«Το δεύτερο κύμα κορονοϊού θα έρθει νωρίτερα απ’ ότι το υπολογίζαμε»

14/7/2020 23:15    Ομοσπονδία Ενώσεων Ιατρών Νοσοκομείων
Την ώρα που τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας αυξάνονται, με την κυβέρνηση και την επιτροπή των ειδικών λοιμωξιολόγων να καταβάλουν προσπάθειες να “φρενάρουν”, μέσα από μέτρα και ανακοινώσεις την κατάσταση, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά Ματίνα Παγώνη μιλάει στο newsit.gr και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

Όπως εξηγεί η κυρία Ματίνα Παγώνη τα πράγματα είναι δύσκολα, αρκεί να ρίξουμε μια μάτια στον διπλασιασμό των κρουσμάτων του κορονοϊού που νοσηλεύονται.

«Αρκεί να σκεφτούμε όλοι πως από τις 30 Ιουνίου μέχρι τώρα στις 12 Ιουλίου τα κρούσματα που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία έχουν διπλασιαστεί από τα 41 στα 83. Αυτή η τάση κάτι δείχνει, αλλά δυστυχώς κάποιοι από στην κοινότητα δεν θέλουν να το καταλάβουν. Φυσικά και πρέπει ν’ ανησυχούμε, φυσικά και χρειάζεται προσοχή. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει και με τους τουρίστες που θα έρθουν από την Βρετανία, υπάρχει προβληματισμός».

Ανησυχία για τα πάρτι σε παραλίες και bar

«Τα πανηγύρια μπορεί να σταμάτησαν με κυβερνητική απόφαση, αλλά τα πάρτι στις παραλίες και στα σοκάκια συνεχίζονται. Είναι πολλά τα μέτωπα και σκεφτείτε ότι ο τουρισμός, τώρα ουσιαστικά ξεκίνησε στη χώρα μας, μέχρι τις 30 Ιουλίου τι θα γίνει, έχουμε κι έναν Αύγουστο μπροστά μας. Υπάρχει ένας μεγάλος προβληματισμός γιατί δεν ξέρουμε πως θα προχωρήσουμε και τι θα κάνουμε. Είναι δύσκολα τα πράγματα ο κόσμος πρέπει να το γνωρίζει. Προσωπικά όταν ξεκινήσαμε την χαλάρωση των μέτρων με το σταδιακό άνοιγμα το συνόρων μας είχα υποπτευθεί ότι κάτι θα γίνει. Δυστυχώς όμως δεν μπορούσαμε να κάνουμε και κάτι διαφορετικό γιατί ο τουρισμός έπρεπε να ξεκινήσει και η οικονομία να κινηθεί, γι αυτό και όλοι τότε μιλούσαμε για ρίσκα. Εμείς τα είχαμε πει. Αυτά τα ρίσκα λοιπόν εξακολουθούν να υπάρχουν γιατί είμαστε ακόμα στην αρχή. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί τι δεν καταλαβαίνουμε όλοι μας».

Σκέψεις για τοπικά lockdown

«Αν δεν εφαρμοστούν τώρα τα μέτρα, αποστάσεις, μάσκα όπου χρειάζεται, να σταματήσουν τα πάρτι, ο συνωστισμός και δεν προσέξουμε, τότε τα πράγματα θα συνεχίσουν να μην πηγαίνουν καλά. Αυτό είναι δεδομένο. Ξεκινάει ο τουρισμός δεν ξέρουμε τι θα γίνει και έτσι όπως είναι τα πράγματα θα έχουμε σοβαρά προβλήματα, που μπορεί να μας οδηγήσουν και σε τοπικά lockdown. Το δεύτερο κύμα του κορονοϊού φοβάμαι ότι θα έρθει πιο νωρίς απ’ ότι το υπολογίζαμε. Από Σεπτέμβρη αλλάζουν τα πράγματα. Φωνάζουμε ότι αυτό το καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό και δυστυχώς κάποιοι δεν θέλουν να το καταλάβουν».



Επόμενο Προηγούμενο
 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Μ. Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Μ. Δευτέρα στην Καλαμαριά

09:49 14/4/2025

Μ. Δευτέρα 14/4

Χωρίς νερό τη Μεγάλη Δευτέρα περιοχές του Δήμου Καλαμαριάς

Χωρίς νερό τη Μεγάλη Δευτέρα περιοχές του Δήμου Καλαμαριάς

17:00 13/4/2025

Μ. Δευτέρα 14/4

Inspire Project 2025 στο MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης

Inspire Project 2025 στο MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης

17:00 13/4/2025

11 Απρ - 1 Ιούν 2025

Δήμας: Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2026 θα λειτουργήσουν οι πέντε σταθμοί του μετρό προς Καλαμαριά

Δήμας: Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2026 θα λειτουργήσουν οι πέντε σταθμοί του μετρό προς Καλαμαριά

14:00 13/4/2025

Σε μία αποκάλυψη για το μετρό Θεσσαλονίκης

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

09:00 13/4/2025

Κυριακή 13/4

Μια παράσταση για τη θάλασσα, δίπλα στη θάλασσα

Μια παράσταση για τη θάλασσα, δίπλα στη θάλασσα

19:00 12/4/2025

Ταξίδι στον κόσμο του Νίκου Καββαδία στο Remezzo στις 13/04 - 8:00 μμ - 10:00 μμ

“Λαζαράκια” στο Δημαρχείο της Καλαμαριάς

“Λαζαράκια” στο Δημαρχείο της Καλαμαριάς

18:00 12/4/2025

«Ήρθ’ ο Λάζαρος, ήρθαν τα βάγια»

Ο αθλητισμός «καρφώνει» στην Καλαμαριά

Ο αθλητισμός «καρφώνει» στην Καλαμαριά

16:00 12/4/2025

Διήμερο γεμάτο μπάσκετ στο ΔΑΚ

Θεσσαλονίκη: Από Ιούνιο τα έργα στην Πλατεία Ελευθερίας

Θεσσαλονίκη: Από Ιούνιο τα έργα στην Πλατεία Ελευθερίας

15:00 12/4/2025

Πότε κλείνει το πάρκινγκ

Κύπελλο Ελλάδος: Στις 17 Μαΐου με ξένους διαιτητές ο τελικός

Κύπελλο Ελλάδος: Στις 17 Μαΐου με ξένους διαιτητές ο τελικός

12:00 12/4/2025

Στο ΟΑΚΑ αναμένεται να βρεθούν πάνω από 45.000 φίλαθλοι

Κλασικά Έπιπλα