Κορονοϊός: Εξετάζεται η απαγόρευση των πανηγυριών έως τέλος Αυγούστου

16/7/2020 11:05    Αυστηρότεροι έλεγχοι
Το μήνυμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη χθεσινή σύσκεψη για το κορoνοϊό, ήταν ξεκάθαρο: “Αυτή τη στιγμή κρίνω ότι το πλαίσιο το οποίο έχουμε στη διάθεσή μας -με βάση τα δεδομένα τα οποία έχουμε και με βάση τις υποδείξεις των ειδικών- είναι πλαίσιο επαρκές. Υπάρχει, όμως, ένα ζήτημα εφαρμογής. Άρα, θα πρέπει να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Ότι για να μπορέσουμε να μην βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα πιθανό δεύτερο κύμα, αυτά τα οποία έχουμε καθορίσει ως απαραίτητες, ελάχιστες προϋποθέσεις για να μπορούμε να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία, τηρούνται”, ανέφερε, χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε «αυστηροποίηση στους ελέγχους χωρίς εκπτώσεις». Επεσήμανε δε δύο τομείς στους οποίους πρέπει να δοθεί έμφαση και αφορούν στην προστασία της Υγείας των εργαζομένων, ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές και στην αποφυγή του συγχρωτισμού και των συναθροίσεων, ειδικά στους κλειστούς χώρους. Επίσης τόνισε την ανάγκη μεγαλύτερης ενεργοποίησης των Δήμων και των Περιφερειών για την εφαρμογή των μέτρων.

Πανηγύρια: Εξετάζεται παράταση της απαγόρευσής τους έως τέλος Αυγούστου

Στο μεταξύ, παράταση του μέτρου της απαγόρευσης των πανηγυριών έως το τέλος Αυγούστου εκτιμά ότι θα υπάρξει ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ANT1, ο κ. Παπαθανάσης όταν ρωτήθηκε αν υπάρχουν σκέψεις να συνεχιστεί η απαγόρευση των πανηγυριών και τον Αύγουστο, απάντησε ότι "η εκτίμησή μου είναι ότι αυτό θα παραταθεί έως το τέλος Αυγούστου". Σημειώνεται ότι μετά τα φαινόμενα συνωστισμού που παρατηρήθηκαν σε πανηγύρια που έγιναν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, τα πανηγύρια έχουν απαγορευθεί έως το τέλος Ιουλίου προκειμένου να αποτραπεί μια ραγδαία μετάδοση και διασπορά του κορoνοϊού.




Την ανησυχία της για τον αριθμό των κρουσμάτων εξέφρασε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη.  Τόνισε ότι επιστρέφουμε στον Μάρτιο, καθώς σε διάστημα 12 ημερών διπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία και αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός των διασωληνωμένων. «Από ό,τι φαίνεται επιστρέφουμε στον Μάρτιο. Από τις 30 Ιουνίου μέχρι τις 12 Ιουλίου από τα 41 πήγαμε στα 83 κρούσματα, δηλαδή καταγράφηκε διπλασιασμός κρουσμάτων που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία μέσα σε 12 μέρες, ενώ αυξήθηκε και ο αριθμός των διασωληνωμένων, καθώς ήταν γύρω στους 7-8 και τώρα έχουμε πάει στους 13», σημείωσε. 


real

Επόμενο Προηγούμενο
 

Καλαμαριά: Θα φωταγωγηθεί το δημαρχείο για τον Απόλλωνα - Ιστορική στιγμή (φωτο)

Καλαμαριά: Θα φωταγωγηθεί το δημαρχείο για τον Απόλλωνα - Ιστορική στιγμή (φωτο)

19:02 17/5/2026

Η Καλαμαριά γιορτάζει και είναι περήφανη

Τραγωδία: Δύο γυναίκες νεκρές σε τροχαίο, φωτογραφίες

Τραγωδία: Δύο γυναίκες νεκρές σε τροχαίο, φωτογραφίες

18:11 17/5/2026

στην εθνική οδό Ρόδου - Λίνδου

Σκότωσαν το 2 ετών κοριτσάκι τους, αφού προηγουμένως το κρατούσαν μέσα σε φέρετρο

Σκότωσαν το 2 ετών κοριτσάκι τους, αφού προηγουμένως το κρατούσαν μέσα σε φέρετρο

17:58 17/5/2026

το βασάνιζαν για μήνες

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός άνδρας που πετάχτηκε μπροστά σε εν κινήσει τρένο

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός άνδρας που πετάχτηκε μπροστά σε εν κινήσει τρένο

17:55 17/5/2026

στη δυτική Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Tεράστια σκακιέρα στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων

Θεσσαλονίκη: Tεράστια σκακιέρα στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων

17:50 17/5/2026

πλατεία Αριστοτέλους

Καλαμαριά: Ωδείο <<Μελωδία>> προς δήμο ''ανοργανωσιά και έλλειψη σοβαρότητας''! - Τι απαντά ο δήμος

Καλαμαριά: Ωδείο <<Μελωδία>> προς δήμο ''ανοργανωσιά και έλλειψη σοβαρότητας''! - Τι απαντά ο δήμος

17:26 17/5/2026

Η συνεργασία προϋποθέτει και στοιχειώδη αίσθηση μέτρου

Καλαμαριά: Αυλαία στο Φεστιβάλ Διαφορετικότητας - Τί είναι η Χάρτα που υπέγραψε η Δήμαρχος (φωτο)

Καλαμαριά: Αυλαία στο Φεστιβάλ Διαφορετικότητας - Τί είναι η Χάρτα που υπέγραψε η Δήμαρχος (φωτο)

13:00 17/5/2026

ένας νέος θεσμός εξωστρέφειας

Κλασικά Έπιπλα