Θεσσαλονίκη: Ανοίγει και πάλι από σήμερα το βράδυ η Νέα Παραλία!

27/4/2020 11:33    από το βράδυ στις 22.00
Την άρση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, από σήμερα το βράδυ στις 22.00’ αποφάσισαν σε επικοινωνία τους ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Υπενθυμίζεται πως τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας στη Νέα Παραλία είχαν ληφθεί στις 31 Μαρτίου 2020, ενώ δόθηκε παράταση, με περιορισμό του ωραρίου της απαγόρευσης πριν από μια εβδομάδα και μέχρι σήμερα, στις 22.00 το βράδυ.

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, «ανοίγουμε σήμερα το βράδυ τη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, έπειτα από σχεδόν ένα μήνα πολύωρου καθημερινού αποκλεισμού. Κρίναμε, σε συνεννόηση με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα ότι δεν είναι σκόπιμο να παραταθεί εκ νέου ο περιορισμός της κυκλοφορίας στον σημαντικότερο ίσως ελεύθερο χώρο της πόλης της Θεσσαλονίκης. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους Θεσσαλονικείς, που έδειξαν υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης όλο αυτό το διάστημα του περιορισμού των μετακινήσεων, τηρώντας στη συντριπτική πλειοψηφία τους τα μέτρα προστασίας. Το ΄κλείσιμο΄ της Νέας Παραλίας δεν ήταν εύκολη απόφαση. Όμως ήταν αναγκαία και εκ του αποτελέσματος αποδείχτηκε σωστή.


Θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Αστυνομία, που φρόντισε τις τέσσερις αυτές εβδομάδες τα περιοριστικά μέτρα να τηρηθούν στο ακέραιο. Από απόψε στις 22.00’ η μετακίνηση στη Νέα Παραλία είναι ελεύθερη για όλους. Ισχύουν όμως οι γενικοί περιορισμοί στις μετακινήσεις, μέχρι τις 4 Μαΐου.

Απευθύνω έκκληση σε όλους τους πολίτες για σύνεση και υπευθυνότητα. Ο κορονοϊός είναι ακόμα εδώ. Οφείλουμε να τηρούμε τις αποστάσεις, τα μέτρα αυτοπροστασίας και να συνεχίσουμε να επιδεικνύουμε όλοι κοινωνική υπευθυνότητα και αλληλεγγύη, προστατεύοντας τους εαυτούς μας και τους γύρω μας. Γι’ αυτό πρέπει όλοι να αποφύγουμε φαινόμενα συγχρωτισμού και πολυπληθούς παρουσίας στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης.

Ας χαρούμε όλοι τη Νέα Παραλία, χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία μας και την υγεία των συμπολιτών μας, χωρίς να διακινδυνεύσουμε νέα επιβολή περιορισμών, αλλά με ασφαλή επιστροφή στην καθημερινότητά μας. Είναι στο χέρι μας να μείνει ανοιχτή η παραλία και να ‘ανοίξει’ το ταχύτερο η κοινωνία. Η Θεσσαλονίκη έδειξε τον δρόμο και τώρα κάνουμε μαζί το πρώτο βήμα για να ξαναβρούμε τη ζωή μας. Μαζί θα τα καταφέρουμε», ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας. 



Επόμενο Προηγούμενο
 

6 χιλιόμετρα ακτής, μία αποστολή

6 χιλιόμετρα ακτής, μία αποστολή

20:00 12/6/2025

14/06 - 8:00 πμ - 7:00 μμ

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

18:00 12/6/2025

Από Πέμπτη 12 Ιουνίου έως και Τετάρτη 18 Ιουνίου

Η Καλαμαριά φιλοξενεί τη συνάντηση των Δημάρχων του Δικτύου Πάφου

Η Καλαμαριά φιλοξενεί τη συνάντηση των Δημάρχων του Δικτύου Πάφου

11:14 12/6/2025

Αδελφοποιημένων Πόλεων της Ελλάδας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

09:00 12/6/2025

Πέμπτη 12/6

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αλλαγή στα δρομολόγια του ΟΑΣΘ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αλλαγή στα δρομολόγια του ΟΑΣΘ

20:00 11/6/2025

Στην Νικ. Πλαστήρα αυτό το Σαββατοκύριακο (14-15/6)

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

17:05 11/6/2025

Από Πέμπτη 5/6 ως Τετάρτη 11/6

Ανακοίνωση του Δήμου Καλαμαριάς για τους βανδαλισμούς στο 3ο και 10ο Γυμνάσιο

Ανακοίνωση του Δήμου Καλαμαριάς για τους βανδαλισμούς στο 3ο και 10ο Γυμνάσιο

15:09 11/6/2025

Εικόνες καταστροφής

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

09:00 11/6/2025

Τετάρτη 11/6

1o Yard Craft Beer Festival

1o Yard Craft Beer Festival

20:00 10/6/2025

Το 1o Yard Craft Beer Festival είναι γεγονός!

Ακυρώνεται η συναυλία του Γιώργου Μαζωνάκη

Ακυρώνεται η συναυλία του Γιώργου Μαζωνάκη

17:00 10/6/2025

Τετάρτη 11/6

Κλασικά Έπιπλα