Χαρδαλιάς: Σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων Λέσβος και Ζάκυνθος

29/8/2020 01:34    Πολιτική Προστασία
Οι περιφερειακές ενότητες Λέσβου και Ζακύνθου, τίθενται σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων από τις 6 το πρωί του Σαββάτου, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Ν. Χαρδαλιάς. Κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, επισήμανε σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι δεν υπάρχει θέμα γενικευμένου lockdown, ενώ ακόμη γνωστοποίησε τη διακοπή από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 31ης Αυγούστου, των πτήσεων και από τα τρία αεροδρόμια της Καταλονίας, λόγω του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων.

Όσον αφορά τα περιοριστικά μέτρα στη Λέσβο και τη Ζάκυνθο, αυτά είναι τα εξής: Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές, απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των εννέα ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο, ενώ στους χώρους εστίασης, ο μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι πρέπει να είναι έως τέσσερα άτομα, εκτός κι αν πρόκειται για συγγενείς α' βαθμού όπου επιτρέπεται έως έξι άτομα. Επίσης, υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας, τόσο σε εξωτερικούς, όσο και σε εσωτερικούς χώρους. Ο υφυπουργός υπενθύμισε ακόμη, ότι είναι είναι ήδη σε ισχύ η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 το πρωϊ, στα δύο νησιά.

Αμέσως μετά, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι το καθεστώς των περιοριστικών μέτρων παρατείνεται για δύο εβδομάδες στην Πάρο, την Αντίπαρο, την Μύκονο και στις περιφερειακές ενότητες Χαλκιδικής και Χανίων. Επιπρόσθετα, στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές προστίθεται και η περιφερειακή ενότητα Ημαθίας, όπου από αύριο στις 6 το πρωί ισχύει η απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 πρωϊ, καθώς και η συμμετοχή περισσοτέρων των 50 ατόμων σε όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, εκτός από αυτές όπου εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως σε εστιατόρια, θέατρα και σινεμά.

Για δύο ακόμη εβδομάδες, όπως γνωστοποίησε ο κ. Χαρδαλιάς, παρατείνονται και τα μέτρα στις Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αττικής, στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Κέρκυρας, Καρδίτσας, Πέλλας και Πιερίας, καθώς και στους δήμους Σαντορίνης Βόλου, Ρόδου και Κω.

Επίσης, παρατείνεται έως τις 19 Σεπτεμβρίου η επιβολή προληπτικών ελέγχων, πριν από την άφιξη στη χώρα μας για όσους έρχονται με πτήσεις από Σουηδία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Ρουμανίοα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μάλτα, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία και Ισπανία, ενώ συνεχίζουν να ισχύουν τα μέτρα σχετικά με την είσοδο μόνιμων κατοίκων Ισραήλ. Ταυτόχρονα, αναστέλλεται η υποχρέωση για τεστ pcr για όσους έρχονται από την Ολλανδία.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, έκανε για μια ακόμη φορά, ειδική μνεία στη σημασία της ατομικής ευθύνης στη μάχη κόντρα στον κορονοϊό, ενώ επανέλαβε ότι δεν υφίσταται θέμα γενικού lockdown και πρόσθεσε πως η οποιαδήποτε έξαρση των κρουσμάτων αντιμετωπίζεται με μέτρα υπερτοπικού χαρακτήρα.

Τέλος, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε χαρακτηριστικά, πως «αν όλοι μας φορούσαμε για δεκατέσσερις ημέρες μάσκα και κρατούσαμε τις αναγκαίες αποστάσεις, ο ιός θα εξαφανιζόταν».



Επόμενο Προηγούμενο
 
Καλαμαριά: Μουσική βραδιά δίπλα στη θάλασσα την Πέμπτη δωρεάν για όλους!

Καλαμαριά: Μουσική βραδιά δίπλα στη θάλασσα την Πέμπτη δωρεάν για όλους!

19:42 22/6/2026

Ακτή Αρετσούς

Δήμος Καλαμαριάς: Σε λίγους μήνες πράσινη οδική αρτηρία - Πώς συνδυάζεται με Φοίνικα και Κρήνη

Δήμος Καλαμαριάς: Σε λίγους μήνες πράσινη οδική αρτηρία - Πώς συνδυάζεται με Φοίνικα και Κρήνη

13:06 22/6/2026

Μια ιστορική εξέλιξη για την Καλαμαριά

Καλαμαριά: Ο Μητροπολίτης επισκέφθηκε ηλικιωμένη που δε μπορεί να παρακολουθήσει τη μελέτη Αγίας Γραφής (φωτο)

Καλαμαριά: Ο Μητροπολίτης επισκέφθηκε ηλικιωμένη που δε μπορεί να παρακολουθήσει τη μελέτη Αγίας Γραφής (φωτο)

12:45 22/6/2026

Μια ευχάριστη έκπληξη

Θεσσαλονίκη: 12 κατηγορούμενοι για τον θάνατο στρατιώτη

Θεσσαλονίκη: 12 κατηγορούμενοι για τον θάνατο στρατιώτη

12:25 22/6/2026

Στο Πενταμελές Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης

Κλοπή χρηματοκιβωτίου από κατάστημα ψιλικών - Συνελήφθησαν δύο άτομα

Κλοπή χρηματοκιβωτίου από κατάστημα ψιλικών - Συνελήφθησαν δύο άτομα

12:22 22/6/2026

στην Ανάληψη Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: 19χρονος έτρεχε με 195 στη Μουδανίων!

Θεσσαλονίκη: 19χρονος έτρεχε με 195 στη Μουδανίων!

11:28 22/6/2026

υπερδιπλάσια ταχύτητα από το επιτρεπόμενο

Καλαμαριά: Ζητούνται εθελοντές για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας - Γεύματα και βεβαίωση συμμετοχής

Καλαμαριά: Ζητούνται εθελοντές για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας - Γεύματα και βεβαίωση συμμετοχής

11:11 22/6/2026

Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Καλαμαριάς

Κλασικά Έπιπλα