Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμαριάς: Αυταρχική η απόφαση της Διοίκησης για τη σχολική στέγη

15/9/2020 23:06    αιχμές στην αντιπολίτευση
Με κείμενο που έστειλε στο e-kalamaria.gr η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμαριάς, με επικεφαλής τον κ. Βικέντιο Αντωνάκη, εύχεται καλή σχολική χρονιά στους μαθητές, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς, καταδικάζοντας την απόφαση της Διοίκησης του Δήμου για τη μετεγκατάσταση σχολείων, κάνοντας λόγο για ''αντιδημοκρατική και αυταρχική'' συμπεριφορά, ενώ παράλληλα χαρακτηρίζει υποκριτική τη σημερινή στάση της αντιπολίτευσης.

Αναλυτικά το κείμενο 

Άνοιξαν σήμερα 14η Σεπτέμβρη τα σχολεία και ως Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμαριάς ευχόμαστε καλή χρονιά στους μαθητές , στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς.

Καλή δύναμη και καλή πρόοδο!!

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε και οι ελλείψεις σε προσωπικό και σε σχολικές υποδομές και στέγη είναι παρούσες στο Δήμο μας με τις ευθύνες να βαραίνουν διαχρονικά τις εκάστοτε κυβερνήσεις αλλά και τις διοικήσεις του Δήμου, προηγούμενη και σημερινή, ιδιαίτερα στην περίοδο της πανδημίας όπου δυστυχώς η Κυβέρνηση και η Δημοτική αρχή, όσο της αναλογεί, παρά την εμπειρία του  προηγούμενου διδακτικού έτους, στο διάστημα που μεσολάβησε δεν πήραν κ α ν έ ν α  μ έ τ ρ ο ώστε να θωρακίσουν τα σχολεία και να προστατεύσουν τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμαριάς, όπως είναι γνωστό, όλα τα προηγούμενα χρόνια και τώρα, αναδεικνύει με τις παρεμβάσεις της στο Δημοτικό Συμβούλιο, στους φορείς και την κοινωνία της Καλαμαριάς τόσο την έλλειψη σχολικής στέγης και εξοπλισμού των σχολικών μονάδων όσο και την έλλειψη έμψυχου δυναμικού (εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων, σχολικές καθαρίστριες) και διεκδικεί τα αναγκαία κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό, για την ανέγερση νέων σχολείων ώστε κάθε γειτονιά να έχει τον απαιτούμενο αριθμό μονάδων, καθώς και την παροχή όλων των αναγκαίων μέσων για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων που ήδη λειτουργούν στην περιοχή μας.

Σήμερα που η εκπαιδευτική κοινότητα και όλη η κοινωνία της Καλαμαριάς έχει καταλάβει ότι υπάρχει σοβαρό στεγαστικό πρόβλημα, που αναγκάζει αρκετά παιδιά να κάνουν μάθημα σε ακατάλληλα κτίρια και μακριά από τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες, αντιμετωπίζουμε με την ίδια ευθύνη το οξύ πρόβλημα της υπεραριθμίας του 3ου Λυκείου και μεταστέγασης του στο κτίριο του 10ου Γυμνάσιου με την αντίστοιχη μετακίνηση του 10ου Γυμνάσιου στο κτίριο του 3ου (μυρίζει από μακριά συγχώνευση των 3ου & 10ου Γυμνάσιου). Η Διοίκηση του Δήμου αγνοώντας συλλόγους γονέων, εκπαιδευτικούς και φορείς αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, τη μεταστέγαση των 10ου Γυμνάσιου και 3ου Λύκειου, η οποία έχει προκαλέσει κλίμα πόλωσης και διχασμού και συνειδητά διαγράφει στην ουσία τις προσπάθειες ετών των εκπαιδευτικών και γονέων να δημιουργήσουν κλίμα σύμπνοιας μέσα στη σχολική τάξη, με δεδομένη την διαφορετική κοινωνική και οικονομική αφετηρία των μαθητών που φοιτούν σε αυτό το σχολείο. Είναι πολύ πρόσφατο το παρελθόν όπου γονείς αρνούνταν να γράψουν τα παιδιά τους στο 10ο Γυμνάσιο, το σχολείο του Φοίνικα.

Τις ευθύνες για το κλίμα πόλωσης, για τους χειρισμούς και τις αποφάσεις της Διοίκησης του Δήμου σε σχέση με τη μεταστέγαση τις έχουμε αναδείξει σε συνεδριάσεις του Δ.Σ. αλλά και με ανακοινώσεις, δελτία τύπου και καταγγελίες. Με την παρούσα ανακοίνωση θέλουμε να καταδικάσουμε την αντιδημοκρατική και αυταρχική απόφαση της Διοίκησης, που αγνοώντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και την εκφρασμένη με ψήφισμα άποψη της πλειοψηφίας του, κάλεσε τις αρχές της Εκπαίδευσης «να κάνουν το καθήκον τους και να συστήσουν με αποφασιστικότητα στους αντιδρώντες εκπαιδευτικούς την εφαρμογή της απόφασης της μεταστέγασης των σχολείων.»  Ιδιαίτερα καταδικάζουμε το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» της Διοίκησης, που χωρίς να σεβαστεί τις προσφυγές και τις δικαστικές διαδικασίες γονέων και εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε εξέλιξη και αγνοώντας τις μαζικές αποφάσεις συλλόγων γονέων και εκπαιδευτικών, προχώρησε σε αυταρχικές κινήσεις φίμωσης των αντιδράσεων. Οι αστυνομικές δυνάμεις και οι εισαγγελικές παρεμβάσεις που σκοπό είχαν να τρομοκρατήσουν εκπαιδευτικούς, γονείς και μικρούς μαθητές, οι απειλές ακόμα για συλλήψεις γονιών και μαθητών, υλοποιούν και με τη σφραγίδα της Διοίκησης του Δήμου το δόγμα "Ν ό μ ο ς και Τ ά ξ η"

Όλα αυτά καμιά σχέση δεν μπορούν να έχουν με το χώρο μόρφωσης και διαπαιδαγώγησης που λέγεται ΣΧΟΛΕΙΟ!!

Είναι όμως υποκριτική σήμερα και η στάση της αντιπολίτευσης, ιδιαίτερα της παράταξης "Συνεργασία για την Καλαμαριά" του κ. Μπακογλίδη που επί οκτώ χρόνια διοίκησης του Δήμου καλλιεργούσε εφησυχασμό, για την κατάσταση στα σχολεία, παρουσιάζοντας ότι δήθεν όλα βαίνουν καλώς με το θέμα την σχολικής στέγης στην Καλαμαριά. Εξίσου υποκριτική και η στάση της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ που τότε (προ της διασπασής του στο Δημοτικό Συμβούλιο) συναινούσε με τη διοίκηση Μπακογλίδη.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμαριάς αποφάσισε να μη συμμετέχει στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 14/09/2020, εκφράζοντας την κ α τ α δ ί κ η της για τις αυταρχικές και αντιδημοκρατικές ενέργειες της Διοίκησης του Δήμου για τη μεταστέγαση των σχολείων του 10ου Γυμνάσιου και 3ου Λύκειου. Δεν έχουμε πρόβλημα να συμμετάσχουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο και να καταδικάσουμε τη στάση της Διοίκησης και ιδιαίτερα του κ. Δημάρχου, ωστόσο η παρουσία μας στο Συμβούλιο θα έδινε τη δυνατότητα απαρτίας και συζήτησης του θέματος που αφορά την ‘’Καθιέρωση 24ωρης λειτουργίας για όλες τις ημέρες του έτους της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, Έργων Συντήρησης και Σημάνσεων’’ θέμα που είναι ενάντια στα δικαιώματα των εργαζόμενων.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση η διεκδίκηση του νέου σχολείου θα είναι στις προτεραιότητές μας γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι τα παιδιά μας αξίζουν καλύτερες συνθήκες μόρφωσης και νέα σχολικά κτίρια.

Ø  Στηρίζουμε τον αγώνα των γονιών, των μαθητών  και των εκπαιδευτικών, για σχολεία αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν, σύγχρονα και κατάλληλα για τις ανάγκες των μαθητών.

Ø  Αντιτασσόμαστε στις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, που μόνο σε περαιτέρω υποβάθμιση θα οδηγήσουν τα σχολεία.Επόμενο Προηγούμενο
 
Social Media - Thessaloniki
3 ταινιάρες που μπορείς να δεις δωρεάν στο Cinobo

3 ταινιάρες που μπορείς να δεις δωρεάν στο Cinobo

14:20 22/10/2020

Θα τις λατρέψεις...

Αλλαγή θερινής ώρας: Ποια μέρα γυρίζουμε πίσω τα ρολόγια μας μία ώρα

Αλλαγή θερινής ώρας: Ποια μέρα γυρίζουμε πίσω τα ρολόγια μας μία ώρα

14:17 22/10/2020

Τελευταία φορά ή μήπως...;

Έγινε η ανατροπή: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινώσει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Έγινε η ανατροπή: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινώσει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

14:15 22/10/2020

Η ώρα των ανακοινώσεων…

Ελεεινό αυτό που έγινε με τον Γιώργο Καπουτζίδη…

Ελεεινό αυτό που έγινε με τον Γιώργο Καπουτζίδη…

09:44 22/10/2020

Ένας άνθρωπος που πορεύεται με τόση αξιοπρέπεια, δεν είναι δυνατόν να χαρακτηρίζεται με μισάνθρωπα σχόλια

Κορονοϊός-Ελλάδα: 865 νέα κρούσματα, 86 διασωληνωμένοι, 6 θάνατοι

Κορονοϊός-Ελλάδα: 865 νέα κρούσματα, 86 διασωληνωμένοι, 6 θάνατοι

23:56 21/10/2020

ΕΟΔΥ

Ο κύβος ερρίφθη: Τα 2 νέα αυστηρά μέτρα που έρχονται μετά το σοκ των 667 κρουσμάτων

Ο κύβος ερρίφθη: Τα 2 νέα αυστηρά μέτρα που έρχονται μετά το σοκ των 667 κρουσμάτων

22:24 21/10/2020

Η κατάσταση αρχίζει να ξεφεύγει

Καλαμαριά - κορονοιός: Πού γίνονται δωρεάν τεστ - Τι αποφάσισε η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης

Καλαμαριά - κορονοιός: Πού γίνονται δωρεάν τεστ - Τι αποφάσισε η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης

19:40 21/10/2020

Συνεδρίασε χθες υπό τον Δήμαρχο

Πάνω από 2 λάθη κόβεσαι: Ξέρεις τι σημαίνουν 10 αγγλικές λέξεις που όλοι οι κάτοχοι Lower γνωρίζουν;

Πάνω από 2 λάθη κόβεσαι: Ξέρεις τι σημαίνουν 10 αγγλικές λέξεις που όλοι οι κάτοχοι Lower γνωρίζουν;

18:10 21/10/2020

Ώρα να δείξεις αν πήρες το lower με το σπαθί σου...

«Αν μπει θα μας πάρει στον πάτο»: Το εγκληματικό λάθος που βύθισε το πιο γρήγορο πλοίο στην Ελλάδα

«Αν μπει θα μας πάρει στον πάτο»: Το εγκληματικό λάθος που βύθισε το πιο γρήγορο πλοίο στην Ελλάδα

18:09 21/10/2020

Ένα εγκληματικό λάθος που οδήγησε σε μια αδιανόητη τραγωδία

Τους έδωσαν στεγνά στο GNTM: Αυτή είναι η κλεμμένη φωτό παικτών που δεν έπρεπε να δείξουν

Τους έδωσαν στεγνά στο GNTM: Αυτή είναι η κλεμμένη φωτό παικτών που δεν έπρεπε να δείξουν

15:13 21/10/2020

Τους γλέντησαν κανονικά...

Κλασικά Έπιπλα