Επανεκκίνηση του τουρισμού της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής

18/9/2020 14:14    FVW workshop Thessaloniki Halkidiki 2020
Παρουσίαση της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης σε 40 εκπροσώπους των μεγαλύτερων tour operators της Γερμανίας πραγματοποίησαν ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης με συνδιοργανωτές τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τον Οργανισμό Τουρισμού Χαλκιδικής και υποστηρικτή τον ΕΟΤ,  στο πλαίσιο του FVW workshop Thessaloniki Halkidiki 2020.

Η δράση διοργανώνεται από 15 ως 20 Σεπτεμβρίου στην  Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική από το μεγαλύτερο media τουρισμού στη Γερμανία που φέρνει κοντά τον προορισμό με decision makers, έχοντας ένα σημαντικό δίκτυο διανομής με tour operators και retailers ενώ βρίσκεται σε επαφή με 10.000 ταξιδιωτικά πρακτορεία.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα μίλησαν ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Δημήτρης Φραγκάκης, η Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος με συντονιστή τον αρχισυντάκτη του FVW Klaus Hildebrand.
Απευθυνόμενη στους 40 Γερμανούς Tour Operators η κ. Πατουλίδου τόνισε πως η συγκεκριμένη δράση είναι υψίστης σημασίας , επειδή είναι πρώτη που πραγματοποιείται στη Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική βάζοντας τα θεμέλια για την μετα Covid-19 εποχή.

Χρησιμοποιώντας τον συμβολισμό του μύθου της Γοργόνας εξήγησε στους εκπροσώπους της Γερμανικής αγοράς πως ο λόγος που υπάρχει η Θεσσαλονίκη εδώ και 2.300 χρόνια είναι γιατί είναι μια πόλη που ξέρει να μετατρέπει κάθε δυσκολία σε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Με τον διττό ρόλο της Αντιπεριφερειάρχη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και της Προέδρου του Οργανισμού Θεσσαλονίκης, παρουσίασε την κομβική σημασία της πρωτεύουσας της Μακεδονίας αναφορικά με τη θέση της, τις υποδομές, το κλίμα, και τις θεματικές μορφές τουρισμού που έχει αναπτύξει μέχρι σήμερα. Αξιοποιώντας κάθε πλεονέκτημα της πόλης παρουσίασε την οργανωμένη φιλοξενία που παρέχει στον επισκέπτη, αλλά και την ετοιμότητα και προσαρμογή που έχει επιδείξει στα νέα δεδομένα.

Το «FVW workshop Thessaloniki, Halkidiki 2020», αποτελεί σημαντική δράση για την ενδυνάμωση της Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής στη Γερμανική τουριστική αγορά που σαν στόχο έχει την βαθύτερη γνωριμία και ενημέρωση για τον προορισμό, τις τουριστικές υποδομές και εμπειρίες που προσφέρουν στους επισκέπτες.

Την φετινή συνάντηση διοργανώνουν ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης ο Δήμος Θεσσαλονίκης μαζί με τον Οργανισμό Τουρισμού Χαλκιδικής σε συνεργασία με την Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος, το Thessaloniki Convention Bureau και τις Ενώσεις Ξεν/χων Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής. Η δράση υποστηρίζεται από τον ΕΟΤ και έχει την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού.


ΑΜΠΕ

Επόμενο Προηγούμενο
 

Πρεμιέρα για τα μπλόκα των αγροτών – Κλειστός ο κόμβος της Καρδίτσας

Πρεμιέρα για τα μπλόκα των αγροτών – Κλειστός ο κόμβος της Καρδίτσας

18:43 22/1/2018

BINTEO

Προσοχή σε δύο φάρμακα για θεραπεία των αρθρώσεων

Προσοχή σε δύο φάρμακα για θεραπεία των αρθρώσεων

18:35 22/1/2018

Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής

Σε ποια τιμή θα βγάζει το Δημόσιο τα ακίνητα στο σφυρί

Σε ποια τιμή θα βγάζει το Δημόσιο τα ακίνητα στο σφυρί

18:21 22/1/2018

Ανοίγει ο «ασκός του Αιόλου» με απόφαση Τσακαλώτου

Παίρνουν πίσω τις αυξήσεις οι εταιρείες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας

Παίρνουν πίσω τις αυξήσεις οι εταιρείες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας

18:17 22/1/2018

παρέμβαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων

Πληρωμή Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ημερομηνίες)

Πληρωμή Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ημερομηνίες)

18:09 22/1/2018

ΚΕΑ

Διαδικτυακή πύλη για την καταγραφή της φτώχειας ετοιμάζει η Περ.Κεντρ.Μακεδονίας

Διαδικτυακή πύλη για την καταγραφή της φτώχειας ετοιμάζει η Περ.Κεντρ.Μακεδονίας

18:03 22/1/2018

Με κονδύλια απο το ΕΣΠΑ

Πανελλαδική απεργία στην καθαριότητα των σχολείων στις 12 Φεβρουαρίου

Πανελλαδική απεργία στην καθαριότητα των σχολείων στις 12 Φεβρουαρίου

18:00 22/1/2018

Τι διεκδικούν

Θεσσαλονίκη: Πού θα γίνουν 20 νέες παιδικές χαρές

Θεσσαλονίκη: Πού θα γίνουν 20 νέες παιδικές χαρές

17:54 22/1/2018

Τι προβλέπεται στο πρόγραμμα ανάπτυξης παιδικών χαρών

Κ.Α.Π.Η. ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ. Πρόγραμμα εκδηλώσεων «ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ»

Κ.Α.Π.Η. ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ. Πρόγραμμα εκδηλώσεων «ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ»

17:48 22/1/2018

δείτε αναλυτικα

Δημοτικό θέατρο Καλαμαριάς: «Ιωάννης Γαβριήλ Μπόρκμαν»

Δημοτικό θέατρο Καλαμαριάς: «Ιωάννης Γαβριήλ Μπόρκμαν»

17:37 22/1/2018

ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2018

Κλασικά Έπιπλα