Συγκλονίζει ο Διευθυντής ΜΕΘ του Παπανικολάου: Κάθε μισή ώρα χάνουμε έναν άνθρωπο

17/11/2020 14:38    Θεσσαλονίκη
Για την κατάσταση στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου και τις απώλειες ασθενών μίλησε στον ΣΚΑΪ ο Διευθυντής της ΜΕΘ Νικόλαος Καπραβέλος.

Πριν λίγη ώρα, άλλος ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από τον κορωνοϊό. Ο κ. Καπραβέλος αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση που βιώνουν αυτή τη στιγμή γιατροί και ασθενείς στα νοσοκομεία.

«Δεν έχω μάθει να βγαίνω στα κανάλια για να ανακοινώσω ένα θάνατο. Δε φοβόμαστε το θάνατο, αλλά δε μας φοβάται και ο θάνατος.»

Όπως είπε ο Διευθυντής του Παπανικολάου, «οι τελευταίοι που θα πέσουνε θα είμαστε εμείς, γιατί είμαστε θυμωμένοι.» 

Συγκλονιστική ήταν, επίσης, η δήλωσή του ότι «κάθε μισή ώρα χάνουμε έναν άνθρωπο».

«Είμαστε σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Το νοσοκομείο έχει 200 κλίνες ΜΕΘ και είναι κατειλημμένες από βαριά ασθενείς και 44 κλίνες σε διάθεση μιας νόσου. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό.», τόνισε.

Ο κ. Καπραβέλος επεσήμανε πως «η στατιστική του πρώτου κύματος ήταν λάθος. Δεν είναι οι μεγάλης ηλικίας και τα υποκείμενα νοσήματα. Έχουμε πλέον νέους ασθενείς, χωρίς κανένα υποκείμενο νόσημα. Δεν κάνει διάκριση.» 

«Αυτή τη στιγμή, δίνει μάχη για τη ζωή του 35χρονος, χωρίς να έχει κανένα υποκείμενο νόσημα, με μια βαρύτατη πνευμονία. Έχω 12 στους 12 ασθενείς με βαριά αναπνευστικά προβλήματα.», προσέθεσε.

Στη συνέχεια είπε: «Δε βγαίνουμε για να φοβίσουμε τον κόσμο. Χθες βράδυ μεταφέραμε έναν ασθενή που ήταν καλύτερα, αλλά όχι σε άριστη κατάσταση, για να πάρουμε βαρύτατα διασωληνωμένο 54χρονο από το τμήμα.»

Ο κ. Καπραβέλος εξήγησε πως πλέον βρίσκονται υπό τις οδηγίες του κέντρου επιχειρήσεων. «Έχουμε χάσει τον ύπνο μας. Οι νοσηλευτές δεν έχουν πάρει ρεπό.»

Παράλληλα, έκανε έκκληση προς την πολιτεία ώστε οι επικουρικοί να γίνουν μόνιμοι, καθώς το σύστημα τους έχει ανάγκη.

«Ο μόνος τρόπος για να αναχαιτιστεί η πανδημία είναι η απομόνωση. Αργήσαμε να πάρουμε μέτρα.», τόνισε και συμπλήρωσε ότι «είναι τέτοια η πίεση στο σύστημα. 200 ασθενείς αυτή τη στιγμή δίνουν μάχη για τη ζωή τους.» 

Τέλος, έκανε έκκληση και προς τους πολίτες. «Βοηθήστε μας να κρατήσουμε το σύστημα. Να μην επισκέπτεστε ούτε τα παιδιά σας. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε πόλεμο.»

Επεσήμανε, δε, ότι «ο ιός αυτός δε ζει μόνος του. Το μεγαλύτερο κακό που μπορείς να του κάνεις είναι να τον απομονώσεις. Το δεύτερο κύμα είναι ισχυρότατο. Τον χαϊδέψαμε τον ιό.»

Για το πόσο θα κρατήσει η πανδημία, είπε ότι «το κύμα το πολύ να κρατήσει 3-4 μήνες».



Επόμενο Προηγούμενο
 

Καλαμαριά: Έρχονται εκπρόσωποι από 30 χώρες να μαγειρέψουν για το κοινό (φωτο)

Καλαμαριά: Έρχονται εκπρόσωποι από 30 χώρες να μαγειρέψουν για το κοινό (φωτο)

21:18 20/5/2026

Κάθε μπουκιά στηρίζει το «Ελληνικό Παιδικό Χωριό»

Καλαμαριά: Η Diversity Charter Greece καλωσορίζει τον δήμο - Ανοιχτή και ανθρώπινη πόλη

Καλαμαριά: Η Diversity Charter Greece καλωσορίζει τον δήμο - Ανοιχτή και ανθρώπινη πόλη

20:59 20/5/2026

καλωσορίζει τον δήμο στην κοινότητά της

Καλαμαριά: Διάλογος για τις προοπτικές και το μέλλον της Καλαμαριάς στο Ρεμέτζο

Καλαμαριά: Διάλογος για τις προοπτικές και το μέλλον της Καλαμαριάς στο Ρεμέτζο

20:28 20/5/2026

αυλαία του εαρινού εξαμήνου στο Ανοιχτό πανεπιστήμιο

«Από εδώ την προσφυγομάνα Καλαμαριά περιμένουμε δικαίωση» - Βίντεο

«Από εδώ την προσφυγομάνα Καλαμαριά περιμένουμε δικαίωση» - Βίντεο

19:44 20/5/2026

ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την Ποντιακή Γενοκτονία

Καλαμαριά: Πως θα λειτουργήσει το παρεκκλήσι Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στο Παλατάκι

Καλαμαριά: Πως θα λειτουργήσει το παρεκκλήσι Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στο Παλατάκι

20:35 19/5/2026

εν όψει της πανηγύρεώς των Αγίων

Καλαμαριά: Τρία άτομα μάζεψαν 40 σακούλες σκουπίδια - Πόρτες και στρώματα (φωτο)

Καλαμαριά: Τρία άτομα μάζεψαν 40 σακούλες σκουπίδια - Πόρτες και στρώματα (φωτο)

18:42 19/5/2026

οι The Cleaningans ξαναχτύπησαν

Καλαμαριά: Ερωτήματα για τις δηλώσεις Βασιλείου για τη μαρίνα Αρετσούς - Τί σχεδιάζεται ερήμην μας;

Καλαμαριά: Ερωτήματα για τις δηλώσεις Βασιλείου για τη μαρίνα Αρετσούς - Τί σχεδιάζεται ερήμην μας;

18:13 19/5/2026

εκπρόσωπος του Υπερταμείου

Κλασικά Έπιπλα