Κορονοϊός: Ανησυχία για τα νέα κρούσματα - Επανέρχεται καθημερινά η ενημέρωση

8/6/2020 18:14    Υπουργείο Υγείας
Επανέρχονται από σήμερα, οι καθημερινές ενημερώσεις από το Υπουργείο Υγείας για τα κρούσματα, τους θανάτους και την πορεία της επιδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, μετά την εμφάνιση νέων διάσπαρτων κρουσμάτων σε τουλάχιστον τρείς πόλεις και την «χαλάρωση» των πολιτών μέσα στο τριήμερο.

«Από σήμερα, 8/6/2020, ο ΕΟΔΥ θα εκδίδει καθημερινά στις 18:00, Έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2» αναφέρεται σε νέα ανακοίνωση.

Νέα κρούσματα κορονοϊού σε Κοζάνη, Λαμία και Τρίπολη

Ειδικότερα, στη Λαμία, μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται σε ΜΕΘ στο νοσοκομείο 86χρονος με υποκείμενα νοσήματα ο οποίος επέστρεψε από Αμερική. Σύμφωνα με πληροφορίες της real, ήταν αρνητικός στον πρώτο έλεγχο και είχε τεθεί σε κατ’ οίκον προορισμό, ωστόσο 10 ημέρες μετά εμφάνισε συμπτώματα.

Στη ΜΕΘ Λαμίας νοσηλεύεται και η κόρη του, ενώ η σύζυγός του και ο 27χρονος εγγονός του, νοσηλεύονται με κορoνοϊό αλλά με ήπια συμπτώματα, στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας.

Έχει γίνει ιχνηλάτηση στην περιοχή της Αταλάντης, όπου κινούταν ο 27χρονος εγγονός του.

Στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, νοσηλεύεται εδώ και δυο ημέρες 66χρονος άνδρας που επέστρεψε από την Τσεχία. Εμφάνισε συμπτώματα 10 ημέρες μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα και βρισκόταν σε απομόνωση στο σπίτι του.

Στην Κοζάνη, δυο άνδρες διαγνώστηκαν θετικοί με χαμηλό ιικό φορτίο και βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν άνδρα γύρω στα 55 που εργάζεται στην Πρέβεζα ενώ ο δεύτερος είναι νεαρός οπλίτης που πήγε να εξεταστεί αφού ενημερώθηκε ότι ήρθε σε επαφή με κρούσμα.

Στην Τρίπολη, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, άνδρας 63 ετών, τρόφιμος σε ψυχιατρική κλινική, μεταφέρθηκε με πυρετό στο νοσοκομείο Τρίπολης και διαγνώστηκε θετικός στον κορoνοϊό. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίο, ωστόσο δεν νοσεί σοβαρά. Γίνεται ιχνηλάτηση και έλεγχος των ασθενών και του προσωπικού στην κλινική.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι στο νοσοκομείο Θήβας, 12 υγειονομικοί έχουν μπει σε καραντίνα, καθώς ήρθαν σε επαφή με ασθενή που είναι θετική στον κορoνοϊό. Ωστόσο ο συναγερμός έληξε καθώς το δεύτερο τεστ της ασθενούς που έγινε στο Θριάσιο ήταν αρνητικό. Σύμφωνα με πληφορορίες η πρώτη εξέταση έγινε με rapid test το οποίο βγήκε θετικό και κινητοποίησε τις αρχές.

Αρνητικό το δεύτερο τεστ σε ασθενή στη Θήβα

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι στο νοσοκομείο Θήβας, 12 υγειονομικοί έχουν μπει σε καραντίνα, καθώς ήρθαν σε επαφή με ασθενή που είναι θετική στον κορoνοϊό. 

Ωστόσο ο συναγερμός έληξε καθώς το δεύτερο τεστ της ασθενούς που έγινε στο Θριάσιο ήταν αρνητικό. Σύμφωνα με πληφορορίες η πρώτη εξέταση έγινε με rapid test το οποίο βγήκε θετικό και κινητοποίησε τις αρχές.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Φρίκη: Ομόφυλο ζευγάρι κατηγορείται ότι κακοποίησε σεξουαλικά 13 μηνών βρέφος που πέθανε

Φρίκη: Ομόφυλο ζευγάρι κατηγορείται ότι κακοποίησε σεξουαλικά 13 μηνών βρέφος που πέθανε

22:45 20/4/2026

στη Βρετανία

Τραγωδία στα Τέμπη: Τι δείχνουν τα βουλεύματα για τις εκταφές

Τραγωδία στα Τέμπη: Τι δείχνουν τα βουλεύματα για τις εκταφές

22:30 20/4/2026

Ανοίγει ο δρόμος για εξειδικευμένες εξετάσεις

Η Καλαμαριά κατά τους Βυζαντινούς χρόνους

Η Καλαμαριά κατά τους Βυζαντινούς χρόνους

21:54 20/4/2026

στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Καλαμαριάς

Καλαμαριά: Αφαίρεσαν βίδες ασφαλείας από παιδική κούνια! (φωτο) - Μήνυση έκανε ο δήμος

Καλαμαριά: Αφαίρεσαν βίδες ασφαλείας από παιδική κούνια! (φωτο) - Μήνυση έκανε ο δήμος

21:43 20/4/2026

Μήνυση κατ’ αγνώστων

Βάσεις των ΗΠΑ μετακομίζουν στην Ελλάδα

Βάσεις των ΗΠΑ μετακομίζουν στην Ελλάδα

21:08 19/4/2026

Η πρόταση έχει ήδη κυκλοφορήσει..

Η Καλαμαριά είναι η ακριβότερη περιοχή της Θεσσαλονίκης για αγορά σπιτιού!

Η Καλαμαριά είναι η ακριβότερη περιοχή της Θεσσαλονίκης για αγορά σπιτιού!

20:54 19/4/2026

Τα στοιχεία του δείκτη SPI

Νέα «έξυπνα εργαλεία» για την αποφυγή «μπλακάουτ» - Δοκιμάστηκαν το Πάσχα

Νέα «έξυπνα εργαλεία» για την αποφυγή «μπλακάουτ» - Δοκιμάστηκαν το Πάσχα

20:39 19/4/2026

ΔΕΔΔΗΕ

Καλαμαριά: Στη φάση των τελικών δοκιμών το μετρό

Καλαμαριά: Στη φάση των τελικών δοκιμών το μετρό

20:30 19/4/2026

υφυπουργός Υποδομών

Κεφαλονιά: Νέα πρόσωπα στο στόχαστρο των αρχών για τον θάνατο της Μυρτούς

Κεφαλονιά: Νέα πρόσωπα στο στόχαστρο των αρχών για τον θάνατο της Μυρτούς

19:52 19/4/2026

«Έπεσε θύμα κυκλώματος μαστροπείας» λέει ο πατέρας της

Πώς 50 ημέρες πολέμου στη Μέση Ανατολή επέφεραν απώλειες πετρελαίου αξίας 50 δισ.

Πώς 50 ημέρες πολέμου στη Μέση Ανατολή επέφεραν απώλειες πετρελαίου αξίας 50 δισ.

19:46 19/4/2026

οι επιπτώσεις της κρίσης

Κλασικά Έπιπλα