Τραγωδία στην Εύβοια - Τρεις νεκροί ανάμεσά τους και ένα βρέφος 8 μηνών

9/8/2020 09:59    «χτύπησε» η «Θάλεια»
Τραγωδία στην Εύβοια. Τρεις είναι οι νεκροί από τις πλημμύρες στην Εύβοια, μεταξύ αυτών και ένα βρέφος 8 μηνών, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του δημάρχου Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργου Ψαθά που μίλησε στον ΣΚΑΪ. Τη ζωή τους έχασαν και δύο 85χρονοι, μια γυναίκα κι ένας άνδρας, οι σοροί των οποίων βρέθηκαν στα σπίτια τους. Στην περιοχή επιχειρούν ένα Σούπερ Πούμα τρεις λέμβοι, 72 πυροσβέστες με 26 οχήματα. Οι απεγκλωβισμοί σε Βασιλικό και Ληλάντιο πεδίο συνεχίζονται, με την πυροσβεστική να έχει δεχθεί 150 κλήσεις. "Γίνεται τιτάνια προσπάθεια, ερευνώνται όλα τα σπίτια" τόνισε ο κ. Σπανός. 

Τεράστια μάχη όλη τη νύχτα από την Πυροσβεστική και την Αστυνομία στα Πολιτικά της Εύβοιας και ιδιαίτερα στην παραλία των Πολιτικών, όπου «χτύπησε» η «Θάλεια», για να απεγκλωβίσει δεκάδες ανθρώπους που εγκλωβίστηκαν είτε σε σπίτια, είτε σε αυτοκίνητα, ενώ μέχρι τα μεσάνυχτα χρειάστηκαν αρκετές επεμβάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τα Ψαχνά μέχρι και την Λίμνη της Εύβοιας για να σβήσουν φωτιές που είχαν ξεκινήσει από κεραυνούς.

Στα Πολιτικά έχουν δημιουργηθεί «ποτάμια» που ξεπερνούν και το 1m σε ύψος που κατευθύνονται προς την παραλία. Ακόμη και τα βαριά οχήματα της Πυροσβεστικής αδυνατούν να περάσουν σε διάφορα σημεία με συνέπεια οι εκκλήσεις από τους πολίτες που γίνονται για απεγκλωβισμό είτε από Ι.Χ. είτε από κατοικημένες περιοχές είτε από ένα camping της περιοχής να μην μπορούν να τους προσεγγίσουν. Πρόβλημα αντιμετωπίζουν και τροχόσπιτα που έχουν εγκατασταθεί σε διάφορα οικόπεδα στην παραλιακή ζώνη και τα οποία έχουν κυκλώσει όγκοι νερού που κινούνται ανεξέλεγκτα.

Σύμφωνα με τους πυροσβέστες τα φαινόμενα εντείνονται όλο και περισσότερο, τα ρέματα φέρνουν όλο και περισσότερο νερό ενώ η κακοκαιρία με βροχή και άνεμο συνεχίζεται έντονα.

Λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα άρχισαν σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, οι πρώτες κλήσεις για εγκλωβισμένους σε αυτοκίνητα, κυρίως στην παραλιακή περιοχή των Πολιτικών. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στην πρώτη ώρα των επιχειρήσεων απεγκλωβίστηκαν περισσότερα από 25 άτομα ανάμεσα τους και 11μελής οικογένεια όπως επίσης και παιδιά που βρίσκονταν μόνα τους στο σπίτι, ενώ κινητοποιήθηκαν και χωματουργικά μηχανήματα να βοηθήσουνε δύσκολες περιπτώσεις. Όταν δε οι πυροσβέστες προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν οχήματα της ΕΛΑΣ για τη μεταφορά απεγκλωβισμένων σε ασφαλή σημεία τα πολλά νερά πέταξαν τα αστυνομικά οχήματα εκτός δρόμου.

Μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς και των Δήμων βρίσκονται ήδη στην πρώτη γραμμή και προσπαθούν να αποκαταστήσουν προσβάσεις, όμως ο όγκος του νερού είναι τεράστιος με συνέπεια οι οποιεσδήποτε παρεμβάσεις να μηδενίζονται μέσα σε λίγα λεπτά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών και των παραθεριστών στη συγκεκριμένη περιοχή κυριολεκτικά διανυκτέρευσαν στο δρόμο, ενώ δεν έχει κοπάσει η κακοκαιρία και η «Θάλεια» απειλεί ακόμη την περιοχή.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Η 4η Λευκή Νύχτα Θερμαϊκού

Η 4η Λευκή Νύχτα Θερμαϊκού

12:54 22/4/2025

Σάββατο 17/5

Πρόσκληση συμμετοχής στην 37η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Καλαμαριάς

Πρόσκληση συμμετοχής στην 37η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Καλαμαριάς

12:43 22/4/2025

23/04 - 4/05

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

09:00 22/4/2025

Τρίτη 22/4

«Ρωμαίος και Ιουλιέτα»: Παράσταση Μπαλέτου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

«Ρωμαίος και Ιουλιέτα»: Παράσταση Μπαλέτου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

18:00 21/4/2025

Κυριακή 18/5

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

09:00 21/4/2025

Δευτέρα 21/4

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή του Πάσχα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή του Πάσχα στην Καλαμαριά

09:00 20/4/2025

Κυριακή του Πάσχα 20/4

Η πλατεία Αριστοτέλους μεταμορφώνεται σε θερμοκήπιο με χιλιάδες δωρεάν φυτά

Η πλατεία Αριστοτέλους μεταμορφώνεται σε θερμοκήπιο με χιλιάδες δωρεάν φυτά

16:00 19/4/2025

Μια πρωτοβουλία για το περιβάλλον και την κοινότητα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Μ. Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Μ. Σάββατο στην Καλαμαριά

09:00 19/4/2025

Μ. Σάββατο 19/4

Οδηγίες για την σωστή διαχείριση των απορριμμάτων στις αργίες του Πάσχα

Οδηγίες για την σωστή διαχείριση των απορριμμάτων στις αργίες του Πάσχα

18:00 18/4/2025

Έκκληση σε κατοίκους και επιχειρηματίες

Θεσσαλονίκη: Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν στο κέντρο αύριο, Μεγάλη Παρασκευή, για την περιφορά των επιταφίων

Θεσσαλονίκη: Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν στο κέντρο αύριο, Μεγάλη Παρασκευή, για την περιφορά των επιταφίων

15:34 18/4/2025

Στην πλατεία Αριστοτέλους θα συναντηθούν και φέτος

Κλασικά Έπιπλα