Διπλή «αποστολή» υποβρύχιου και παράκτιου καθαρισμού στην Καλαμαριά

29/5/2018 14:12    στο Αλιευτικό Καταφύγιο Αρετσούς

Με… φιάλες αέρα και τσιμπίδες θα γιορτάσει φέτος η ΕΥΑΘ την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στην Καλαμαριά, σε μια διπλή «αποστολή» υποβρύχιου και παράκτιου καθαρισμού με τη συνεργασία της διακεκριμένης ομάδας εθελοντών δυτών «Aegean Rebreath».

Συγκεκριμένα, όπως γράφει το parallaximag, αυτήν την Κυριακή 3 Ιουνίου στις 10 π.μ. στο Αλιευτικό Καταφύγιο Αρετσούς (είσοδος της Μαρίνας της Καλαμαριάς), οι δύτες της «Aegean Rebreath» σε συνεργασία με τους «Northern Greece Underwater Explorers» θα επιδοθούν σε μια προσπάθεια ανέλκυσης απορριμμάτων από τον βυθό του λιμανιού, θα τα συλλέξουν και, μαζί με τα σκουπίδια που θα μαζέψουν οι εθελοντές από την ακτή, θα γίνει προσεκτική διαλογή, ώστε να πάρουν ήδη από κει τον δρόμο προς την ανακύκλωση μέσα σε ειδικούς κάδους που θα φέρει ο Δήμος Καλαμαριάς. Τη δράση θα οργανώσουν στην ακτή οι συντονίστριες της ομάδας των δυτών και θα γίνεται παράλληλη ενημέρωση στους εθελοντές για την ανάγκη της απορρύπανσης θαλασσών και ακτών αφενός και, αφετέρου, της ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης των απορριμμάτων.

Η ομάδα «Aegean Rebreath» υλοποιεί κατά τόπους δράσεις ανέλκυσης, συλλογής και διαλογής θαλάσσιων απορριμμάτων με σκοπό την ανακύκλωσή τους ή την επαναξιοποίησή τους στο πλαίσιο των αρχών της κυκλικής οικονομίας. Απώτερος στόχος της είναι να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι τοπικές κοινωνίες στο πρόβλημα της θαλάσσιας ρύπανσης επιδιώκοντας την υπεύθυνη διαχείριση των θαλάσσιων απορριμμάτων τους. Πρόσφατα η ομάδα κατέκτησε την πρώτη θέση ανάμεσα σε 420 προτάσεις από 42 ευρωπαϊκές χώρες για την ιδέα της να δημιουργηθούν σταθμοί ανακύκλωσης θαλάσσιων απορριμμάτων σε διάφορες παράκτιες κοινότητες ανά την Ελλάδα.

Το φετινό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος είναι η μάχη ενάντια στο πλαστικό: 13 εκατομμύρια τόνοι πλαστικό απορρίπτονται στους ωκεανούς μας κάθε χρόνο και κάθε 60 δευτερόλεπτα ένα ολόκληρο φορτηγό με πλαστικά απορρίμματα «ξεφορτώνει» στη θάλασσα! Τα Ηνωμένα Έθνη, μάλιστα, έχουν ξεκινήσει εδώ και λίγες μέρες ένα διεθνές διαδικτυακό παιχνίδι με hashtag #BeatPlasticPollution, ώστε να προωθήσουν καταναλωτικές συμπεριφορές φιλικές στο περιβάλλον, με την καθημερινή χρήση εναλλακτικών υλικών αντί του πλαστικού. 



Επόμενο Προηγούμενο
 
Πέθανε ο Δημήτρης Κόκοτας σε ηλικία 57 ετών

Πέθανε ο Δημήτρης Κόκοτας σε ηλικία 57 ετών

16:18 25/8/2026

δεν τα κατάφερε μετά από γενναία μάχη δυο ετών

Μετρό Καλαμαριάς: Δεν απαιτείται αλλαγή συρμού - Το λάθος που προκαλεί σύγχυση (φωτο)

Μετρό Καλαμαριάς: Δεν απαιτείται αλλαγή συρμού - Το λάθος που προκαλεί σύγχυση (φωτο)

15:50 25/8/2026

φωτογραφία προκάλεσε ερωτήματα

Καλαμαριά - Σήμερα η εκδήλωση για το Μπλόκο: Μνημόσυνο για τους ηρωικούς νεκρούς, μαρτυρίες και μουσικό αφιέρωμα

Καλαμαριά - Σήμερα η εκδήλωση για το Μπλόκο: Μνημόσυνο για τους ηρωικούς νεκρούς, μαρτυρίες και μουσικό αφιέρωμα

15:34 25/8/2026

Ο Δήμος Καλαμαριάς θυμάται και τιμά

Η μουσική συναντά την street κουλτούρα στο 14ο Street Mode Festival

Η μουσική συναντά την street κουλτούρα στο 14ο Street Mode Festival

15:31 25/8/2026

Με ήχους, χρώματα, κίνηση και ενέργεια

Καλαμαριά: Δωρεάν ενημέρωση από επαγγελματίες υγείας για τον καρκίνο του προστάτη

Καλαμαριά: Δωρεάν ενημέρωση από επαγγελματίες υγείας για τον καρκίνο του προστάτη

12:35 25/8/2026

μπροστά στο δημαρχείο

Μετρό Καλαμαριάς: Έρχεται 24ωρη λειτουργία - Οι διαφορές από τη βασική γραμμή (βιντεο)

Μετρό Καλαμαριάς: Έρχεται 24ωρη λειτουργία - Οι διαφορές από τη βασική γραμμή (βιντεο)

11:35 25/8/2026

Aντίστροφη μέτρηση για την παράδοση

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Βιασμός 35χρονης - Την χτύπησε στο πρόσωπο

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Βιασμός 35χρονης - Την χτύπησε στο πρόσωπο

11:07 25/8/2026

Συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες

Κλασικά Έπιπλα