Ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμαριάς Ερμής ενημερώνει

28/5/2018 10:31    ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΠΙ
ΑΦΟΡΑ (ΚΥΡΙΩΣ) ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΠΙ

Οι συνάδελφοι που "παίζουν" μουσική στα καταστήματά τους, θα περιμένουν την νέα Υπηρεσία που θα τους ελέγχει.

Ανακλήθηκε οριστικά η άδεια λειτουργίας της ΑΕΠΙ, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού προχώρησε στην οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας της Ανεξάρτητης Οντότητας Διαχείρισης του άρθρου 50 του ν. 4481/2017, με την επωνυμία «ΑΕΠΙ – Ελληνική Εταιρεία προς Προστασίαν της Πνευματικής Ιδιοκτησίας Α.Ε.», ύστερα από σχετική εισήγηση του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ).

Η παραπάνω εισήγηση έγινε -σύμφωνα κα με το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Οργανισμός- λόγω παραβίασης των υποχρεώσεών της για το χρονικό διάστημα της δραστηριοποίησής της πριν και κατά την έναρξη ισχύος του ν. 4481/2017, οι οποίες τεκμηριώνουν έλλειψη βιωσιμότητας και αδυναμία αποτελεσματικής διαχείρισης των δικαιωμάτων των δικαιούχων.

Η εταιρεία ΑΕΠΙ, η οποία επί ογδόντα χρόνια, σχεδόν μονοπωλιακά, διαχειρίστηκε τα πνευματικά δικαιώματα συνθετών και στιχουργών στην Ελλάδα, είχε οδηγηθεί, εξαιτίας της μη χρηστής διοίκησης και διαχείρισης σε πλήρες οικονομικό αδιέξοδο, με πολλά εισπραγμένα και μη αποδοθέντα δικαιώματα στους δικαιούχους - τα μέλη της, με οφειλές προς τους δικαιούχους – μέλη από προηγούμενες διανομές, προς τρίτους, προς τους εργαζομένους υπαλλήλους της και προς το Ελληνικό Δημόσιο, στους δε μετόχους και μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για επτά (7) κακουργήματα.

Παράλληλα με την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ΑΕΠΙ, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, προχωράει στη συγκρότηση της Ειδικής Υπηρεσίας Έκτακτης Διαχείρισης Δικαιωμάτων εντός του ΟΠΙ, που ως στόχο έχει τη ρύθμιση της αγοράς και τη διαχείριση των πνευματικών δικαιωμάτων συνθετών και στιχουργών, με τρόπο αποτελεσματικό, διαφανή, δίκαιο, αντικειμενικό και σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

Όλη η υποδομή και η τεχνογνωσία της Ειδικής Υπηρεσίας θα μεταβιβασθεί στον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης, που θα συγκεντρώνει τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για να λειτουργήσει και που τα ίδια τα μέλη, μέσω της Γενικής τους Συνέλευσης, θα επιλέξουν σύμφωνα με τα όσα ορίζει το άρθρο 51Α του ν. 4481/2017.

Να θυμίσουμε ότι συγκρότηση της Ειδικής Υπηρεσίας Έκτακτης Διαχείρισης Δικαιωμάτων εντός του ΟΠΙ προβλεπόταν από σχετικό νόμο.


oenet
Επόμενο Προηγούμενο
 

Καλαμαριά - Δείτε τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου

Καλαμαριά - Δείτε τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου

16:09 25/5/2018

30 Μαΐου

Χάρρυ Κλυνν - Πλήθος κόσμου και ο Τσίπρας στην Κηδεία - Βιντεο

Χάρρυ Κλυνν - Πλήθος κόσμου και ο Τσίπρας στην Κηδεία - Βιντεο

14:45 25/5/2018

Σε κλίμα συγκίνησης και συνοδεία λύρας

Μητρόπολη Καλαμαριάς - Αφιέρωμα για το Μοναστήρι της Παναγίας Οδηγητρίας

Μητρόπολη Καλαμαριάς - Αφιέρωμα για το Μοναστήρι της Παναγίας Οδηγητρίας

02:43 25/5/2018

Λέσχη Κινηματογράφου

Αναβαθμίζεται ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων

Αναβαθμίζεται ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων

02:33 25/5/2018

2,3 εκατ. ευρώ

Ψυχιατρικό Τμήμα 12 κλινών θα αρχίσει να λειτουργεί στο Ιπποκράτειο

Ψυχιατρικό Τμήμα 12 κλινών θα αρχίσει να λειτουργεί στο Ιπποκράτειο

02:27 25/5/2018

Μετά από 25 χρόνια προσπαθειών

Φεστιβάλ πίτας με

Φεστιβάλ πίτας με "πρωταγωνίστρια" την ιστορία της μπουγάτσας

02:25 25/5/2018

pie festival

Πέντε προκηρύξεις το επόμενο δίμηνο για 1.033 μόνιμες θέσεις

Πέντε προκηρύξεις το επόμενο δίμηνο για 1.033 μόνιμες θέσεις

01:29 25/5/2018

ΑΣΕΠ

38χρονος αυτοκτόνησε πάνω από τον τάφο φίλο του

38χρονος αυτοκτόνησε πάνω από τον τάφο φίλο του

01:24 25/5/2018

Σπάρτη

ΟΑΕΔ -Παιδικές Κατασκηνώσεις: Tα αποτελέσματα

ΟΑΕΔ -Παιδικές Κατασκηνώσεις: Tα αποτελέσματα

01:22 25/5/2018

ενστάσεις (προθεσμία)

Έρχονται προγράμματα του ΟΑΕΔ με ποσόστωση φύλου

Έρχονται προγράμματα του ΟΑΕΔ με ποσόστωση φύλου

01:19 25/5/2018

για να κλείσει η «ψαλίδα» άνδρα - γυναίκα

Κλασικά Έπιπλα