«Ανησυχία» και στη Γαλλία για τη σοβαρή νόσο που πλήττει παιδιά

29/4/2020 18:21    σε ποιες χώρες εμφανίστηκε
Ο γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν διαβεβαίωσε σήμερα πως παίρνει «πολύ στα σοβαρά» την εμφάνιση στη Γαλλία περιπτώσεων παιδιών που πάσχουν από μια σοβαρή φλεγμονώδη νόσο, υπογραμμίζοντας πως δεν υπάρχουν ακόμη επαρκή στοιχεία για να συνδεθεί με τον νέο κορονοϊό. 

Οι βρετανικές υγειονομικές αρχές έκρουσαν τις τελευταίες ημέρες τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με μια αύξηση του αριθμού των παιδιών που εμφανίζουν συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά της νόσου Kawasaki, ενός αγγειακού συνδρόμου που προσβάλλει τα μικρά παιδιά και του οποίου η αιτία παραμένει αδιευκρίνιστη.

Κρούσματα αναφέρθηκαν όμως και στην Ιταλία, την Ισπανία, τη Σουηδία, καθώς και στη Γαλλία, δήλωσε σύμφωνα με το ΑΜΠΕ ο Ολιβιέ Βεράν. «Έλαβα μια προειδοποίηση από τις ομάδες στο Παρίσι», διευκρίνισε λέγοντας πως στη γαλλική πρωτεύουσα αφορά «μια δεκαπενταριά παιδιά κάθε ηλικίας». 

Τα παιδιά αυτά εμφανίζουν «συμπτώματα πυρετού, συμπτώματα στο πεπτικό και μια αρκετά γενικευμένη αγγειακή φλεγμονή που μπορεί να προκαλέσει καρδιακή ανεπάρκεια», αλλά «καθ' όσα γνωρίζω ευτυχώς κάνενα παιδί δεν έχει χάσει τη ζωή του απ' αυτές τις επιπλοκές οι οποίες είναι αρκετά σπάνιες ασθένειες που μπορεί να συνοδεύονται από φλεγμονή της καρδιάς».
Ορισμένα από τα παιδιά αυτά «στη Γαλλία όπως και στην Αγγλία, αλλά όχι όλα, αποδείχθηκαν φορείς του κορονοϊού», δήλωσε ακόμη ο υπουργός, κάνοντας λόγο για «κάποια ανησυχία και κάποια επιφυλακή». 

«Το αντιμετωπίζω πολύ πολύ σοβαρά. Στο στάδιο αυτό δεν έχουμε απολύτως καμιά ιατρική εξήγηση. Πρόκειται άραγε για μια φλεγμονώδη αντίδραση που προκαλείται από μια νόσο που προϋπάρχει στα παιδιά που προσβάλλονται απ' αυτόν τον ιό ή για μια άλλη λοιμώδη νόσο; Υπάρχουν πολλά ερωτήματα.»
«Κινητοποιώ τη νοσοκομειακή και την επιστημονική κοινότητα στη Γαλλία και διεθνώς για να έχουμε το μέγιστο των δεδομένων που μπορούμε να έχουμε ώστε να δούμε αν υπάρχει λόγος να συσχετίσουμε τον κορονοϊό με αυτή τη μορφή που μέχρι τώρα δεν είχε παρατηρηθεί πουθενά», πρόσθεσε, καθώς αυτός ο νέος κορονοϊός δεν σταματά να επιφυλάσσει κακές εκπλήξεις. 

Ερωτηθείς σχετικά με την προβλεπόμενη επαναλειτουργία των σχολείων στη Γαλλία από τις 11 Μαΐου υπό το φως αυτών των νέων στοιχείων, ο υπουργός υπενθύμισε πως από την αρχή της επιδημίας, η Covid-19 προσέβαλε λίγο τα παιδιά και πως τα σοβαρά κρούσματα στον παιδικό πληθυσμό αφορούσαν παιδιά που είχαν υποκείμενες νόσους. 

 


Επόμενο Προηγούμενο
 

Θεσσαλονίκη: Πήγε να κλέψει φορτηγό και ο ιδιοκτήτης του επιτέθηκε με τσεκούρι

Θεσσαλονίκη: Πήγε να κλέψει φορτηγό και ο ιδιοκτήτης του επιτέθηκε με τσεκούρι

17:55 13/4/2026

Επεισοδιακή σύλληψη

Προσλήψεις 21 ατόμων στο Δήμο Καλαμαριάς

Προσλήψεις 21 ατόμων στο Δήμο Καλαμαριάς

15:11 13/4/2026

δείτε τις λεπτομέρειες

Θεσσαλονίκη: Σε κρίσιμη κατάσταση 65χρονη που παρασύρθηκε από ΙΧ

Θεσσαλονίκη: Σε κρίσιμη κατάσταση 65χρονη που παρασύρθηκε από ΙΧ

14:03 11/4/2026

στη λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη

Κτηνωδία στη Θεσσαλονίκη: Σκύλος βρέθηκε νεκρός σε πλαστική σακούλα μέσα στα σκουπίδια

Κτηνωδία στη Θεσσαλονίκη: Σκύλος βρέθηκε νεκρός σε πλαστική σακούλα μέσα στα σκουπίδια

13:31 11/4/2026

προανάκριση έχει αναλάβει το Λιμεναρχείο

Πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων για την περίοδο του Πάσχα από τον Δήμο Καλαμαριάς

Πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων για την περίοδο του Πάσχα από τον Δήμο Καλαμαριάς

17:17 9/4/2026

Πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων

Εορταστικό ωράριο 2026

Εορταστικό ωράριο 2026

15:20 9/4/2026

Μέχρι ποια ώρα είναι ανοιχτά τα καταστήματα Μ. Πέμπτη & Μ. Παρασκευή

Μαθήματα αγάπης και φροντίδας για τα αδέσποτα στο 12ο Νηπιαγωγείο Καλαμαριάς

Μαθήματα αγάπης και φροντίδας για τα αδέσποτα στο 12ο Νηπιαγωγείο Καλαμαριάς

15:19 9/4/2026

Για τη σημασία της φροντίδας των ζώων

Το Πικ Νικ Urban Festival επιστρέφει τον Σεπτέμβρη

Το Πικ Νικ Urban Festival επιστρέφει τον Σεπτέμβρη

20:59 24/8/2025

Επιστρέφει για 13η χρονιά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

09:00 24/8/2025

Κυριακή 24/8

Μεγάλη συναυλία αφιέρωμα στους Queen στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλη συναυλία αφιέρωμα στους Queen στη Θεσσαλονίκη

19:00 23/8/2025

Οι τιμές για εισιτήρια

Κλασικά Έπιπλα