Θεσσαλονίκη: Τηλέφωνο για βοήθεια σε αστεγους για τον κορονοϊό

18/3/2020 10:57    Streetwork της ΑΡΣΙΣ
Στο πλευρό όσων δεν έχουν σπίτι για να προφυλαχθούν από τον κορονοϊό, βρίσκεται η ομάδα Streetwork της ΑΡΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη, που προσπαθεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των αστέγων που έχουν αυξηθεί αυτή την περίοδο.

Η ομάδα της κοινωνικής, μη κυβερνητικής οργάνωσης συνεχίζει κάποιες στοχευμένες προσεγγίσεις, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, για την υποστήριξη των αστέγων με στόχο την ενημέρωσή τους για την τρέχουσα κατάσταση καθώς και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (sleeping bag, ρουχισμό, ξηρά τροφή) και ειδών υγιεινής.

Όπως ανέφεραν μέλη της ομάδας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σχεδόν καθημερινά ενημερώνουν τους άστεγους σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα για τα μέρη όπου εξακολουθούν να παρέχονται συσσίτια και για απορίες τους που αφορούν στα επιδόματα, τα οποία πλέον δεν χρειάζεται να ανανεώσουν προσερχόμενοι σε αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς λόγω της κατάστασης με τον κορονοϊό, έχουν πάρει παράταση. "Ωστόσο, οι άνθρωποι αυτοί", σημειώνουν μέλη του Streetwork, "εφόσον δεν έχουν στέγη, δεν έχουν και όλα τα μέσα που απαιτούνται για να προφυλαχθούν, όπως αντισηπτικά, μάσκες και μπάνιο για την ατομική τους υγιεινή".

Τα μέλη του Streetwork απευθύνουν παράλληλα έκκληση σε όλους, "αν συναντήσεις κάποιον/α άστεγο/η που χρειάζεται βοήθεια, μπορείς λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης να τον/την ρωτήσεις τι χρειάζεται και να μας καλέσεις στο 6945426330".

"Η γραμμή λειτουργεί καθημερινά από τις 9:00 π.μ. - 22:00 μ.μ. Επιπλέον, εάν η ανάγκη για βοήθεια μοιάζει επείγουσα, κάλεσε πρώτα το 166 και στη συνέχεια εμάς. Για την ενημέρωση τόσο των άστεγων συμπολιτών μας όσο και των πολιτών, η ομάδα διευρύνει την τηλεφωνική της λειτουργία και δέχεται κλήσεις και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου από τις 10:00 π.μ. -22:00 μ.μ. στο τηλέφωνο 6951661243".

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα "Streetwork" υλοποιείται από τον δήμο Θεσσαλονίκης και την ΑΡΣΙΣ με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με βασικό στόχο τον εντοπισμό, καταγραφή και υποστήριξη ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα στέγασης.



Επόμενο Προηγούμενο
 
Καλαμαριά: Τρεις ώρες χωρίς νερό αύριο - Δείτε ποιοι δρόμοι επηρεάζονται!

Καλαμαριά: Τρεις ώρες χωρίς νερό αύριο - Δείτε ποιοι δρόμοι επηρεάζονται!

21:07 7/9/2026

Από την Εταιρεία Ύδρευσης ανακοινώνεται ότι..

Καλαμαριά «Παρά θιν’ αλός» για όλους: Τέσσερις συναυλίες με απόδοση στην Νοηματική Γλώσσα

Καλαμαριά «Παρά θιν’ αλός» για όλους: Τέσσερις συναυλίες με απόδοση στην Νοηματική Γλώσσα

17:02 7/9/2026

Ο Δήμος Καλαμαριάς κάνει πράξη την ισότιμη πρόσβαση

Νέα διοίκηση στον Απόλλωνα Καλαμαριάς

Νέα διοίκηση στον Απόλλωνα Καλαμαριάς

16:46 7/9/2026

Οι εξελίξεις συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς

Πώς θα λειτουργεί ο νέος «κουμπαράς για τη νέα γενιά» Δείτε παραδείγματα

Πώς θα λειτουργεί ο νέος «κουμπαράς για τη νέα γενιά» Δείτε παραδείγματα

16:39 7/9/2026

Ποιοι μπορούν να βάζουν χρήματα

Θεσσαλονίκη: Πτώση 13χρονης από 5ο όροφο ξενοδοχείου

Θεσσαλονίκη: Πτώση 13χρονης από 5ο όροφο ξενοδοχείου

16:31 7/9/2026

Νοσηλεύεται με πολλαπλά κατάγματα

Θεσσαλονίκη: Ιάπωνες χόρεψαν ποντιακά, τραγούδησαν και έπαιξαν λύρα στον Λευκό Πύργο (βιντεο)

Θεσσαλονίκη: Ιάπωνες χόρεψαν ποντιακά, τραγούδησαν και έπαιξαν λύρα στον Λευκό Πύργο (βιντεο)

16:11 7/9/2026

προσκεκλημένος του Ποντιακού Συλλόγου «Οι Μίθριοι»

Καλαμαριά: Έτσι θα γίνει το Παλατάκι σε 2 χρόνια - Εντυπωσιακές εικόνες

Καλαμαριά: Έτσι θα γίνει το Παλατάκι σε 2 χρόνια - Εντυπωσιακές εικόνες

15:29 7/9/2026

Προχωρούν οι μελέτες αποκατάστασης του Κυβερνείου

Κλασικά Έπιπλα