Καλαμαριά: Ετοιμασίες ενόψει χειμώνα - Τι συζήτησε ο Δήμαρχος με ΟΑΣΘ, Πυροσβεστική, Μεραρχία υποστήριξης και Λιμενικό

16/10/2020 14:13    Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας
Συνεδρίασε χθες Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020, το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμαριάς, μέσω τηλεδιάσκεψης, στη διάρκεια του οποίου, τα μέλη συζήτησαν για τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας, ενόψει της χειμερινής περιόδου 2020-2021 (αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων, παγετού κλπ).

Στη  συνεδρίαση προέδρευσε ο Δήμαρχος Γιάννης Δαρδαμανέλης και συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Μουρατίδης, ο Διοικητής του Γ΄ Πυροσβεστικού Σταθμού, Αρχιπύραρχος Μπαθρέλλος Παναγιώτης, τρείς εκπρόσωποι από την ΕΥΑΘ οι κύριοι, Κουλούρης Θεόδωρος, Χατζηθεοδωρίδης Θεόδωρος και Μπέλλος Κωνσταντίνος, από την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, η Χαλινίδου Ιωάννα, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Νοσοκομείου «Άγιος Παύλος», Γραμματικόπουλος Γιώργος, ο εκπρόσωπους του ΟΑΣΘ, Καραμανλής Σπύρος, ο εκπρόσωπος της ΔΕΔΔΗΕ Παλάζης Θανάσης, ο εκπρόσωπος της Μεραρχίας Υποστήριξης (ΜΕΡΥΠ), Συνταγματάρχης Γκιουρτζίδης Φιλόθεος, ο εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος, Σημαιοφόρος Λεονταρίδης Ιωάννης, ο εκπρόσωπος της Εθελοντικής Ομάδας ΟΜΑΚ Χαλβατζής Κωνσταντίνος, και ο εκπρόσωπος της Εθελοντικής Ομάδας USAR HELLAS Χρυσόστομος Γιώτης.




Στη συνεδρίαση ο εκπρόσωπος κάθε συμμετέχοντος φορέα παρουσίασε το βαθμό ετοιμότητάς τους για την πρόληψη και αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών εν όψει  του χειμώνα και συγκεκριμένα παρουσίασαν τις δυνατότητές τους ως προς το ανθρώπινο δυναμικό, τα τεχνικά μέσα και τα σχέδια δράσης σε περίπτωση ανάγκης.

Από τη συζήτηση διαπιστώθηκε ο υψηλός βαθμός ετοιμότητας και η άριστη συνεργασία που έχουν μεταξύ τους όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, δύο βασικές και αναγκαίες προϋποθέσεις για να ανταποκριθούν στο δύσκολο καθήκον τους που αφορά στην προστασία των ανθρώπων και των περιουσιών τους, ενώ δεν παρέλειψαν να τονίσουν για άλλη μια φορά την ανάγκη ενίσχυσης του έργου τους.

Τέλος, ο Δήμαρχος κ. Δαρδαμανέλης  ευχαρίστησε όλους για την εξαιρετική δουλειά που έχουν κάνει και για τις προσπάθειες που καταβάλλουν, ώστε να είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες μας προς τους δημότες, ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Φεστιβάλ Επταπυργίου 2025: Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα

Φεστιβάλ Επταπυργίου 2025: Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα

15:00 29/6/2025

Δευτέρα 30/6

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

09:00 29/6/2025

Κυριακή 29/6

Ο Πάνος Βλάχος γίνεται «Δον Ζουάν»

Ο Πάνος Βλάχος γίνεται «Δον Ζουάν»

18:00 28/6/2025

24-25/7

Μετρό Θεσσαλονίκης: Ανοίγει το κλειστό τμήμα στη «Νέα Ελβετία»

Μετρό Θεσσαλονίκης: Ανοίγει το κλειστό τμήμα στη «Νέα Ελβετία»

12:00 28/6/2025

Μπαίνουν φανάρια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

09:00 28/6/2025

Σάββατο 28/6

Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2025 στην Παραλία του Λευκού Πύργου

Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2025 στην Παραλία του Λευκού Πύργου

20:00 27/6/2025

27 Ιούν - 13 Ιούλ 2025

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

17:00 27/6/2025

Από Τετάρτη 27 Ιουνίου έως και Τετάρτη 2 Ιουλίου

Αλλαγή σελίδας για τον μπασκετικό Άρη: Νέος ιδιοκτήτης ο 24χρονος Richard Hsiao

Αλλαγή σελίδας για τον μπασκετικό Άρη: Νέος ιδιοκτήτης ο 24χρονος Richard Hsiao

14:13 27/6/2025

H οικονομική δύναμη και η φιλία με Αντετοκούνμπο

Θερινή Δημιουργική Απασχόληση στο Δήμου Καλαμαριάς

Θερινή Δημιουργική Απασχόληση στο Δήμου Καλαμαριάς

14:01 27/6/2025

Ξεκινάει από Δευτέρα 30 Ιουνίου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

09:00 27/6/2025

Παρασκευή 27/6

Κλασικά Έπιπλα