Καλαμαριά: Πεζοδρομείται ξανά η Πλαστήρα το Σάββατο - Δείτε τις ώρες

25/6/2020 12:53    Δήμος Καλαμαριάς
Μετά την επιτυχημένη δράση της πιλοτικής πεζοδρόμησης της παραλιακής Νικολάου Πλαστήρα που έγινε αποδεκτή με ικανοποίηση από τους δημότες και μέρος των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ο Δήμος Καλαμαριάς την πεζοδρομεί ξανά, το Σάββατο 27 Ιουνίου, από τις 5 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ.

Η εφαρμογή του μέτρου, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, έχει στόχο τη στήριξη και την τόνωση της τοπικής επιχειρηματικής δραστηριότητας  στη μετα- κορωνοϊού εποχή.

Η απουσία οχημάτων, ο μειωμένος θόρυβος, η φιλικότερη εικόνα για τους πεζούς, ο ελεύθερος  χώρος για ποδηλάτες, η ασφαλής μετακίνηση των γονιών  με μικρά παιδιά  αλλά και των ατόμων με δυσκολίες μετακίνησης, διαμόρφωσαν τις ιδανικές εκείνες συνθήκες  οι οποίες διασφάλισαν  ζωτικό χώρο  για την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών, απολαμβάνοντας  την παραλιακή διαδρομή.




Για 18 συνεχείς ώρες η εικόνα της Αρετσούς άλλαξε  και διαμόρφωσε τις ώρες αυτές,  μία γιορτινή ελκυστική πραγματικότητα. Ο δρόμος σε όλο το μήκος του σχεδόν, πλημμύρισε από μουσική,  χαρούμενες φωνές παιδιών  που έπαιζαν και κινούνταν ελεύθερα με τα πατίνια και τα ποδήλατά τους, οι γονείς ήταν φανερά χαλαροί και ευδιάθετοι,  ενώ τα χαμόγελα και η ευχαρίστηση ήταν τα συναισθήματα που  αποτυπώθηκαν στα περισσότερα πρόσωπα των περιπατητών. Ζωντάνεψαν παλιές όμορφες ρομαντικές εικόνες της περιοχής, όταν άλλοτε κάτοικοι της πόλης έκαναν τη βόλτα τους ανενόχλητοι από την κίνηση αυτοκινήτων εδώ,  και απολάμβαναν το όμορφο ηλιοβασίλεμα στο Θερμαϊκό, με τις  ηλιαχτίδες να χαρίζουν μια απίστευτη εναλλαγή χρωμάτων.



Γονείς, παιδιά κάθε ηλικίας αλλά και παρέες μεγαλύτερης ηλικίας  αγκάλιασαν με χαρά την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να πεζοδρομήσει την οδό Πλαστήρα το διήμερο  αυτό. Μικρές και μεγάλες παρέες  κατηφόριζαν και τις δύο ημέρες το δρόμο, απολαμβάνοντας   με ασφάλεια την  διαδρομή, τον καφέ τους και ίσως κάποιοι το φαγητό τους.

Τα παιδιά βέβαια είχαν επιπλέον την ευκαιρία να διασκεδάσουν με δράσεις που οργάνωσε και πραγματοποίησε ο Δήμος, οι πολίτες να γνωρίσουν το έργο του Μουσείου Φωτογραφίας του Δήμου «Χρήστος Καλεμκερής», μέσα από μια ενδεικτική παρουσίαση φωτογραφικού υλικού και ορισμένοι  άλλοι να απολαύσουν τους  παραδοσιακούς χορούς από τον Σύλλογο «Καλλίστη».

Η γιορτινή  αυτή ατμόσφαιρα με την πλειοψηφία των πολιτών να τάσσεται θετικά στο μέτρο, ολοκληρώθηκε στις 9 το βράδυ της Κυριακής με την υπόσχεση να επαναληφθεί.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Ο Δήμος Καλαμαριάς συμμετέχει στη δράση «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξη τους στην προσχολική εκπαίδευση»

Ο Δήμος Καλαμαριάς συμμετέχει στη δράση «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξη τους στην προσχολική εκπαίδευση»

17:13 30/7/2025

Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξη τους στην προσχολική εκπαίδευση

Πολύωρη Σύσκεψη Εργασίας στα γραφεία του Μετρό Θεσσαλονίκης

Πολύωρη Σύσκεψη Εργασίας στα γραφεία του Μετρό Θεσσαλονίκης

13:00 30/7/2025

Για την ολοκλήρωση της οδού Πόντου

Ο Δήμος Καλαμαριάς προμηθεύτηκε νέα πλυστικά μηχανήματα

Ο Δήμος Καλαμαριάς προμηθεύτηκε νέα πλυστικά μηχανήματα

11:00 30/7/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για καθαρούς και φιλόξενους δημόσιους χώρου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

09:00 30/7/2025

Τετάρτη 30/7

Ο Yngwie Malmsteen Live στη Θεσσαλονίκη στη Μονή Λαζαριστών

Ο Yngwie Malmsteen Live στη Θεσσαλονίκη στη Μονή Λαζαριστών

18:10 29/7/2025

Πέμπτη 7/8

Ο Πασχάλης στο The Piazza Project

Ο Πασχάλης στο The Piazza Project

15:29 29/7/2025

Παρασκευή 1/8

Παρέμβαση της Δημάρχου Καλαμαριάς στη σημερινή συνεδρίαση της ΠΕΔ-ΚΜ

Παρέμβαση της Δημάρχου Καλαμαριάς στη σημερινή συνεδρίαση της ΠΕΔ-ΚΜ

11:24 29/7/2025

Για τις επιπτώσεις από την κατάργηση των σχολικών επιτροπών

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

09:00 29/7/2025

Τρίτη 29/7

«Μίκης Θεοδωράκης και Σταύρος Κουγιουμτζής: Βίοι Παράλληλοι»

«Μίκης Θεοδωράκης και Σταύρος Κουγιουμτζής: Βίοι Παράλληλοι»

20:00 28/7/2025

Δύο μεγάλες συναυλίες έρχονται στην Καλαμαριά

Καθημερινός καθαρισμός και απολύμανση υπόγειων και πράσινων κάδων στην Καλαμαριά

Καθημερινός καθαρισμός και απολύμανση υπόγειων και πράσινων κάδων στην Καλαμαριά

16:05 28/7/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς συνεχίζει με συνέπεια τις εντατικές εργασίες καθαρισμού

Κλασικά Έπιπλα