Καλαμαριά: Ένταση κατά την μετεγκατάσταση σχολείου - Τι λέει ο Δήμαρχος (βιντεο)

10/9/2020 00:23    Για δεύτερη ημέρα σήμερα
Για δεύτερη ημέρα σήμερα, υπήρξε ένταση έξω από το 10ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς στον Φοίνικα.

Γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικοί οι οποίοι περιφρουρούσαν το σχολικό συγκρότημα, για να μην υλοποιηθεί η απόφαση του Δημάρχου Καλαμαριάς, για μετεγκατάσταση του σχολείου στο 3ο, ήρθαν αντιμέτωποι με αστυνομικούς που κλήθηκαν στο σημείο για να μπορέσουν τα συνεργεία του δήμου, να κάνουν την μεταφορά των αρχείων.





Αποδοκιμασίες κατά την αποχώρηση του Δημάρχου από το σχολείο





Η ανακοίνωση του Δήμου

Σε εξέλιξη βρίσκονται από νωρίς σήμερα το πρωί, οι εργασίες μετεγκατάστασης των δύο  σχολείων στην Καλαμαριά, ενόψει της  έναρξης της νέας σχολικής χρονιά που ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα. Μια μετεγκατάσταση που θα αποτρέψει την καθημερινή μετακίνηση 46 μαθητών φέτος και πάνω από 200 σε βάθος διετίας και θα δημιουργήσει ασφαλείς συνθήκες μετακίνησης για 30 μαθητές ετησίως από τον Φοίνικα , οι οποίοι θα μεταφέρονται με λεωφορείο, με μέριμνα του Δήμου.

Άλλωστε, την χρονιά που πέρασε η κατάσταση ήταν προβληματική, αφού στο ένα κτίριο (23 θέσεων) λειτούργησαν 27 τμήματα (3ο ΓΕΛ και 3Ο Γυμνάσιο) , την ώρα που στο άλλο (σε απόσταση 450 μ.) υπήρχαν 5 κενές αίθουσες (11 τμήματα σε 16/θέσιο κτίριο- 10ο Γυμνάσιο).

Η Δημοτική Αρχή καθώς  εκτιμά ότι υπάρχει παραπληροφόρηση και   πιθανώς  δεν έγινε αντιληπτή  στους δημότες,  η όλη διαδικασία που ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα και  οδήγησε στη λύση αυτή, αξίζει να αναφερθούν αναλυτικά όλες οι σχετικές ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν μέχρι σήμερα .

Στις 22 Ιουνίου 2020 το θέμα της μεταστέγασης τέθηκε προς συζήτηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και με οριακή πλειοψηφία αποφασίστηκε η μη μεταβολή των επίμαχων σχολικών μονάδων.

Λίγο αργότερα, στις 7 Ιουλίου, κατά της απόφασης του Δ.Σ. προσέφυγαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης,  οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων τριών σχολείων της Καλαμαριάς, του 3ου ΓΕΛ, του 3ου Γυμνασίου και του 9ου, Γυμνασίου, ζητώντας  την ακύρωση  της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο  Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στο πλαίσιο του αυτεπάγγελτου ελέγχου νομιμότητας της  απόφασης του Δ.Σ. την ακυρώνει και ορίζει ως αρμόδιο για να αποφασίσει τον Δήμαρχο Καλαμαριάς.

Ο Δήμαρχος κ. Δαρδαμανέλης στις 19 Αυγούστου, μετά από σχετική γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου, στην οποία  υποδεικνύεται ως αρμόδιος  για τη στέγαση- και  μεταστέγαση των σχολικών μονάδων, εκδίδει απόφαση, με (ΑΔΑ: ΨΟΩΣΩΕΠ-ΗΑΘ) και προχωρά στην υλοποίηση της μεταστέγασης του 10ου Γυμνασίου Καλαμαριάς στις σημερινές εγκαταστάσεις του 3ου Γυμνασίου Καλαμαριάς και τη συστέγασή του με αυτό, καθώς και στη μεταστέγαση του 10ου Γυμνασίου από το σχολικό έτος 2020-2021, που αποτελεί την καλύτερη λύση  μέχρι να κατασκευαστεί το 7ο Λύκειο  στην περιοχή,  που θα λύσει οριστικά το ζήτημα.

Μέλημα πάντως της Διοίκησης είναι,  να τηρούνται  όλες οι νόμιμες διαδικασίες όπως τις υποδεικνύουν οι αρμόδιες αρχές και το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς να βρει μαθητές και γονείς με χαμόγελα και ευχές για καλή πρόοδο.





Επόμενο Προηγούμενο
 

Καλαμαριά: Γιορτή νεολαίας από τη Μητρόπολη - Δράσεις, παιχνίδια, μουσική και πολλές εκπλήξεις

Καλαμαριά: Γιορτή νεολαίας από τη Μητρόπολη - Δράσεις, παιχνίδια, μουσική και πολλές εκπλήξεις

20:22 15/5/2026

Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού

Η Θεσσαλονίκη τιμά τη Ποντιακή Γενοκτονία - Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Η Θεσσαλονίκη τιμά τη Ποντιακή Γενοκτονία - Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

20:12 15/5/2026

εκδηλώσεις σε όλη την πόλη

Καλαμαριά: Ελεύθερος ο 37χρονος που βιντεοσκοπούσε γυναίκες σε τουαλέτες – Δηλώνει μετανιωμένος!

Καλαμαριά: Ελεύθερος ο 37χρονος που βιντεοσκοπούσε γυναίκες σε τουαλέτες – Δηλώνει μετανιωμένος!

18:57 15/5/2026

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε μετά την απολογία του

Καλαμαριά: 82 προτάσεις για το Κόδρα και ''ο κήπος του Αριστοτέλη'' στη Φλωρεντία! (φωτο)

Καλαμαριά: 82 προτάσεις για το Κόδρα και ''ο κήπος του Αριστοτέλη'' στη Φλωρεντία! (φωτο)

18:29 15/5/2026

Ο σχεδιασμός για το Κόδρα ταξίδεψε στη Φλωρεντία

Θεσσαλονίκη: Ειδικό μηχάνημα για τις λακκούβες στους δρόμους βγάζει ο δήμος (βιντεο)

Θεσσαλονίκη: Ειδικό μηχάνημα για τις λακκούβες στους δρόμους βγάζει ο δήμος (βιντεο)

12:19 15/5/2026

ένα από τα κύρια παράπονα των πολιτών

Survivor: Η πρώτη φωτογραφία του Σταύρου Φλώρου μέσα από το νοσοκομείο

Survivor: Η πρώτη φωτογραφία του Σταύρου Φλώρου μέσα από το νοσοκομείο

12:10 15/5/2026

Χαμογελά πλατιά λίγο πριν φύγει για ΗΠΑ

Στην Καλαμαριά ήρθαν μαθητές από την Ισπανία - Χόρεψαν και γέλασαν με την καρδιά τους (βιντεο)

Στην Καλαμαριά ήρθαν μαθητές από την Ισπανία - Χόρεψαν και γέλασαν με την καρδιά τους (βιντεο)

11:57 15/5/2026

στο 3ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς

Κλασικά Έπιπλα