Αλλάζει το όριο επιβατών στα ταξί

7/5/2020 10:26    κ. Καραμανλής
Σύντομα θα επιτρέπεται και δεύτερος επιβάτης στα ταξί, ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του AΝΤ1.

Ο κ. Καραμανλής προανήγγειλε ειδικότερα ότι θα υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση από τον υφυπουργό Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη και τα συναρμόδια υπουργεία Υγείας και Προστασίας του Πολίτη, ώστε τις επόμενες ημέρες να μπορεί να μπαίνει και δεύτερος επιβάτης στα ταξί, καθώς είναι κατανοητό πως ένα ζευγάρι ή δύο άνθρωποι που μένουν στο ίδιο σπίτι και θέλουν να μετακινηθούν, αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την ισχύουσα ρύθμιση.

Ερωτηθείς πότε θα αρχίσουν ξανά οι αεροπορικές πτήσεις προς την Ελλάδα από το εξωτερικό, ο κ. Καραμανλής υπενθύμισε ότι στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης την προηγούμενη εβδομάδα κάλεσε εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παρουσιάσει μέχρι τα μέσα Μαΐου ένα συγκεκριμένο πανευρωπαϊκό σχέδιο, το οποίο θα ξεκαθαρίσει πότε θα ανοίξουν οι αερομεταφορές. Καθώς, όμως, μία πανευρωπαϊκή συμφωνία είναι δύσκολο να επιτευχθεί, ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι η Ελλάδα ήδη έχει αρχίσει συνομιλίες για διμερείς συμφωνίες με χώρες όπως το Ισραήλ και η Κύπρος, δηλαδή χώρες όπου υπάρχουν λίγα κρούσματα, προκειμένου να βρεθούν διακρατικές πρακτικές λύσεις για ασφαλή μεταφορά ταξιδιωτών στην Ελλάδα. «Θέλουμε μία χρυσή τομή: Την ασφαλή μεταφορά των επιβατών και να μη βάλουμε σε ρίσκο τη δημόσια υγεία», πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής, όσον αφορά στις πτήσεις εξωτερικού.

Όσον αφορά στις πτήσεις εσωτερικού, υπενθύμισε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μία οδηγία (ΝΟΤΑΜ) με ισχύ μέχρι τις 18 Μαΐου και προανήγγειλε ότι στις 18 ή στις 25 Μαΐου, ανάλογα με την εξάπλωση του ιού και τις εισηγήσεις των ειδικών, η κυβέρνηση θα λάβει τις αποφάσεις της.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με επιστολή προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έχει θέσει την ανάγκη ύπαρξης ενός συγκεκριμένου ευρωπαϊκού σχεδίου για αεροπορικές μετακινήσεις με ασφάλεια. Υπενθύμισε επίσης ότι η Ελλάδα έχει προτείνει υγειονομικό πιστοποιητικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή ο ταξιδιώτης να έχει κάνει ένα τεστ 48 ή 72 ώρες πριν πετάξει, για να μειωθεί η πιθανότητα διασποράς του κορονοϊού.

Ο κ. Καραμανλής τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει και στο θέμα των εκδοθέντων εισιτηρίων μία χρυσή τομή, ώστε και να μην υποστούν περισσότερες ζημιές οι αεροπορικές εταιρείες και να προστατευθούν τα δικαιώματα των καταναλωτών. «Αυτό που μπορώ να διαβεβαιώσω το καταναλωτικό κοινό και τους επιβάτες, είναι ότι δεν πρόκειται να χάσουν τα χρήματά τους».

Όσον αφορά στη διαφωνία της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών με το ενδεχόμενο να μένουν κάποιες θέσεις κενές στα αεροπλάνα, σημείωσε ότι το ζήτημα αυτό πρέπει να εξετασθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ανέφερε, επίσης, ότι σε άλλες χώρες όπως στη Γαλλία και στη Γερμανία έχουν δοθεί κρατικές ενισχύσεις πολλών δισεκατομμυρίων στις αεροπορικές εταιρείες με την άδεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.



Επόμενο Προηγούμενο
 
Καλαμαριά: Στον ανακριτή και η Δήμαρχος ''Έπραξα αυτό που με εξουσιοδότησε το δημοτικό συμβούλιο''

Καλαμαριά: Στον ανακριτή και η Δήμαρχος ''Έπραξα αυτό που με εξουσιοδότησε το δημοτικό συμβούλιο''

19:20 24/7/2026

για τη «μαύρη τρύπα» σε παλιά Κοινωφελή Επιχείρηση

Καλαμαριά: Το οικόπεδο τους είναι δεσμευμένο από το 1972 και δεν έχουν αποζημιωθεί (βιντεο)

Καλαμαριά: Το οικόπεδο τους είναι δεσμευμένο από το 1972 και δεν έχουν αποζημιωθεί (βιντεο)

19:05 24/7/2026

βίντεο από την εκπομπή αταίριαστοι

Καλαμαριά: Σε πλήρη επιφυλακή η Usar Hellas για τις καταιγίδες που αναμένονται

Καλαμαριά: Σε πλήρη επιφυλακή η Usar Hellas για τις καταιγίδες που αναμένονται

15:02 24/7/2026

μετά το έκτακτο δελτίο καιρού

Καλαμαριά: Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω έργων - Μέχρι 19 Σεπτεμβρίου!

Καλαμαριά: Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω έργων - Μέχρι 19 Σεπτεμβρίου!

14:49 24/7/2026

στο πλαίσιο του έργου «Βιοκλιματική Αναβάθμιση..

Καλαμαριά - Μεταμόρφωση σχολείων: Υπαίθριοι χώροι διδασκαλίας, γήπεδα, παρτέρια και παιχνίδια αναρρίχησης (φωτο)

Καλαμαριά - Μεταμόρφωση σχολείων: Υπαίθριοι χώροι διδασκαλίας, γήπεδα, παρτέρια και παιχνίδια αναρρίχησης (φωτο)

14:18 24/7/2026

Έργο προϋπολογισμού άνω του 1 εκατ.

Θεσσαλονίκη: Εφιάλτης για ανήλικη - Της έπιασε τα οπίσθια - Σύληψη 49χρονου!

Θεσσαλονίκη: Εφιάλτης για ανήλικη - Της έπιασε τα οπίσθια - Σύληψη 49χρονου!

12:08 24/7/2026

ανακοίνωση της αστυνομίας

Καλαμαριά: Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια διαρκείας του Απόλλωνα - Δείτε τις τιμές

Καλαμαριά: Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια διαρκείας του Απόλλωνα - Δείτε τις τιμές

11:55 24/7/2026

''Η ομάδα της καρδιάς μας στα επαγγελματικά σαλόνια!''

Κλασικά Έπιπλα