Αρνητές μάσκας: Με ειδικό λογισμικό «περιπολεί» το ίντερνετ η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

23/9/2020 19:20    θα εντοπίζει ιστοσελίδες ή προφίλ στα social media
=Ειδικό λογισμικό που θα “σκανάρει” το διαδίκτυο και θα εντοπίζει ιστοσελίδες ή προφίλ στα social media που προτρέπουν τους πολίτες να μην χρησιμοποιούν μάσκα και διαδίδουν πως δεν υπάρχει κορονοϊός, έχει δημιουργήσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έπειτα από την απόφαση του Εισαγγελέα για Αυτόφωρο στους αρνητές της μάσκας και του ιού και κυρίως σ’ αυτούς που διαδίδουν fake news, καθώς πλέον είναι επικίνδυνοι για την δημόσια υγεία.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι επικίνδυνη, όπως λένε και οι ειδικοί, καθώς αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα. Δυστυχώς παράλληλα αυξάνονται και οι αρνητές του ιού, οι οποίοι δεν δέχονται να πάρουν ατομικά μέτρα προστασίας, κυρίως στην χρήση της μάσκας, με αποτέλεσμα το μείγμα που δημιουργείται να είναι εκρηκτικό για την δημόσια υγεία.

Λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί υπήρξε παρέμβαση Εισαγγελέα, για τους αρνητές που επηρεάζουν κοινωνικές ομάδες και κυρίως δεν χρησιμοποιούν μάσκα, εκεί που προβλέπει την χρήση της η σχετική νομοθεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsi.gr, ήδη οι ειδικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν δημιουργήσει ειδικό λογισμικό που ουσιαστικά θα “περιπολεί” θα “σκανάρει” το διαδίκτυο, με σκοπό να εντοπίζει ιστοσελίδες ή προφίλ στα social media, που διαδίδουν fake news και ουσιαστικά οδηγούν αυτούς που τους πιστεύουν, να εκθέτουν εαυτόν και αλλήλους σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, στην περίπτωση που οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διαπιστώσουν σελίδες ανάλογου περιεχομένου με πολλούς επισκέπτες ή εγγεγραμμένους, άμεσα την σηματοδοτούν και διαβιβάζουν στον Εισαγγελέα τα στοιχεία ώστε να δοθεί η εντολή για προκαταρκτική έρευνα.

Ήδη το συγκεκριμένο λογισμικό έχει τεθεί σε λειτουργία και “σκανάρει” το διαδίκτυο εντοπίζοντας φράσεις κλειδιά που οδηγούν ουσιαστικά στην σελίδα των αρνητών.

Η επόμενη κίνηση των Αστυνομικών στην περίπτωση που διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα είναι να εντοπίσουν τον διαχειριστή της ιστοσελίδας, αλλά και τους χρήστες που έχουν συχνή παρουσία με αναρτήσεις τους που προτρέπουν σε άρνηση των μέτρων και προκαλούν κινητοποιήσεις, στις οποίες βέβαια επίσης δεν τηρείται κάποιο μέτρο προστασίας από τον νέο ιό.



Επόμενο Προηγούμενο
 
Καλαμαριά: Σπουδαία διάκριση για την Εθνική Ελλάδος και τον ΝΟΘ στο Μαρόκο!

Καλαμαριά: Σπουδαία διάκριση για την Εθνική Ελλάδος και τον ΝΟΘ στο Μαρόκο!

18:07 1/7/2026

Ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια

Καλαμαριά - Άγιος Παύλος: 20χρονη πήγε για κύστη και βρέθηκε με εγκαύματα τρίτου βαθμού - Σκληρές εικόνες

Καλαμαριά - Άγιος Παύλος: 20χρονη πήγε για κύστη και βρέθηκε με εγκαύματα τρίτου βαθμού - Σκληρές εικόνες

17:39 1/7/2026

διαβάστε αναλυτικά τι καταγγέλλει η ίδια

Καλαμαριά - Αράπογλου για επιθέσεις σε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας: Καταδικάζουμε - Εγκληματικές ενέργειες

Καλαμαριά - Αράπογλου για επιθέσεις σε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας: Καταδικάζουμε - Εγκληματικές ενέργειες

17:18 1/7/2026

η Δήμαρχος Καλαμαριάς

Καλαμαριά: Η Νεανική Χορωδία και Ορχήστρα της Μητρόπολης στην Κομοτηνή για καλό σκοπό!

Καλαμαριά: Η Νεανική Χορωδία και Ορχήστρα της Μητρόπολης στην Κομοτηνή για καλό σκοπό!

16:53 1/7/2026

μεγάλη φιλανθρωπική συναυλία

Καλαμαριά: Νέος Ναυτικός Διοικητής Βορείου Ελλάδος - Τελετή παράδοσης, παραλαβής (φωτο)

Καλαμαριά: Νέος Ναυτικός Διοικητής Βορείου Ελλάδος - Τελετή παράδοσης, παραλαβής (φωτο)

16:24 1/7/2026

αναλαμβάνει ο Αντιπλοίαρχος Παναγιωτίδης

Πέθανε ο Βασίλης Λεβέντης

Πέθανε ο Βασίλης Λεβέντης

16:12 1/7/2026

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων

Καλαμαριά: Κλείνει 11 Ιουλίου το κολυμβητήριο μέχρι 20 Αυγούστου - Ποιες εργασίες θα γίνουν

Καλαμαριά: Κλείνει 11 Ιουλίου το κολυμβητήριο μέχρι 20 Αυγούστου - Ποιες εργασίες θα γίνουν

14:21 1/7/2026

Ο Δήμος Καλαμαριάς ενημερώνει τους πολίτες...

Κλασικά Έπιπλα