Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης: 400 σακούλες σκουπιδιών μάζεψαν οι υπάλληλοι καθαριότητας την Κυριακή

13/5/2020 19:20    Σκουπίδια παντού
   Τετρακόσιες μεγάλες σακούλες με σκουπίδια συγκέντρωσαν οι υπάλληλοι της αντιδημαρχίας Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, μέσα σε λίγες ώρες την περασμένη Κυριακή, από το πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας, μετά τον περίπατο εκατοντάδων πολιτών, που αξιοποιώντας τις καλές καιρικές συνθήκες και την άρση των απαγορευτικών μέτρων λόγω του κορονοϊού, προτίμησαν το παραλιακό μέτωπο για τη βόλτα τους.

   Σκουπίδια εγκαταλελειμμένα σε παγκάκια και πεζούλια, μπουκάλια από νερό και κουτάκια αναψυκτικού πεταμένα στα πάρκα του παραλιακού μετώπου, είναι η εικόνα τα τελευταία 24ωρα στην παραλία της Θεσσαλονίκης, γεγονός που οδήγησε την αντιδημαρχία Καθαριότητας στην απόφαση να ενισχύσει την καθαριότητα με επιπλέον προσωπικό. Κάθε τρεις ώρες ένα τρίκυκλο, με δύο υπαλλήλους, κυκλοφορεί κατά μήκος του παραλιακού μετώπου για να αδειάζει τα καλαθάκια και παράλληλα να μαζεύει τα «ίχνη» που αφήνουν πίσω τους μικροί και μεγαλύτερη σε ηλικία δημότες.

   Εκτός από τις 400 σακούλες με σκουπίδια που συγκεντρώθηκαν από τον καθαρισμό της Νέας Παραλίας μόνο κατά τη διάρκεια της περασμένης Κυριακής, ιδιαίτερα μεγάλος είναι ο όγκος των απορριμμάτων που μαζεύτηκε και τις επόμενες ημέρες.

   Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Ζεϊμπέκης απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να μην αφήνουν τα σκουπίδια «δεξιά κι αριστερά» καθώς υπάρχουν καλαθάκια διάσπαρτα στην παραλία. «Λόγω της μεγάλης προσέλευσης των πολιτών ενισχύσαμε τις τελευταίες ώρες το προσωπικό. Πέρα από το καθορισμένο μας πρόγραμμα, ένα τρίκυκλο με δύο ανθρώπους της αντιδημαρχίας Καθαριότητας βγαίνει στην παραλία ανά τρίωρο για να μαζεύει τα σκουπίδια. Ωστόσο, οι δημότες δεν πρέπει να αφήνουν τα σκουπίδια τους όπου σταθούν κι όπου βρεθούν», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ζεϊμπέκης.

   Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, την περασμένη Κυριακή, στις 10 το βράδυ, οι υπάλληλοι της Καθαριότητας μάζεψαν τα σκουπίδια από τον χώρο της παραλίας, ωστόσο δύο ώρες αργότερα, κατά τη διάρκεια νέου ελέγχου, τα παγκάκια και τα πεζουλάκια ήταν και πάλι γεμάτα από φαγητά, κουτάκια μπύρες και αναψυκτικά.



Επόμενο Προηγούμενο
 
Μετρό Καλαμαριάς - Ταχιάος: Πρώτη φορά στην Ελλάδα κάτι τέτοιο

Μετρό Καλαμαριάς - Ταχιάος: Πρώτη φορά στην Ελλάδα κάτι τέτοιο

16:02 30/7/2026

ο υφυπουργός Υποδομών

Θεσσαλονίκη: Έτσι θα γίνει η ΔΕΘ - Το σχέδιο ανάπλασης

Θεσσαλονίκη: Έτσι θα γίνει η ΔΕΘ - Το σχέδιο ανάπλασης

12:40 30/7/2026

μια ιστορική στιγμή για την πόλη

Θεσσαλονίκη: Κλείνει πάλι ο περιφερειακός το Σάββατο 1 Αυγούστου

Θεσσαλονίκη: Κλείνει πάλι ο περιφερειακός το Σάββατο 1 Αυγούστου

12:36 30/7/2026

''οι οδηγοί να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις''

Καλαμαριά: Δύο βραδιές με χορό, μουσική και παράδοση στο Πανηγύρι του Σωτήρος - Δείτε το πρόγραμμα

Καλαμαριά: Δύο βραδιές με χορό, μουσική και παράδοση στο Πανηγύρι του Σωτήρος - Δείτε το πρόγραμμα

12:14 30/7/2026

στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού

Καλαμαριά: Η ΑΚΤΩΡ θα κατασκευάσει την Πόντου - Οκτάμετρα πεζοδρόμια και νησίδα 10 μέτρων

Καλαμαριά: Η ΑΚΤΩΡ θα κατασκευάσει την Πόντου - Οκτάμετρα πεζοδρόμια και νησίδα 10 μέτρων

11:59 30/7/2026

με απόφαση του Υπουργού Υποδομών

Καλαμαριά: Σάρωσε ο Κολυμβητικός Όμιλος πρωτιές σε Γενική κατάταξη, Ανδρών, Γυναικών,  Age Group Κοριτσιών!

Καλαμαριά: Σάρωσε ο Κολυμβητικός Όμιλος πρωτιές σε Γενική κατάταξη, Ανδρών, Γυναικών, Age Group Κοριτσιών!

11:45 30/7/2026

Για πέμπτη χρονιά Πρωταθλητής Ελλάδας

Καλαμαριά: Βιβλία κατ'οίκον σε όσους δε μπορούν και το νοσοκομείο Άγιος Παύλος - Όλη η διαδικασία (φωτο)

Καλαμαριά: Βιβλία κατ'οίκον σε όσους δε μπορούν και το νοσοκομείο Άγιος Παύλος - Όλη η διαδικασία (φωτο)

14:24 29/7/2026

«Το βιβλίο είναι η παρέα μου, είναι η ζωή μου»

Κλασικά Έπιπλα