ΟΑΕΔ: Ξεκινούν τρία ενισχυμένα προγράμματα επιδότησης της εργασίας

14/7/2020 15:15    Από αύριο, Τετάρτη
Από αύριο, Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020, στις 10:00, ξεκινούν οι αιτήσεις εργοδοτών για τρία προγράμματα απασχόλησης με συνολικά 18.000 νέες θέσεις εργασίας και αυξημένη επιδότηση από 75% έως 90% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), στο πλαίσιο της συνεχούς αξιολόγησης και βελτίωσης των δράσεων του Οργανισμού, τα προγράμματα έχουν επανασχεδιαστεί, μέσω μίας σειράς αλλαγών και ενισχυμένων κινήτρων, που τα καθιστούν πιο ελκυστικά, αποσκοπώντας στην προώθηση των ανέργων στην απασχόληση και στη μέγιστη απορροφητικότητα.

Συγκεκριμένα όπως επισημαίνει το ΑΜΠΕ, πρόκειται για τα εξής προγράμματα:

- Το πρόγραμμα απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων 55-67 ετών διαθέτει 8.500 θέσεις σε ΝΠΔΔ, δημόσιες επιχειρήσεις, καθώς και επιχειρήσεις των δήμων και των Περιφερειών, διάρκειας 12 μηνών, με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες. Αυξάνεται η επιδότηση από το 50% στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους και του ανώτατου ορίου από τα 600 ευρώ στα 750 ευρώ, μηνιαία.

- Το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων 30 ετών και άνω διαθέτει 8.300 θέσεις, με 75% επιδότηση (έως 800 ευρώ, μηνιαία), σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, διάρκειας 12 μηνών, με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 9 μήνες ή 12 μήνες για τους μακροχρόνια ανέργους. Αυξάνεται η επιδότηση από το 50% στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους και του ανώτατου ορίου από τα 500 ευρώ στα 750 ευρώ, μηνιαία.

- Το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες διαθέτει 1.200 θέσεις σε ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις, καθώς και επιχειρήσεις των δήμων και των Περιφερειών, διάρκειας 12 μηνών, με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες. Αυξάνεται η επιδότηση από το 70% στο 90% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους και του ανώτατου ορίου από τα 700 ευρώ στα 800 ευρώ, μηνιαία. Το πρόγραμμα στοχεύει στην απασχόληση Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ), απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, αποφυλακισμένων, νεαρών παραβατικών ατόμων ή νεαρών ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο.

Επίσης, αφαιρούνται οι δεσμεύσεις απασχόλησης, μετά το τέλος των προγραμμάτων, απλουστεύονται οι προϋποθέσεις συμμετοχής και επιταχύνονται οι διαδικασίες ένταξης και πρόσληψης. Ο προϋπολογισμός των προγραμμάτων ανέρχεται στα 291 εκατ. ευρώ και καλύπτεται από πόρους του ΟΑΕΔ.

Στην επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται και τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας στον ιδιωτικό τομέα.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Εργασίες από Δευτέρα στη 2η Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας

Εργασίες από Δευτέρα στη 2η Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας

17:54 20/10/2019

Διεύθυνση Τεχνικών Έργων

Θανατηφόρο τροχαίο με 1 νεκρό και 3 τραυματίες στη Θεσσαλονίκη

Θανατηφόρο τροχαίο με 1 νεκρό και 3 τραυματίες στη Θεσσαλονίκη

17:48 20/10/2019

χθες το βράδυ

Εορτασμός του Αγίου Αρτεμίου προστάτη της Αστυνομίας

Εορτασμός του Αγίου Αρτεμίου προστάτη της Αστυνομίας

17:45 20/10/2019

«Ημέρας της Αστυνομίας»

Φωτιά σε διαμέρισμα στην ανατολική Θεσσαλονίκη

Φωτιά σε διαμέρισμα στην ανατολική Θεσσαλονίκη

17:34 20/10/2019

σήμερα το μεσημέρι Κυριακής

Δελφίνια στον Θερμαϊκό - Βίντεο

Δελφίνια στον Θερμαϊκό - Βίντεο

14:29 19/10/2019

Μία ευχάριστη έκπληξη

Πάρκινσον: Αυτά είναι τα πρώιμα συμπτώματα

Πάρκινσον: Αυτά είναι τα πρώιμα συμπτώματα

14:16 19/10/2019

για έγκαιρη έναρξη θεραπείας

Ο Βαρθολομαίος ευχαρίστησε τον Ιερώνυμο για το Ουκρανικό

Ο Βαρθολομαίος ευχαρίστησε τον Ιερώνυμο για το Ουκρανικό

14:13 19/10/2019

ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Γρίπη: Στέλεχος που προκαλεί επιπλοκές αναμένεται φέτος στην Ελλάδα

Γρίπη: Στέλεχος που προκαλεί επιπλοκές αναμένεται φέτος στην Ελλάδα

14:06 19/10/2019

τα μηνύματα φαίνονται ανησυχητικά

Καλαμαριά: Νέα δωρεάν διάλεξη στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

Καλαμαριά: Νέα δωρεάν διάλεξη στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

14:01 19/10/2019

δημοτικό θέατρο Μελίνα Μερκούρη

Πατριός βίαζε ανήλικη επί τέσσερα χρόνια

Πατριός βίαζε ανήλικη επί τέσσερα χρόνια

13:42 19/10/2019

Κάθειρξη 19 ετών από τον Άρειο Πάγο

Κλασικά Έπιπλα