Ξεκινούν οι αιτήσεις για κοινωνικό τουρισμό (όλες οι λεπτομέρειες)

24/6/2020 14:12    για 300.000 εργαζόμενους και ανέργους
Ξεκινάει αύριο (Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020) στις 10:00, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων, καθώς και ακτοπλοϊκών εταιρειών για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα επιδότησης διακοπών εργαζομένων, ανέργων και των οικογενειών αυτών, με επιταγή κοινωνικού τουρισμού περιόδου 2020-2021. Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται, μέχρι την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020, στις 23:59.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, για πρώτη φορά, επιδοτούνται ακτοπλοϊκά εισιτήρια και αυξάνεται η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων από πέντε σε έξι βράδια. Επίσης, μειώνεται η ιδιωτική συμμετοχή σε όλα τα ξενοδοχεία, ενώ αυξάνεται η επιδότηση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Τέλος, για πρώτη φορά, προστίθεται ο νομός Έβρου στο ειδικό πλαίσιο των 10 διανυκτερεύσεων και της μηδενικής ιδιωτικής συμμετοχής.

Η επιδότηση θα γίνει με τη χορήγηση επιταγής κοινωνικού τουρισμού, η οποία έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού. Συνολικά, θα χορηγηθούν 300.000 επιταγές και ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 30 εκατ. ευρώ. Οι διακοπές με το πρόγραμμα επιδότησης μπορούν να πραγματοποιηθούν από την 1η Αυγούστου 2020 έως τις 31 Ιουλίου 2021 σε τουριστικά καταλύματα του μητρώου παρόχων του ΟΑΕΔ.

Οι διακοπές θα έχουν διάρκεια:

- από μία έως 10 διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Λέρου, Σάμου, Χίου, Κω και του νομού Έβρου ή

- από μία έως έξι διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα της υπόλοιπης Ελλάδας.

Η υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους και η δήλωση συμμετοχής από τους παρόχους γίνεται αποκλειστικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών του ΟΑΕΔ στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:



Με λίγα λόγια, η διαδρομή θα είναι: Ενιαία Ψηφιακή Πύλη gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Αποζημιώσεις και παροχές → Προγράμματα κοινωνικού τουρισμού ή Πάροχοι κοινωνικού τουρισμού.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι και άνεργοι, οι οποίοι το έτος 2019:

- είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) (με κρατήσεις υπέρ ΟΕΕ) ή

- έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή

- έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 50 ημερών ή

- συγκεντρώνουν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδική παροχή προστασίας μητρότητας και επιδότηση ανεργίας) ή

- ήταν εγγεγραμμένοι άνεργοι/ες στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που επικαλείται το ΑΜΠΕ, το σύστημα επιλογής των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων οικονομικών, οικογενειακών και ασφαλιστικών κριτηρίων, με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο, με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ.

Πάροχοι του προγράμματος είναι τουριστικά καταλύματα και ακτοπλοϊκές εταιρείες, όπως περιγράφεται στη Δημόσια Πρόσκληση.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.oaed.gr/koinonikos-tourismos.



Επόμενο Προηγούμενο
 
Κρανίου τόπος εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα, καμένα σπίτια και περιουσίες (βιντεο)

Κρανίου τόπος εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα, καμένα σπίτια και περιουσίες (βιντεο)

19:25 4/8/2026

κατέγραψε το μέγεθος της καταστροφής

Καλαμαριά: Ο Μητροπολίτης για τις επιτυχίες των αθλητών ''Με βαθιά συγκίνηση, θερμά συγχαρητήρια''

Καλαμαριά: Ο Μητροπολίτης για τις επιτυχίες των αθλητών ''Με βαθιά συγκίνηση, θερμά συγχαρητήρια''

19:12 4/8/2026

Ἡ θαλασσοκρατοῦσσα Καλαμαριά πανηγυρίζει..

Καλαμαριά: Απόψε παραδοσιακοί χοροί από Ποντιακούς συλλόγους μπροστά στο δημαρχείο

Καλαμαριά: Απόψε παραδοσιακοί χοροί από Ποντιακούς συλλόγους μπροστά στο δημαρχείο

18:48 4/8/2026

γιορτή αφιερωμένη στην πολιτιστική κληρονομιά

Καλαμαριά: Τα Village Cinemas έρχονται στον Σκλαβενίτη στον Φοίνικα! (βιντεο)

Καλαμαριά: Τα Village Cinemas έρχονται στον Σκλαβενίτη στον Φοίνικα! (βιντεο)

15:38 4/8/2026

στο εμπορικό Μακεδονία

Καλαμαριά: Επικίνδυνη εστία ρύπανσης στο Κόδρα - Επέμβαση του δήμου (φωτο)

Καλαμαριά: Επικίνδυνη εστία ρύπανσης στο Κόδρα - Επέμβαση του δήμου (φωτο)

15:21 4/8/2026

Ο Δήμος Καλαμαριάς απευθύνει έκκληση...

Καλαμαριά: Με απόφαση της Δημάρχου δύο νέοι Αντιδήμαρχοι και τέσσερις εντεταλμένοι (δείτε τα ονόματα)

Καλαμαριά: Με απόφαση της Δημάρχου δύο νέοι Αντιδήμαρχοι και τέσσερις εντεταλμένοι (δείτε τα ονόματα)

14:50 4/8/2026

δείτε αναλυτικά τις αρμοδιότητες

Θεσσαλονίκη: Απίστευτο - Έβαψαν χελώνες με πορτοκαλί λαδομπογιά!

Θεσσαλονίκη: Απίστευτο - Έβαψαν χελώνες με πορτοκαλί λαδομπογιά!

10:56 4/8/2026

Ένα πρωτοφανές περιστατικό

Κλασικά Έπιπλα