Καλαμαριά: Πεζοδρομείται ξανά η Πλαστήρα το Σάββατο - Δείτε τις ώρες

25/6/2020 12:53    Δήμος Καλαμαριάς
Μετά την επιτυχημένη δράση της πιλοτικής πεζοδρόμησης της παραλιακής Νικολάου Πλαστήρα που έγινε αποδεκτή με ικανοποίηση από τους δημότες και μέρος των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ο Δήμος Καλαμαριάς την πεζοδρομεί ξανά, το Σάββατο 27 Ιουνίου, από τις 5 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ.

Η εφαρμογή του μέτρου, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, έχει στόχο τη στήριξη και την τόνωση της τοπικής επιχειρηματικής δραστηριότητας  στη μετα- κορωνοϊού εποχή.

Η απουσία οχημάτων, ο μειωμένος θόρυβος, η φιλικότερη εικόνα για τους πεζούς, ο ελεύθερος  χώρος για ποδηλάτες, η ασφαλής μετακίνηση των γονιών  με μικρά παιδιά  αλλά και των ατόμων με δυσκολίες μετακίνησης, διαμόρφωσαν τις ιδανικές εκείνες συνθήκες  οι οποίες διασφάλισαν  ζωτικό χώρο  για την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών, απολαμβάνοντας  την παραλιακή διαδρομή.




Για 18 συνεχείς ώρες η εικόνα της Αρετσούς άλλαξε  και διαμόρφωσε τις ώρες αυτές,  μία γιορτινή ελκυστική πραγματικότητα. Ο δρόμος σε όλο το μήκος του σχεδόν, πλημμύρισε από μουσική,  χαρούμενες φωνές παιδιών  που έπαιζαν και κινούνταν ελεύθερα με τα πατίνια και τα ποδήλατά τους, οι γονείς ήταν φανερά χαλαροί και ευδιάθετοι,  ενώ τα χαμόγελα και η ευχαρίστηση ήταν τα συναισθήματα που  αποτυπώθηκαν στα περισσότερα πρόσωπα των περιπατητών. Ζωντάνεψαν παλιές όμορφες ρομαντικές εικόνες της περιοχής, όταν άλλοτε κάτοικοι της πόλης έκαναν τη βόλτα τους ανενόχλητοι από την κίνηση αυτοκινήτων εδώ,  και απολάμβαναν το όμορφο ηλιοβασίλεμα στο Θερμαϊκό, με τις  ηλιαχτίδες να χαρίζουν μια απίστευτη εναλλαγή χρωμάτων.



Γονείς, παιδιά κάθε ηλικίας αλλά και παρέες μεγαλύτερης ηλικίας  αγκάλιασαν με χαρά την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να πεζοδρομήσει την οδό Πλαστήρα το διήμερο  αυτό. Μικρές και μεγάλες παρέες  κατηφόριζαν και τις δύο ημέρες το δρόμο, απολαμβάνοντας   με ασφάλεια την  διαδρομή, τον καφέ τους και ίσως κάποιοι το φαγητό τους.

Τα παιδιά βέβαια είχαν επιπλέον την ευκαιρία να διασκεδάσουν με δράσεις που οργάνωσε και πραγματοποίησε ο Δήμος, οι πολίτες να γνωρίσουν το έργο του Μουσείου Φωτογραφίας του Δήμου «Χρήστος Καλεμκερής», μέσα από μια ενδεικτική παρουσίαση φωτογραφικού υλικού και ορισμένοι  άλλοι να απολαύσουν τους  παραδοσιακούς χορούς από τον Σύλλογο «Καλλίστη».

Η γιορτινή  αυτή ατμόσφαιρα με την πλειοψηφία των πολιτών να τάσσεται θετικά στο μέτρο, ολοκληρώθηκε στις 9 το βράδυ της Κυριακής με την υπόσχεση να επαναληφθεί.



Επόμενο Προηγούμενο
 

L’Equipe: Στους καλύτερους 18χρονους του πλανήτη Καρέτσας και Κωστούλας

L’Equipe: Στους καλύτερους 18χρονους του πλανήτη Καρέτσας και Κωστούλας

13:13 13/6/2025

Νέα μεγάλη διάκριση

Πρόσκληση υποβολής νέων αιτήσεων για τις κενές θέσεις

Πρόσκληση υποβολής νέων αιτήσεων για τις κενές θέσεις

13:00 13/6/2025

Που προέκυψαν σχετικά με τις εμποροπανηγύρεις έτους 2025

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

09:00 13/6/2025

Παρασκευή 13/6

6 χιλιόμετρα ακτής, μία αποστολή

6 χιλιόμετρα ακτής, μία αποστολή

20:00 12/6/2025

14/06 - 8:00 πμ - 7:00 μμ

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

18:00 12/6/2025

Από Πέμπτη 12 Ιουνίου έως και Τετάρτη 18 Ιουνίου

Η Καλαμαριά φιλοξενεί τη συνάντηση των Δημάρχων του Δικτύου Πάφου

Η Καλαμαριά φιλοξενεί τη συνάντηση των Δημάρχων του Δικτύου Πάφου

11:14 12/6/2025

Αδελφοποιημένων Πόλεων της Ελλάδας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

09:00 12/6/2025

Πέμπτη 12/6

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αλλαγή στα δρομολόγια του ΟΑΣΘ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αλλαγή στα δρομολόγια του ΟΑΣΘ

20:00 11/6/2025

Στην Νικ. Πλαστήρα αυτό το Σαββατοκύριακο (14-15/6)

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

17:05 11/6/2025

Από Πέμπτη 5/6 ως Τετάρτη 11/6

Ανακοίνωση του Δήμου Καλαμαριάς για τους βανδαλισμούς στο 3ο και 10ο Γυμνάσιο

Ανακοίνωση του Δήμου Καλαμαριάς για τους βανδαλισμούς στο 3ο και 10ο Γυμνάσιο

15:09 11/6/2025

Εικόνες καταστροφής

Κλασικά Έπιπλα