ΗΠΑ: Εκκένωση περιοχών στη Λουιζιάνα ενόψει δίδυμων τυφώνων

24/8/2020 03:00    ανησυχίες για την εξάπλωση της Covid-19
Οι κάτοικοι της Λουιζιάνας διατάχθηκαν την Κυριακή να εκκενώσουν τις παράκτιες περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, καθώς οι τυφώνες που αναμένονται στην περιοχή, ο ένας μετά τον άλλον, αυτήν την εβδομάδα, προβλέπεται ότι θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και βροχοπτώσεις.

Η τροπική καταιγίδα Μάρκο θα πλήξει τη Δευτέρα τα παράλια της Λουιζιάνας με ανέμους η ταχύτητα των οποίων πλησιάζει εκείνη των τυφώνων, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων. Θα ακολουθήσει η καταιγίδα Λάουρα, που σήμερα βρίσκεται πάνω από τη Δομινικανή Δημοκρατία και αναμένεται να περάσει από την Ισπανιόλα και την Κούβα και να ενισχυθεί σε τυφώνα, προτού πλήξει τη Λουιζιάνα, την Πέμπτη.

Οι δίδυμοι τυφώνες που θα φτάσουν στις ακτές των ΗΠΑ σε διάστημα λίγων ημερών ο ένας από τον άλλον «θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια παρατεταμένη περίοδο επικίνδυνων καιρικών συνθηκών», προειδοποίησε η Στέισι Στιούαρτ, του Εθνικού Κέντρου Τυφώνων.

Αξιωματούχοι της παράκτιας κομητείας Λαφούρς Πάρις της Λουιζιάνας διέταξαν σήμερα το μεσημέρι την υποχρεωτική απομάκρυνση των ανθρώπων που ζουν σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ έχει σημάνει συναγερμό για το λιμάνι της Νέας Ορλεάνης, καλώντας τα πλοία που βρίσκονται εκεί να σχεδιάσουν τη μετακίνησή τους σε άλλα σημεία.

Η πιθανότητα πλημμύρας εντείνει τις ανησυχίες για την εξάπλωση της Covid-19. Το Πανεπιστήμιο Τουλέιν, ο μεγαλύτερος ιδιώτης εργοδότης στη Νέα Ορλεάνη, ανακοίνωσε ότι θα κλείσει το κέντρο όπου διενεργούνται διαγνωστικά τεστ τη Δευτέρα λόγω του φόβου της πλημμύρας και μιας ενδεχόμενης διακοπής της ηλεκτροδότησης. Προέτρεψε τους φοιτητές να τηρούν τις οδηγίες περί τήρησης των αποστάσεων.

Στον Γκραντ Αϊλ, στο νότιο άκρο της Πολιτείας, οι υπηρεσίες τοποθετούν σακιά με άμμο για να ενισχύσουν τα φράγματα ενώ οι εταιρείες ενέργειας, όπως η BP, η Chevron και η Royal Dutch Shell, συνεχίζουν να αποσύρουν εργαζομένους από τις πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου και σταματούν την παραγωγή τους στον Κόλπο του Μεξικού.


newsbeast
Επόμενο Προηγούμενο
 

Νέο γήπεδο μπάσκετ στο κέντρο

Νέο γήπεδο μπάσκετ στο κέντρο

17:02 5/8/2025

Πού βρίσκεται

Αφιερωμένη στα 100 χρόνια του εκθεσιακού φορέα η 89η ΔΕΘ

Αφιερωμένη στα 100 χρόνια του εκθεσιακού φορέα η 89η ΔΕΘ

16:59 5/8/2025

Επετειακός ο χαρακτήρας της φετινής διοργάνωσης

Αντίστροφη μέτρηση για την πρώτη απογευματινή λαϊκή

Αντίστροφη μέτρηση για την πρώτη απογευματινή λαϊκή

15:12 5/8/2025

Πότε ξεκινάει

Στη Θεσσαλονίκη με πάνω από 3.000 επιβάτες

Στη Θεσσαλονίκη με πάνω από 3.000 επιβάτες

11:20 5/8/2025

Έδεσαν δύο κρουαζιερόπλοια

Κρίσιμη συνάντηση ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Κρίσιμη συνάντηση ΠΑΕ ΠΑΟΚ

11:07 5/8/2025

Βρούτση σήμερα για Καυτανζόγλειο

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

09:00 5/8/2025

Τρίτη 5/8

Αποκατάσταση και διάσωση του Κυβερνείου με διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του

Αποκατάσταση και διάσωση του Κυβερνείου με διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του

19:00 4/8/2025

Η προκήρυξη από την ΕΤΑΔ

Πλαζ Αρετσούς: Εκεί που ο πολιτισμός συναντά τον άνθρωπο και τον δημόσιο χώρο

Πλαζ Αρετσούς: Εκεί που ο πολιτισμός συναντά τον άνθρωπο και τον δημόσιο χώρο

17:12 4/8/2025

Το πρώτο μέρος του φετινού κύκλου του θεσμού «Μουσικές Πέμπτες»

Αλλαγές σε 10 γραμμές αστικών λεωφορείων

Αλλαγές σε 10 γραμμές αστικών λεωφορείων

12:28 4/8/2025

Ποιες στάσεις καταργούνται

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

09:00 4/8/2025

Δευτέρα 4/8

Κλασικά Έπιπλα