Lockdown στη Θεσσαλονίκη μετά τον Δεκαπενταύγουστο αν δεν μειωθούν τα κρούσματα κορονοϊού

7/8/2020 17:10    τηλεδιάσκεψη
Το ενδεχόμενο να τεθούν περιοριστικά μέτρα στη Θεσσαλονίκη έβαλαν στο τραπέζι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη διάρκεια έκτακτης τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Αυγούστου με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα και του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα. Συνολικά, στη Θεσσαλονίκη έχουν επιβεβαιωθεί τις τρεις τελευταίες μέρες 107 κρούσματα, 47 την Τρίτη, 22 την Τετάρτη και 38 την Πέμπτη. 

Αν δεν περιοριστούν τα κρούσματα τις επόμενες μέρες ενδέχεται ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς να θέσει σε ισχύ περιοριστικά μέτρα μετά το Δεκαπένταύγουστο-οπότε και επιστρέφουν οι περισσότεροι από τις διακοπές τους στην πόλη- με στόχο τον περιορισμό διασποράς του ιού. Αυτά, μεταξύ άλλων, θα αφορούν το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ σε επόμενο στάδιο και αν δεν τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση θα ενεργοποιηθεί το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες.

Στο «κόκκινο» η Θεσσαλονίκη τέλη Αυγούστου αν δεν μειωθούν τα κρούσματα

Σύμφωνα με τον μαθηματικό μοντέλο που τρέχει η Πολιτική Προστασία και το οποίο αναλύθηκε τόσο στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα όσο και στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα η Θεσσαλονίκη τέλος Αυγούστου θα είναι ποσοστιαία μια από τις πιο επιβαρυμένες σε επιδημιολογικό φορτίο περιοχές της χώρας. 

Προβληματισμός υπήρξε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης και για τον συνωστισμό που παρατηρείται στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης. Οι κ.κ. Τζιτζικώστας και Ζέρβας ενημέρωσαν από την πλευρά τους, Χαρδαλιά και Τσιόδρα σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη αναφορικά με τον κορονοϊό.

Εντολή Ζέρβα για αυστηροποίηση των πρωτοκόλλων για τον κορονοϊό

Εντολή για αυστηροποίηση όλων των πρωτοκόλλων για τον κορονοϊό αλλά και για ευλαβική τήρηση όλων των μέτρων πρόληψης για την αποφυγή της διασποράς του έδωσε την Παρασκευή ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, καλώντας παράλληλα τους Αντιδημάρχους και τους Διευθυντές των δημοτικών υπηρεσιών να παραμείνουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

Στο πλαίσιο της εντολής του Δημάρχου για εντατικοποίηση των μέτρων πρόληψης προγραμματίστηκε νέος κύκλος απολυμάνσεων στις εγκαταστάσεις όπου στεγάζονται διάφορες δημοτικές υπηρεσίες. Μετά από τις απολυμάνσεις που διενεργήθηκαν στο αμαξοστάσιο του Δήμου και στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, σειρά παίρνει σήμερα το κτίριο της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης, ενώ θα ακολουθήσουν μέσα στο Σαββατοκύριακο το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης και το κτίριο όπου στεγάζεται η Πολεοδομία.

Σε διαρκή επικοινωνία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται από την πρώτη στιγμή που άρχισε να καταγράφεται αυξητική τάση των κρουσμάτων στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.


ethnos

Επόμενο Προηγούμενο
 

Προ των πυλών οι αυξήσεις στα τσιγάρα – Πόσο θα φτάσει το πακέτο στην Ελλάδα

Προ των πυλών οι αυξήσεις στα τσιγάρα – Πόσο θα φτάσει το πακέτο στην Ελλάδα

19:15 13/4/2026

αυξήσεις σοκ

Φονική έκρηξη στη «Βιολάντα»: «Γνώριζαν για την οσμή» – Νέες αποκαλύψεις

Φονική έκρηξη στη «Βιολάντα»: «Γνώριζαν για την οσμή» – Νέες αποκαλύψεις

19:01 13/4/2026

Νέες καταθέσεις εργαζομένων

Φοιτητική ομάδα ανακάλυψε έναν από τους αρχαιότερους αστέρες του σύμπαντος

Φοιτητική ομάδα ανακάλυψε έναν από τους αρχαιότερους αστέρες του σύμπαντος

18:58 13/4/2026

«Μετανάστευσε» στον γαλαξία μας

Υποχρεωτική επαλήθευση ηλικίας για όλους στα Social Media και Teen Account για τους 15-18 ετών

Υποχρεωτική επαλήθευση ηλικίας για όλους στα Social Media και Teen Account για τους 15-18 ετών

18:53 13/4/2026

με νυχτερινό κλείδωμα λογαριασμών

Η Γερμανία μειώνει τον φόρο στα καύσιμα για να προστατεύσει τους καταναλωτές

Η Γερμανία μειώνει τον φόρο στα καύσιμα για να προστατεύσει τους καταναλωτές

18:47 13/4/2026

από την εκτόξευση των τιμών

Η ατμοσφαιρική ρύπανση συμβάλλει άμεσα στην εμφάνιση Αλτσχάιμερ

Η ατμοσφαιρική ρύπανση συμβάλλει άμεσα στην εμφάνιση Αλτσχάιμερ

18:41 13/4/2026

νέα μελέτη

Καλαμαριά: Φανερή δημοπρασία για τα λουλουδάδικα στα Κοιμητήρια

Καλαμαριά: Φανερή δημοπρασία για τα λουλουδάδικα στα Κοιμητήρια

18:30 13/4/2026

οι λεπτομέρειες

Συνελήφθη για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών - Κατασχέθηκαν πάνω από 20 κιλά κάνναβης

Συνελήφθη για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών - Κατασχέθηκαν πάνω από 20 κιλά κάνναβης

18:24 13/4/2026

Δίωξη και Εξιχνίαση Εγκλημάτων Πολυγύρου

Χειροπέδες σε τρεις 19χρονους για αρπαγή 22χρονου στην Καλαμαριά

Χειροπέδες σε τρεις 19χρονους για αρπαγή 22χρονου στην Καλαμαριά

18:16 13/4/2026

Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 42χρονος για την ανθρωποκτονία 64χρονου

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 42χρονος για την ανθρωποκτονία 64χρονου

18:05 13/4/2026

το Μεγάλο Σάββατο

Κλασικά Έπιπλα