Επίθεση με βιτριόλι: Η Ιωάννα μίλησε για συγκεκριμένη συνάδελφο

24/5/2020 17:24    Την έψαξε η αστυνομία
Ένα συγκεκριμένο πρόσωπο από το επαγγελματικό της περιβάλλον έδειξε στους αστυνομικούς η 34χρονη Ιωάννα. Με όλο το πρόσωπο της καλυμμένο με γάζες και με όση ψυχική αντοχή της έχει απομείνει στο πεντάλεπτο τετ- α - τετ που είχε χθες στις 11:30 με τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλλιθέας η γυναίκα ανεφέρθη στο συγκεκριμένο πρόσωπο δίνοντας μάλιστα λεπτομέρειες και από ένα «θερμό» συμβάν που είχε σημειωθεί λίγες ημέρες πριν την επίθεση. Με τη γυναίκα που υπέδειξε στους αστυνομικούς να έχει κάνει μεγάλη φασαρία.

Βέβαια, η ειδική ομάδα των αστυνομικών τόσο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών όσο και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας που ερευνούν την υπόθεση προσπάθησε να τσεκάρει το συγκεκριμένο πρόσωπο όμως τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι δεν είχε σχέση καθώς σύμφωνα με το protothema, φέρεται την ημέρα της επίθεσης να ήταν αλλού. Από την άλλη το θύμα υποστηρίζει ότι δεν έχει αναγνωρίσει  στο πρόσωπο της γυναίκας με τη μάσκα και τα μαύρα ρούχα συγκεκριμένο άτομο.

Κρίσιμη αναμένεται να είναι και η σημερινή ημέρα καθώς το 34χρονο θύμα θα δώσει ξανά κατάθεση στην αστυνομία. Η Ιωάννα μέσα στο τεράστιο σοκ το οποίο ζει προσπαθεί να ανασυνθέσει μέσα της όσα έγιναν την Τετάρτη και κυρίως να δει ποιος θα ήθελε να της κάνει τόσο μεγάλο κακό: να την αναγκάσει να ζει όλη της τη ζωή παραμορφωμένη.  

Στις πρώτες της κουβέντες στην αστυνομία έχει πει ότι δεν υπάρχει κάτι στην ερωτική της ζωή που θα μπορούσε να πυροδοτήσει τέτοιο μίσος ενώ έχει δώσει και μία περιγραφή της γυναίκας που της επιτέθηκε: η δράστης φορούσε μαύρα ρούχα, χειρουργική μάσκα και μάλλον φορούσε σκούφο, ενώ «δεν πρέπει να ήταν ξανθιά».

Χθες η κοπέλα κάλεσε τον δικηγόρο της Απόστολο Λύτρα και του είπε πως πιστεύει ότι η επίθεση σχετίζεται με την εργασία της και πως η δράστης φαινόταν να γνωρίζει πολύ καλά την πολυκατοικία της οδού Θησέως 214, όπου στεγαζόταν η ασφαλιστική εταιρεία όπου εργάζεται η Ιωάννα. Αυτή είναι και η πιο σημαντική παρατήρηση που έχει κάνει το θύμα και την έχει βοηθήσει να συνδυάσει πρόσωπα και καταστάσεις.

Μόλις η γυναίκα της πέταξε το οξύ, διέφυγε πίσω από το θύμα της. Εξω από την πολυκατοικία, ήξερε ακριβώς πού να στρίψει ώστε να κρυφτεί πίσω από δέντρα και να μην καταγραφεί στις κάμερες. Πιθανολογείται ότι έστριψε δεξιά προς τη Θησέως και μετά πάλι δεξιά προς το παρκάκι της Αγίας Ελεούσας.

Η αστυνομία χτενίζει όλα τα βίντεο αλλά και το κινητό και τα social media της 34χρονης, ενώ συνεχίζονται και οι καταθέσεις γνωστών, φίλων και συναδέλφων. Ωστόσο το πιο σημαντικό κομμάτι του παζλ είναι η σημερινή πρώτη αναλυτική κατάθεση της Ιωάννας στους αστυνομικούς, μέσα από το Θριάσειο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται.

Η κατάσταση της υγείας της

Η Ιωάννα είναι σε κατάσταση μεγάλου σοκ και αυτό που προβληματίζει τους γιατρούς είναι ότι όλες αυτές τις ημέρες μιλάει ελάχιστα. Τα τραύματα σε πρόσωπο και σώμα είναι πολύ βαθιά, έχει καεί δηλαδή όλο το δέρμα. Εχει ήδη κάνει ένα χειρουργείο και θα ακολουθήσουν και άλλες πολλές επεμβάσεις. Προσπάθεια γίνεται από οφθαλμιάτρους για να σώσουν και το αριστερό της μάτι.



Επόμενο Προηγούμενο
 
ΣΟΚ - Πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης από ανακοπή στα 54 του χρόνια

ΣΟΚ - Πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης από ανακοπή στα 54 του χρόνια

18:11 9/9/2026

άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Ελπίς

Καλαμαριά: Ετοιμασίες για το πρώτο κουδούνι - Καθαρά σχολεία με νέα ηλεκτρικά οχήματα

Καλαμαριά: Ετοιμασίες για το πρώτο κουδούνι - Καθαρά σχολεία με νέα ηλεκτρικά οχήματα

18:04 9/9/2026

ολοκληρώνεται η προετοιμασία των σχολικών μονάδων

Καλαμαριά: Τρεις ώρες χωρίς νερό αύριο - Δείτε ποιοι δρόμοι επηρεάζονται!

Καλαμαριά: Τρεις ώρες χωρίς νερό αύριο - Δείτε ποιοι δρόμοι επηρεάζονται!

16:45 9/9/2026

Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ, τα συνεργεία..

Θεσσαλονίκη: Καθαρίστρια έκλεβε σε νοσοκομείο από μέλι και φρυγανιές μέχρι σεντόνια!

Θεσσαλονίκη: Καθαρίστρια έκλεβε σε νοσοκομείο από μέλι και φρυγανιές μέχρι σεντόνια!

14:52 9/9/2026

κατηγορείται για υπεξαίρεση

Θεσσαλονίκη: Λεωφορείο του ΟΑΣΘ έπεσε πάνω σε στάση - Τέσσερις τραυματίες, οι δυο σοβαρά (βιντεο)

Θεσσαλονίκη: Λεωφορείο του ΟΑΣΘ έπεσε πάνω σε στάση - Τέσσερις τραυματίες, οι δυο σοβαρά (βιντεο)

14:44 9/9/2026

πριν λίγο το μεσημέρι της Τετάρτης

Καλαμαριά: 76 μόνιμες θέσεις εργαζομένων στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Καλαμαριά: 76 μόνιμες θέσεις εργαζομένων στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

14:33 9/9/2026

αποτέλεσμα μακράς και συλλογικής προσπάθειας

Καλαμαριά: Να παραμείνουν οι θέσεις στάθμευσης στα σημεία με μεγάλα πεζοδρόμια ζητούν οι κάτοικοι του Βότση

Καλαμαριά: Να παραμείνουν οι θέσεις στάθμευσης στα σημεία με μεγάλα πεζοδρόμια ζητούν οι κάτοικοι του Βότση

14:19 9/9/2026

Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων Βότση

Κλασικά Έπιπλα