Στη Χάλκη ο Μητσοτάκης για την ονοματοδοσία του περιφερειακού ιατρείου

6/8/2020 13:11     «Δημήτριος Θ. Κρεμαστινός»
Το νησί της Χάλκης επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα, τους βουλευτές Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Υψηλάντη, Μίκα Ιατρίδη και Γιάννη Παππά, και τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο.

Σκοπός της επίσκεψης, ήταν, να παραστεί στην ονοματοδοσία του περιφερειακού ιατρείου Χάλκης, σε περιφερειακό ιατρείο «Δημήτριος Θ. Κρεμαστινός» προς τιμήν του Δωδεκανήσιου πολιτικού που έφυγε από τη ζωή πριν από 3 μήνες.

Σε δηλώσεις του, ο πρωθυπουργός επεσήμανε σύμφωνα με το ΑΜΠΕ ότι «είμαι πολύ συγκινημένος που βρίσκομαι σήμερα στη Χάλκη για να τιμήσω με την παρουσία μου έναν σπουδαίο Δωδεκανήσιο, έναν σπουδαίο γιατρό, έναν σπουδαίο πολιτικό, έναν προσωπικό μου φίλο, τον Δημήτρη Κρεμαστινό. Μας δίνεται η ευκαιρία, να δώσουμε το όνομά του στο πολύδυναμο ιατρείο. Ο Δημήτρης υπήρξε ένας άνθρωπος που δεν ξέχασε ποτέ την καταγωγή του, που αγωνίστηκε κυρίως τα μικρά νησιά να έχουν πρόσβαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα. Υπήρξε ένας εκσυγχρονιστής, οραματιστής πολιτικός που υπηρέτησε το εθνικό σύστημα υγείας, τον πολιτικό του χώρο, ένας άνθρωπος όμως που μπορούσε πάντα να κάνει μεγάλες συνθέσεις και να βλέπει το καλό της πατρίδας. Ο Δημήτρης έφυγε νωρίς, ένα από τα θύματα του κορονοϊού, νικήθηκε από την αρρώστια. Αν ήταν μαζί μας σήμερα, θα μας συμβούλευε να κάνουμε αυτό που κάνουμε σήμερα, να φροντίσουμε την ατομική μας προστασία, να αναλάβουμε οι ίδιοι την ευθύνη με βάση τις οδηγίες των ειδικών».

«Εγώ δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι ο Δημήτρης υπήρξε ένας άνθρωπος ο οποίος και εμένα με φρόντισε ιατρικά και πάνω από όλα και πάνω από πολιτικός ήταν γιατρός. Και θυμάμαι μία πολύ ωραία αναφορά του σε μία από τις τελευταίες συνεντεύξεις που είχε δώσει, λέγοντας ότι δεν έχει σημασία αν κάποιος είναι πρωθυπουργός ή φτωχός, η αντιμετώπιση του γιατρού πρέπει να είναι πάντα η ίδια. Γιατί πάνω από όλα προηγείται η υγεία» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός είχε συνομιλία με τη σύζυγο του Δημήτρη Κρεμαστινού, Τζένη Κουρέα - Κρεμαστινού, στη διάρκεια της οποίας θυμήθηκε την ιστορία που όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου τον κάλεσε να τον εξετάσει για πρώτη φορά το 1988, ο Δημήτρης Κρεμαστινός αρνήθηκε να πάει στο σπίτι του να τον εξετάσει, ζητώντας του να μεταβεί στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα ο Α. Παπανδρέου να πει τότε στους συνεργάτες του ότι αυτός ή πρέπει να είναι πολύ σοβαρός ή πρέπει να είναι κανένα ψώνιο.

Μετά την ονοματοδοσία του περιφερειακού ιατρείου, ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη μετέβησαν στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, όπου πραγματοποιήθηκε το μνημόσυνο του Δημήτρη Κρεμαστινού.

Το μεσημέρι, είναι προγραμματισμένη σύσκεψη στο δημαρχείο του νησιού, στη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν γενικότερα και ειδικότερα προβλήματα που απασχολούν τη Χάλκη.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός κατά την άφιξή του στη Ρόδο επισκέφτηκε το νοσηλευτικό προσωπικό που πραγματοποιεί δειγματοληπτικά τεστ για τον COVID-19 στους χώρους του αερολιμένα, τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και τους εργαζόμενους στο χώρο ευχαριστώντας τους για τις καλές υπηρεσίες που προσφέρουν. «Είναι πάρα πολύ σημαντική η δουλειά η οποία γίνεται. Είμαστε η μόνη χώρα η οποία έχει ένα τόσο οργανωμένο σύστημα, με στοχευμένους ελέγχους στην Ευρώπη. Είναι και αυτό μία διαφήμιση για την πατρίδα μας», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός πραγματοποίησε μια σύντομη στάση στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στις Φάνες Ρόδου και συνομίλησε με τους κατοίκους της περιοχής.


Επόμενο Προηγούμενο
 

Εγκαινιάζεται η τριμερής έκθεση «Κοινοί Ιεροί Τόποι στα Βαλκάνια και στη Μεσόγειο»

Εγκαινιάζεται η τριμερής έκθεση «Κοινοί Ιεροί Τόποι στα Βαλκάνια και στη Μεσόγειο»

12:30 19/9/2017

το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου

Έκτακτες διακοπές νερού σε Πολίχνη και Πυλαία

Έκτακτες διακοπές νερού σε Πολίχνη και Πυλαία

12:27 19/9/2017

ΕΥΑΘ

Φιλανθρωπικό μπάρμπεκιου στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Φιλανθρωπικό μπάρμπεκιου στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή

12:07 19/9/2017

«BBQ στο Αγρόκτημα»

Πλήγμα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Πλήγμα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

12:03 19/9/2017

σε σύγκρουση κυβέρνηση και Fraport

Ανοίγει ο δρόμος για λειτουργία νέων ΚΤΕΟ μέσα στις... γειτονιές

Ανοίγει ο δρόμος για λειτουργία νέων ΚΤΕΟ μέσα στις... γειτονιές

11:52 19/9/2017

Σαφείς κίνδυνοι περιβαλλοντικής υποβάθμισης του αστικού ιστού

Σε έξαρση η ιλαρά!

Σε έξαρση η ιλαρά!

11:44 19/9/2017

ΚΕΕΛΠΝΟ

Οι παράμετροι του ΟΗΕ για την επίλυση του Κυπριακού

Οι παράμετροι του ΟΗΕ για την επίλυση του Κυπριακού

11:41 19/9/2017

Συνάντηση Αναστασιάδη με τον γ.γ. του ΟΗΕ στις 22 Σεπτεμβρίου

Ανοίγει ξανά ο φάκελος για τα βασανιστήρια στον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Ανοίγει ξανά ο φάκελος για τα βασανιστήρια στον Βαγγέλη Γιακουμάκη

11:03 19/9/2017

που βρέθηκε νεκρός στις αρχές του 2015

Ο φετινός Αύγουστος ήταν ο δεύτερος πιο ζεστός εδώ και 137 χρόνια!

Ο φετινός Αύγουστος ήταν ο δεύτερος πιο ζεστός εδώ και 137 χρόνια!

10:59 19/9/2017

σύμφωνα με τη NASA

Τα σημεία του οδικού δικτύου της Θεσσαλονίκης που γίνονται εργασίες

Τα σημεία του οδικού δικτύου της Θεσσαλονίκης που γίνονται εργασίες

09:03 19/9/2017

Αναλυτικά τα σημεία

Κλασικά Έπιπλα