Κορωνοϊός: Σε καραντίνα δύο χωριά κοντά στην Καστοριά

16/3/2020 13:20     στον Δήμο Βοϊου
Σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού τέθηκαν δύο χωριά κοντά στην Καστοριά.

Πρόκειται για τα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγάσια στον Δήμο Βοϊου.

Η καραντίνα θα εφαρμοστεί από τη 1 το μεσημέρι και περιλαμβάνει απαγόρευση εισόδου-εξόδου στα δύο χωριά, και προσέγγιση συνεργείων των υπηρεσιών Υγείας αλλά και του δήμου για την τροφοδοσία των χωριών με τρόφιμα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του Δήμου Βοϊου:

«Παρακαλούμε τους κατοίκους της Δαμασκηνιάς και της Δραγασιάς ιδιαίτερα αλλά και το σύνολο των δημοτών μας να περιορίζονται στις οικίες τους και να μην μετακινούνται χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος.
Για την εξυπηρέτηση των οικισμών Δαμασκηνιάς και Δραγασιάς ο Δήμος διαθέτει συνεργείο το οποίο θα εξυπηρετεί την τροφοδοσία τους με φάρμακα και τρόφιμα. Για την εξυπηρέτησή σας καλέστε στο 6955954030. (αποκλειστικά κάτοικοι των δύο διαμερισμάτων).

Επίσης ομάδα ψυχολόγων και κοινωνιολόγων απαντά στα τηλέφωνα
6944186453
6977975028
6977784850
2465022636
6941436875

Για ανάγκη εξυπηρέτησης από τις υπηρεσίες του δήμου παρακαλώ τηλεφωνήστε στο 2465 350110.

Για θέματα υγείας συνεχίζετε να τηλεφωνείτε στο κέντρο Υγείας Τσοτυλίου 2468 350000 και το Κέντρο Υγείας Σιάτιστας 2465350000 και το 1135 ΕΟΔΥ».

Νωρίτερα, σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλου και που συμμετείχαν οι δύο βουλευτές, οι τρεις δήμαρχοι, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και ο πρόεδρος του Νοσοκομείου Καστοριάς, συμφωνήθηκε να σταλεί επιστολή στον ΕΟΔΥ, στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στο υπουργείο Υγείας και στο γραφείο του πρωθυπουργού, όπου θα τονίζεται η ανάγκη να παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης της Καστοριάς προκειμένου να ανακοπή η εξάπλωση του ιού που απέχει σε ποσοστά από τον πανελλαδικό μέσο όρο.

Όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος «έχουμε 2 θανάτους από την Καστοριά και 14 κρούσματα κορωνοϊού, γεγονός που μας ανησυχεί αρκετά για τις επόμενες ημέρες». Τόνισε ότι ζητάμε να εξεταστεί σοβαρά η περίπτωση «να κηρυχθεί ο νομός σε καραντίνα με επιχειρησιακό σχέδιο τέτοιο που θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις επιβράδυνσης της εξάπλωσης του ιού».

Ο κ. Σαββόπουλος όπως και ο δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης εξέφρασαν την αγωνία τους για το γεγονός ότι στο νοσοκομείο του νομού «υπάρχουν αρκετά κρούσματα κορωνοϊού σε Ιατρούς και νοσηλευτές» επεσήμαναν ότι αυτό «δημιουργεί δυσπιστία και ανησυχία στους πολίτες άλλα και πρόβλημα στο ίδιο το προσωπικό» και ζήτησαν από τον ΕΟΔΥ να προβεί άμεσα σε εξετάσεις όλου του προσωπικού του νοσοκομείου. Παράλληλα ζήτησαν την άμεση πρόσληψη ιατρονοσηλευτικού προσωπικού η ακόμη την μετακίνηση του από άλλες μονάδες της περιοχής και εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την πορεία των κρουσμάτων το επόμενο διάστημα αφού έως σήμερα η Καστοριά έχει 14 κρούσματα σ'ένα πληθυσμό 42.000 κατοίκων όπου οι περισσότεροι είναι ηλικιωμένοι.


protothema

Επόμενο Προηγούμενο
 
Στην κορυφή η Καλαμαριά: Δύο χρυσά μετάλλια και μια ανάσα πριν το βάθρο - Ιφιγένεια και Ηλία σας ευχαριστούμε

Στην κορυφή η Καλαμαριά: Δύο χρυσά μετάλλια και μια ανάσα πριν το βάθρο - Ιφιγένεια και Ηλία σας ευχαριστούμε

08:22 27/8/2026

σάρωσαν οι αθλητές του Κολυμβητικού ομίλου

Καλαμαριά: 73 νέες θέσεις εργασίας στον δήμο - Ξεκινούν οι αιτήσεις

Καλαμαριά: 73 νέες θέσεις εργασίας στον δήμο - Ξεκινούν οι αιτήσεις

20:16 26/8/2026

δείτε όλες τις λεπτομέρειες

53χρονος σκότωσε τη 44χρονη γυναίκα του και νοσηλεύεται φρουρούμενος

53χρονος σκότωσε τη 44χρονη γυναίκα του και νοσηλεύεται φρουρούμενος

19:55 26/8/2026

τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι τη σύζυγό του

Σοβαρό τροχαίο στη Θεσσαλονίκη - Τέσσερις τραυματίες μετά από σύγκρουση 2 αυτοκινήτων

Σοβαρό τροχαίο στη Θεσσαλονίκη - Τέσσερις τραυματίες μετά από σύγκρουση 2 αυτοκινήτων

19:46 26/8/2026

το μεσημέρι

Ελεγκτικό: Υπεύθυνος ο Παπαγεωργόπουλος για το έλλειμμα 8,2 εκατ. ευρώ στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Ελεγκτικό: Υπεύθυνος ο Παπαγεωργόπουλος για το έλλειμμα 8,2 εκατ. ευρώ στο Δήμο Θεσσαλονίκης

19:42 26/8/2026

επικυρώνει τελεσίδικα

Μετρό Καλαμαριάς: Όσα πρέπει να ξέρετε σε ένα βίντεο - Πρεμιέρα, συναυλία, εισιτήρια, αποκλειστικά πλάνα!

Μετρό Καλαμαριάς: Όσα πρέπει να ξέρετε σε ένα βίντεο - Πρεμιέρα, συναυλία, εισιτήρια, αποκλειστικά πλάνα!

19:31 26/8/2026

Το Μετρό φτάνει στην Καλαμαριά

Καλαμαριά: Κλάπηκε μηχανή - Μπορείς να βοηθήσεις;

Καλαμαριά: Κλάπηκε μηχανή - Μπορείς να βοηθήσεις;

11:01 26/8/2026

από πυλωτή οικοδομής

Κλασικά Έπιπλα