Θεσσαλονίκη: Ανοίγει και πάλι από σήμερα το βράδυ η Νέα Παραλία!

27/4/2020 11:33    από το βράδυ στις 22.00
Την άρση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, από σήμερα το βράδυ στις 22.00’ αποφάσισαν σε επικοινωνία τους ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Υπενθυμίζεται πως τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας στη Νέα Παραλία είχαν ληφθεί στις 31 Μαρτίου 2020, ενώ δόθηκε παράταση, με περιορισμό του ωραρίου της απαγόρευσης πριν από μια εβδομάδα και μέχρι σήμερα, στις 22.00 το βράδυ.

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, «ανοίγουμε σήμερα το βράδυ τη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, έπειτα από σχεδόν ένα μήνα πολύωρου καθημερινού αποκλεισμού. Κρίναμε, σε συνεννόηση με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα ότι δεν είναι σκόπιμο να παραταθεί εκ νέου ο περιορισμός της κυκλοφορίας στον σημαντικότερο ίσως ελεύθερο χώρο της πόλης της Θεσσαλονίκης. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους Θεσσαλονικείς, που έδειξαν υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης όλο αυτό το διάστημα του περιορισμού των μετακινήσεων, τηρώντας στη συντριπτική πλειοψηφία τους τα μέτρα προστασίας. Το ΄κλείσιμο΄ της Νέας Παραλίας δεν ήταν εύκολη απόφαση. Όμως ήταν αναγκαία και εκ του αποτελέσματος αποδείχτηκε σωστή.


Θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Αστυνομία, που φρόντισε τις τέσσερις αυτές εβδομάδες τα περιοριστικά μέτρα να τηρηθούν στο ακέραιο. Από απόψε στις 22.00’ η μετακίνηση στη Νέα Παραλία είναι ελεύθερη για όλους. Ισχύουν όμως οι γενικοί περιορισμοί στις μετακινήσεις, μέχρι τις 4 Μαΐου.

Απευθύνω έκκληση σε όλους τους πολίτες για σύνεση και υπευθυνότητα. Ο κορονοϊός είναι ακόμα εδώ. Οφείλουμε να τηρούμε τις αποστάσεις, τα μέτρα αυτοπροστασίας και να συνεχίσουμε να επιδεικνύουμε όλοι κοινωνική υπευθυνότητα και αλληλεγγύη, προστατεύοντας τους εαυτούς μας και τους γύρω μας. Γι’ αυτό πρέπει όλοι να αποφύγουμε φαινόμενα συγχρωτισμού και πολυπληθούς παρουσίας στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης.

Ας χαρούμε όλοι τη Νέα Παραλία, χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία μας και την υγεία των συμπολιτών μας, χωρίς να διακινδυνεύσουμε νέα επιβολή περιορισμών, αλλά με ασφαλή επιστροφή στην καθημερινότητά μας. Είναι στο χέρι μας να μείνει ανοιχτή η παραλία και να ‘ανοίξει’ το ταχύτερο η κοινωνία. Η Θεσσαλονίκη έδειξε τον δρόμο και τώρα κάνουμε μαζί το πρώτο βήμα για να ξαναβρούμε τη ζωή μας. Μαζί θα τα καταφέρουμε», ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας. 



Επόμενο Προηγούμενο
 
ΣΟΚ - Πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης από ανακοπή στα 54 του χρόνια

ΣΟΚ - Πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης από ανακοπή στα 54 του χρόνια

18:11 9/9/2026

άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Ελπίς

Καλαμαριά: Ετοιμασίες για το πρώτο κουδούνι - Καθαρά σχολεία με νέα ηλεκτρικά οχήματα

Καλαμαριά: Ετοιμασίες για το πρώτο κουδούνι - Καθαρά σχολεία με νέα ηλεκτρικά οχήματα

18:04 9/9/2026

ολοκληρώνεται η προετοιμασία των σχολικών μονάδων

Καλαμαριά: Τρεις ώρες χωρίς νερό αύριο - Δείτε ποιοι δρόμοι επηρεάζονται!

Καλαμαριά: Τρεις ώρες χωρίς νερό αύριο - Δείτε ποιοι δρόμοι επηρεάζονται!

16:45 9/9/2026

Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ, τα συνεργεία..

Θεσσαλονίκη: Καθαρίστρια έκλεβε σε νοσοκομείο από μέλι και φρυγανιές μέχρι σεντόνια!

Θεσσαλονίκη: Καθαρίστρια έκλεβε σε νοσοκομείο από μέλι και φρυγανιές μέχρι σεντόνια!

14:52 9/9/2026

κατηγορείται για υπεξαίρεση

Θεσσαλονίκη: Λεωφορείο του ΟΑΣΘ έπεσε πάνω σε στάση - Τέσσερις τραυματίες, οι δυο σοβαρά (βιντεο)

Θεσσαλονίκη: Λεωφορείο του ΟΑΣΘ έπεσε πάνω σε στάση - Τέσσερις τραυματίες, οι δυο σοβαρά (βιντεο)

14:44 9/9/2026

πριν λίγο το μεσημέρι της Τετάρτης

Καλαμαριά: 76 μόνιμες θέσεις εργαζομένων στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Καλαμαριά: 76 μόνιμες θέσεις εργαζομένων στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

14:33 9/9/2026

αποτέλεσμα μακράς και συλλογικής προσπάθειας

Καλαμαριά: Να παραμείνουν οι θέσεις στάθμευσης στα σημεία με μεγάλα πεζοδρόμια ζητούν οι κάτοικοι του Βότση

Καλαμαριά: Να παραμείνουν οι θέσεις στάθμευσης στα σημεία με μεγάλα πεζοδρόμια ζητούν οι κάτοικοι του Βότση

14:19 9/9/2026

Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων Βότση

Κλασικά Έπιπλα