Κορονοϊός: 124 νέα κρούσματα - Που εντοπίστηκαν

5/8/2020 19:15    ΕΟΔΥ
Τα στοιχεία που παρουσίασε σήμερα απόγευμα Τετάρτης ο ΕΟΔΥ, αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορονοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί και καταγραφεί μέχρι τις 05 Αυγούστου 2020 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 124, εκ των οποίων τα 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 4973 (ημερήσια μεταβολή +2.6%), εκ των οποίων 54.6% άνδρες.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 1, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 210 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 13 (76.9% άνδρες).

Από το σύνολο των 4973 κρουσμάτων, 1349 (27.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 2479 (49.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Που εντοπίζονται 

– δεκαπέντε (15) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
– εννέα (9) εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως,
– είκοσι δύο (22) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
-είκοσι δύο (22) στη Θεσσαλονίκη, εκ των οποίων 4 αφορούν ενδονοσοκομειακή συρροή στην ουρολογική κλινική του Γ.Ν.Θ. Γεννηματάς, δύο συνδέονται με το κρούσμα στην Α’ Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης, ένα συνδέεται με το γάμο στους Αμπελοκήπους και άλλα 6 αναφέρουν ενδοοικογενειακή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.
-Ένα (1) στην Αρκαδία
-Ένα (1) στη Δράμα
-Δύο (2) στη Ρόδο, συνδεόμενα με τον γάμο στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.
-*Δεκαοχτώ (18) στον Έβρο, όλα συνδεόμενα με το γάμο της Αλεξανδρούπολης*.
-Δύο (2) στην Ημαθία
-*Οκτώ (8) στην Καβάλα, συνδεόμενα με το cluster στην κρεατοβιομηχανία Vikre*.
-*Οκτώ (8) στη Λάρισα, από τα οποία τα έξι αφορούν σε γιατρούς από τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, οι οποίοι έκαναν διακοπές στη Χαλκιδική και ένα είναι στενή επαφή τους*.
-Έξι (6) στη Μαγνησία, από τα οποία τα *(4) συνδέονται με το cluster του στρατοπέδου του Στεφανοβίκειου στο Βόλο και το ένα (1) συνδέεται με το γάμο στην Αλεξανδρούπολη*.
-Ένα (1) στην Πιερία.
-Ένα (1) στην Καστοριά.
-Ένα (1) στην Κέρκυρα.
-Δύο (2) στην Κοζάνη.
-Ένα (1) στις Κυκλάδες.
-Ένα (1) στην Πέλλα.
-Δύο (2) στη Χαλκιδική.
-Ένα (1) στα Χανιά.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Κλασικά Έπιπλα