Καλαμαριά: Προς δίκη ο 71χρονος για το θάνατο οπαδού στο γήπεδο του Απόλλωνα

16/9/2020 00:21    τι πρότεινε ο εισαγγελέας
Να παραπεμφθεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο 71χρονος φίλαθλος που απώθησε ένα συνομήλικο φίλο του ο οποίος έπεσε στα σκαλιά της κερκίδας και άφησε την τελευταία του πνοή πρότεινε ο εισαγγελέας προς το Συμβούλιο Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το grtimes.gr. Ζήτησε να δικαστεί για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση και της βιαιοπραγίας  εντός αθλητικών εγκαταστάσεων.

Το περιστατικό σημειώθηκε , πριν ένα χρόνο, κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα του πρωταθλήματος  super league 2 μεταξύ του Απόλλωνα Πόντου και του Κισσαμικού Χανίων, στο γήπεδο Καλαμαριάς. Το ματς έληξε με νίκη των φιλοξενουμένων (0-4).

«Στο 59ο λεπτό, εξ’ αφορμής της αρνητικής έκβασης του αγώνα για την ομάδα του Απόλλωνα Πόντου , αναπτύχθηκε λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ του θανόντος και άγνωστου προσώπου, που αμφότεροι  βρίσκονταν στην θύρα 4 του γηπέδου» αναγράφεται στη δικογραφία.

Σύμφωνα με σχετικό υλικό από βίντεο που τέθηκε στη διάθεση των διωκτικών αρχών προηγήθηκε λογομαχία  μεταξύ των δύο ανδρών.

«Και ενώ λάμβανε χώρα ο ανωτέρω διαπληκτισμός μεταξύ του θύματος και ενός αγνώστου προσώπου και ο θανών κινούταν προς τα εσωτερικά σκαλοπάτια των κερκίδων προκειμένου να αποχωρήσει, ο κατηγορούμενος επιτέθηκε λεκτικά στον θανόντα λέγοντας του την φράση «άντε γ… ρε, φύγε από εδώ ρε μ…». Εν συνεχεία, ενώ ο κατηγορούμενος είχε πρόσωπο προς τα σκαλιά και ο θανών την πλάτη προς αυτά , τον απώθησε βίαια προς το κλιμακοστάσιο ασκώντας πίεση με τα δύο του χέρια στο ύψος του στήθους , με αποτέλεσμα ο θανών να καταπέσει, μεταξύ του 11ου και 12ου σκαλοπατιού, να χτυπήσει στο κεφάλι».

«Ο κατηγορούμενος μεν δεν τέλεσε σε βάρος του θύματος ενέργεια που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε θάνατο, εντούτοις υπό τις συγκεκριμένες  συνθήκες η ενέργεια του, δηλαδή να απωθήσει το θύμα τη στιγμή που αυτό είχε πλάτη στις σκάλες, με μεγάλη δύναμη, ήταν ενέργεια που μπορούσε αντικειμενικά να προκαλέσει το θάνατο του θύματος, με δεδομένη μάλιστα τη μεγάλη ηλικία του» αναγράφεται, μεταξύ άλλων, στην πρόταση του εισαγγελέα.

Ο 71χρονος μετά την απολογία του στην Α’ τακτική ανακρίτρια αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Super League 1: Απόψε η κλήρωση του Πρωταθλήματος

Super League 1: Απόψε η κλήρωση του Πρωταθλήματος

12:07 9/7/2025

Στις 21:00 το βράδυ

Επιβολή προστίμου 50.000 ευρώ για την κακοποίηση και θανάτωση ζώου συντροφιάς στην Καλαμαριά

Επιβολή προστίμου 50.000 ευρώ για την κακοποίηση και θανάτωση ζώου συντροφιάς στην Καλαμαριά

11:48 9/7/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς προχώρησε στην επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους 50.000 ευρώ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

09:00 9/7/2025

Τετάρτη 9/7

Η Μέρα με τα Χρώματα 2025 και η Κλαυδία στην Πλαζ Αρετσούς

Η Μέρα με τα Χρώματα 2025 και η Κλαυδία στην Πλαζ Αρετσούς

20:59 8/7/2025

9/07 - 4:30 μμ - 9:00 μμ

Big Band Βορείου Ελλάδος

Big Band Βορείου Ελλάδος

20:00 8/7/2025

2ο Thessaloniki Soloist Festival 2025

H «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή στο Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Δάσους

H «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή στο Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Δάσους

18:00 8/7/2025

9 - 10/7

Ο οίκος Michael Kors ανακοινώνει το άνοιγμα καταστήματος στη Θεσσαλονίκη

Ο οίκος Michael Kors ανακοινώνει το άνοιγμα καταστήματος στη Θεσσαλονίκη

11:37 8/7/2025

Σε συνέχεια της επιτυχημένης έναρξης λειτουργίας του πρώτου Michael Kors Lifestyle Store στην Αθήνα

Κλιματιζόμενες αίθουσες στον Δήμο Καλαμαριάς για την προστασία των πολιτών από τον καύσωνα

Κλιματιζόμενες αίθουσες στον Δήμο Καλαμαριάς για την προστασία των πολιτών από τον καύσωνα

11:21 8/7/2025

Δωρεάν και πάλι η είσοδος στο Κολυμβητήριο

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

09:00 8/7/2025

Τρίτη 8/7

Θερινές εκπτώσεις 2025

Θερινές εκπτώσεις 2025

20:00 7/7/2025

Ξεκινούν τη Δευτέρα 14 Ιουλίου

Κλασικά Έπιπλα