμαριά: Αναβαθμίζεται το Ρεμέτζο - Αναγνωστήριο και αίθουσα εκδηλώσεων (φωτο)

Καλαμαριά: Αναβαθμίζεται το Ρεμέτζο - Αναγνωστήριο και αίθουσα εκδηλώσεων (φωτο)

12:36 16/5/2026

ξεκίνησαν οι εργασίες

Κλασικά Έπιπλα