Κορονοϊός: Πρωινό στο δωμάτιο και οι άλλες αλλαγές που έρχονται στα ξενοδοχεία

27/4/2020 11:47     γεύματα "a la cart"
 Πρωινό στο δωμάτιο και γεύματα "a la cart" (επιλογή από κατάλογο) περιμένουν τους πελάτες των ξενοδοχείων στην εποχή του κορονοϊού. Τα Check in & Check out θα γίνονται από απόσταση μέσω "έξυπνων συσκευών" και για όσους θελήσουν να επισκεφτούν τη Reception, την επικοινωνία με τους εργαζόμενους θα τους χωρίζει μια γυάλινη επιφάνεια.

   Αυτές και πολλές άλλες αναμένεται να είναι οι αλλαγές στην καθημερινότητα των ξενοδοχείων που θα επιλέξουν να ανοίξουν τις πόρτες τους για να υποδεχθούν τους μελλοντικούς πελάτες τους.

   Για αυτή την επόμενη ημέρα ετοιμάζονται οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, περνώντας από το μικροσκόπιο τόσο την προστασία των εργαζομένων αλλά και τη βιωσιμότητα των οργανισμών. Στην Κρήτη, την ναυαρχίδα του τουρισμού για την Ελλάδα, όπως πληροφορεί το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης, η ένωση συνεργάζεται με την Περιφέρεια και το Πανεπιστήμιο Κρήτης και τον ΕΟΔΥ. Μάλιστα έχει αναθέσει στην Howarth International μελέτη για την "επόμενη μέρα" στα ξενοδοχεία, τα αποτελέσματα της οποίας θα ανακοινωθούν σε δυο εβδομάδες, όπως αναφέρει ο κ. Χαλκιαδάκης.

   Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου στην παρέμβασή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκφράζει την αγωνία του για το αν θα πρέπει ή ακόμα ακόμα, αν μπορούν να ανοίξουν τις ξενοδοχειακές μονάδες, χωρίς τη στήριξη της πολιτείας όπως τονίζει. «Αν δεν βοηθήσει το κράτος, θα έχουμε μεγάλο οικονομικό πρόβλημα. Θέλουμε να ανοίξουμε με όρους βιωσιμότητας και αν δεν συμβεί αυτό, ο κ. Χαλκιαδάκης επισημαίνει ότι «μπορεί και να μην ανοίξουν ξενοδοχεία». Προσθέτει, επίσης, ότι οι παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν στα ξενοδοχεία, για υγειονομικούς λόγους, είναι σημαντικά κοστοβόρες και σε πολλές των περιπτώσεων θα είναι και αδύνατες να εφαρμοστούν.

   Στο ίδιο μήκος κύματος και η Κωνσταντίνα Σβήνου, πρόεδρος της ένωσης Ξενοδόχων Κω, νησί που πρωταγωνιστεί στα Δωδεκάνησα στις τουριστικές αφίξεις, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, διερωτάται τι κόστος θα έχει το άνοιγμα των ξενοδοχείων, ειδικά στο σκέλος της προφύλαξης του τοπικού πληθυσμού από τυχόν μετάδοση του ιού, αλλά και για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. «Τελικά είναι σωστό να ξεκινήσει η επόμενη ημέρα; Μήπως θα πρέπει να ληφθεί μια γενναία απόφαση, ότι το 2020 θα πρέπει να στηριχτούν οι εργαζόμενοι, τα ανελαστικά πάγια των επιχειρήσεων και να προετοιμαστούμε για το πολύ δυνατό 2021», ερωτά η κα Σβήνου.

   Πηγή αγωνίας για την ίδια είναι οι ελεύσεις τουριστών που τυχόν δεν θα διαγνωστούν από τα τεστ που θα γίνονται πριν αυτοί ταξιδέψουν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την προστασία των εργαζομένων και των τοπικών πληθυσμών.

   Τέλος στην τελική ευθεία είναι η σύνταξη του "υγειονομικού πρωτοκόλλου", που θα καθορίζει τους κανόνες λειτουργίες των ξενοδοχειακών μονάδων, στην εποχή του κορονοϊού.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Καλαμαριά: Στο δημοτικό συμβούλιο οι εργαζόμενοι - Ποια είναι τα αιτήματά τους;

Καλαμαριά: Στο δημοτικό συμβούλιο οι εργαζόμενοι - Ποια είναι τα αιτήματά τους;

22:08 18/5/2026

την Τέταρτη 20 Μάϊου

Καλαμαριά - Αράπογλου: Οπωσδήποτε πάρκινγκ στη Μίκρα και σύνδεση της Πόντου με την Γεωργικής σχολής

Καλαμαριά - Αράπογλου: Οπωσδήποτε πάρκινγκ στη Μίκρα και σύνδεση της Πόντου με την Γεωργικής σχολής

21:50 18/5/2026

«έργο – θρύλος» η κατασκευή της Πόντου

Φάρμακα χωρίς επαρκή τεκμηρίωση χορηγούνται στα παιδιά, επισημαίνουν επιστήμονες

Φάρμακα χωρίς επαρκή τεκμηρίωση χορηγούνται στα παιδιά, επισημαίνουν επιστήμονες

18:25 18/5/2026

Conect4Children-Stichting (c4c-S)

Πενταετής φυλάκιση σε 55χρονο για το θανατηφόρο τροχαίο στη λεωφ. Γεωργικής Σχολής

Πενταετής φυλάκιση σε 55χρονο για το θανατηφόρο τροχαίο στη λεωφ. Γεωργικής Σχολής

18:23 18/5/2026

με θύμα 29χρονο μοτοσικλετιστή

Καλαμαριά: Μετρό τέλος Ιουλίου - Συρμός κάθε 90 δευτερόλεπτα!

Καλαμαριά: Μετρό τέλος Ιουλίου - Συρμός κάθε 90 δευτερόλεπτα!

18:00 18/5/2026

Το χρονοδιάγραμμα της επέκτασης του Μετρό

Καλαμαριά: Πένθιμα θα χτυπήσουν οι καμπάνες για τη Γενοκτονία των Ποντίων!

Καλαμαριά: Πένθιμα θα χτυπήσουν οι καμπάνες για τη Γενοκτονία των Ποντίων!

16:59 18/5/2026

Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς

Καλαμαριά: Συνέλαβαν υπεύθυνους καταστημάτων για ηχορύπανση

Καλαμαριά: Συνέλαβαν υπεύθυνους καταστημάτων για ηχορύπανση

11:01 18/5/2026

συνέλαβαν συνολικά έξι (6) άτομα

Κλασικά Έπιπλα