Μόνο με ηλεκτρονική ιατρική συνταγή το αντιγριπικό εμβόλιο - Πότε θα πρέπει να γίνεται

26/9/2020 00:38    υφυπουργός Υγείας
Μόνο με ηλεκτρονική ιατρική συνταγή θα χορηγείται το αντιγριπικό εμβόλιο η συνταγογράφηση του οποίου ξεκινάει την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, υπογράμμισε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της επιδημίας covid-19 στη χώρα μας.

Τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα ανεπάρκειας των εμβολίων, καθώς φέτος έχουν εξασφαλιστεί επιπλέον 1,1 εκατ. δόσεις εμβολίων ενάντια στη γρίπη σε σχέση με πέρυσι όπου και πάλι το υπουργείο Υγείας είχε προμηθευτεί 1 εκατ. επιπλέον δόσεις σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

«Θα υπάρχει μια διαθεσιμότητα 4,2 εκατ. δόσεων εμβολίων που είναι επαρκές νούμερο προκειμένου να χτίσουμε το τείχος ανοσίας», είπε σύμφωνα με το ΑΜΠΕ ο κ. Κοντοζαμάνης.

Επανέλαβε τη σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, «όπου φέτος θα πρέπει να την κάνουμε πράξη λόγω των ειδικών συνθηκών. Ο εμβολιασμός θα πρέπει να γίνει μετά τα μέσα Οκτωβρίου, καθώς η γρίπη στη χώρα μας ξεκινάει από το Δεκέμβριο και μετά και παραμένει μέχρι τον Απρίλιο Άρα όσο πιο αργά εμβολιαστούμε τόσο πιο εύκολο θα είναι να χτίσουμε το τείχος ανοσίας», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στην ΚΥΑ των υπουργών Οικονομικών και Υγείας για την διάθεση κλινών ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα στο σύστημα υγείας για την νοσηλεία ασθενών με covid -19 με ισχύ έως τις 30 Σεπτεμβρίου, ο κ. Κοντοζαμάνης υπενθύμισε ότι υπήρχε ανάλογη ΚΥΑ και στην πρώτη περίοδο της πανδημίας η ισχύς της οποίας κάποια στιγμή έληξε και το καλοκαίρι δεν χρειάστηκε να επεκταθεί.

Στην παρούσα φάση και προκειμένου να αντιμετωπιστούν αυξημένες ανάγκες ενεργοποιείται και πάλι. Ωστόσο επειδή οι ΠΝΠ που έχουν κυρωθεί με νόμο στη Βουλή δίνουν τη δυνατότητα μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, τις επόμενες ημέρες έρχεται νέα διάταξη όπου η ισχύς της ΚΥΑ θα παραταθεί μέχρι 31 Δεκεμβρίου.

Όσον αφορά το περιεχόμενο της ΚΥΑ ο κ. Κοντοζαμάνης εξήγησε ότι αφορά τον τρόπο αποζημίωσης των κλινών που θα διαθέσει ο ιδιωτικός τομέας ανάλογα με τις ανάγκες που θα έχει το σύστημα υγείας και την διαθεσιμότητα. Είπε μάλιστα ότι όλα τα χρόνια το δημόσιο μέσω του ΕΟΠΥΥ συμβάλλεται με τον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να έχει στη διάθεση του επιπλέον κλίνες στις ΜΕΘ.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

09:00 7/6/2025

Σάββατο 7/6

Το Μιούζικαλ «Μάμμα Μια!» στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Σοφούλη

Το Μιούζικαλ «Μάμμα Μια!» στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Σοφούλη

20:00 6/6/2025

7 Ιούν - 15 Ιούν 2025

Οδηγίες για τα μέτρα προστασίας από τα κουνούπια και τον ιό του Δυτικού Νείλου

Οδηγίες για τα μέτρα προστασίας από τα κουνούπια και τον ιό του Δυτικού Νείλου

16:16 6/6/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς, σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ)

Μεγάλη συμμετοχή στις δωρεάν εξετάσεις για ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής

Μεγάλη συμμετοχή στις δωρεάν εξετάσεις για ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής

11:15 6/6/2025

O Δήμος Καλαμαριάς στο πλαίσιο εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

09:00 6/6/2025

Παρασκευή 6/6

Motor Festival 2025 για Πρώτη Φορά στην Θεσσαλονίκη στη ΔΕΘ

Motor Festival 2025 για Πρώτη Φορά στην Θεσσαλονίκη στη ΔΕΘ

20:00 5/6/2025

6 Ιούν - 15 Ιούν 2025

Επιστρέφει το Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Επιστρέφει το Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

17:00 5/6/2025

27 Ιουνίου - 13 Ιουλίου 2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς δίπλα στην τρίτη ηλικία

Ο Δήμος Καλαμαριάς δίπλα στην τρίτη ηλικία

15:05 5/6/2025

Ενημερωτικές ομιλίες για την πρόληψη εγκλημάτων και την προστασία από απάτες στα ΚΑΠΗ

Νέος καθαρισμός κεντρικού κτηρίου στο πρώην Στρατόπεδο Κόδρα από τον Δήμο Καλαμαριάς

Νέος καθαρισμός κεντρικού κτηρίου στο πρώην Στρατόπεδο Κόδρα από τον Δήμο Καλαμαριάς

12:13 5/6/2025

Στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

09:00 5/6/2025

Πέμπτη 5/6

Κλασικά Έπιπλα