Μπουτάρης: Ποτέ δεν έθιξα τους Πόντιους

5/6/2018 09:20    Απάντηση στην Παμποντιακή Ομοσπονδία
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας, την περασμένη εβδομάδα, και στην οποία έγινε λόγος για «άθλιες δημόσιες τοποθετήσεις του Γιάννη Μπουτάρη» σχετικά με τη Γενοκτονία των Ποντίων αναφέρθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

«Μου προκάλεσε μεγάλη έκπληξη. Γιατί δεν αντιλαμβάνομαι σε τι αναφέρεται. Ποτέ δεν έκανα δηλώσεις που έθιξαν την Γενοκτονία ή τους Πόντιους. Εκτός κι αν αναφέρονται σε δηλώσεις μου οι οποίες επίτηδες παραποιήθηκαν και αλλοιώθηκε το νόημά τους, από τους γνωστούς ακροδεξιούς κύκλους που με συκοφαντούν συστηματικά και διαδίδουν ψέματα», είπε σύμφωνα με το ΑΠΕ ο κ. Μπουτάρης.

Ο δήμαρχος πρόσθεσε πως «εφόσον η Παμποντιακή Ομοσπονδία επιθυμεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη γι’ αυτόν τον λόγο, τότε πράγματι η Δικαιοσύνη μπορεί να κρίνει - όπως και όλος ο κόσμος - τις παραποιημένες δηλώσεις μου κατ’ αντιδιαστολή προς τις πραγματικές δηλώσεις μου. Η επίθεση εναντίον μου επανέφερε στη δημοσιότητα την παλιότερη συνέντευξή μου στο σύνολό της - και όχι μόνο μια απομονωμένη φράση - και ο καθένας μπορεί να την δει ολόκληρη και να κρίνει».

Υποστήριξε πως η συγκεκριμένη ανακοίνωση μου προκάλεσε μεγάλη έκπληξη και για έναν ακόμη λόγο. Διότι οι ποντιακές Ομοσπονδίες γνωρίζουν πολύ καλά τις προσπάθειές μου για την ενότητα του ποντιακού κινήματος και για την ανάδειξη της ποντιακής κληρονομιάς».

Ο κ. Μπουτάρης ανέφερε πως από τη στιγμή που ανέλαβε δήμαρχος το 2011 πρότεινε και εργάστηκε ώστε οι ποντιακές οργανώσεις να βρεθούν μαζί, ενώ συμπλήρωσε πως στη διάρκεια της διοίκησης του εντάχθηκε στο τοπικό πρόγραμμα δια βίου μάθησης του δήμου η εκμάθηση ποντιακής διαλέκτου.

«Η ανακοίνωση αυτή μου προκάλεσε μεγάλη έκπληξη. Διότι ήρθε περίπου 10 μέρες μετά την κοινή ανακοίνωση των τριών ποντιακών Ομοσπονδιών που καταδίκαζε την επίθεση εναντίον μου και διαχώριζε τη θέση του ποντιακού κινήματος από τα ακραία στοιχεία που μου επιτέθηκαν. Οπότε, δεν αντιλαμβάνονται τι έρχεται να εξυπηρετήσει και ποιος ο σκοπός της», κατέληξε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. 




Επόμενο Προηγούμενο
 

H Καλαμαριά επίκεντρο της ελληνικής ξιφασκίας

H Καλαμαριά επίκεντρο της ελληνικής ξιφασκίας

15:00 24/4/2025

Στο ΔΑΚ το Πανελλήνιο Κύπελλο παίδων, ανδρών και γυναικών από τις 25/04 - 27/04

Η Καλαμαριά βάζει «Καθρέφτες» στην ενδοοικογενειακή βία

Η Καλαμαριά βάζει «Καθρέφτες» στην ενδοοικογενειακή βία

11:15 24/4/2025

Το πολυβραβευμένο έργο στη σκηνή του «Μελίνα Μερκούρη» από 25/04 - 9:00 μμ - 27/04 - 11:00 μμ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

09:00 24/4/2025

Πέμπτη 24/4

«Μαύρη Σαμπούκα»: Η κωμωδία φαινόμενο ρίχνει αυλαία στη Θεσσαλονίκη

«Μαύρη Σαμπούκα»: Η κωμωδία φαινόμενο ρίχνει αυλαία στη Θεσσαλονίκη

20:18 23/4/2025

Από Παρασκευή 25/4

H Φαίη Ρουμπίνη στο Beerfest

H Φαίη Ρουμπίνη στο Beerfest

17:00 23/4/2025

Σάββατο 26/4

Φύση και πολιτισμός συναντιούνται στην 37η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Καλαμαριάς

Φύση και πολιτισμός συναντιούνται στην 37η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Καλαμαριάς

15:00 23/4/2025

23/04 - 4/05

ΠΑΟΚ: Απόψε στο κατάμεστο Παλατάκι η μάχη για την ευρωπαϊκή κούπα

ΠΑΟΚ: Απόψε στο κατάμεστο Παλατάκι η μάχη για την ευρωπαϊκή κούπα

11:26 23/4/2025

Η ώρα και το κανάλι μετάδοσης του αγώνα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

09:00 23/4/2025

Τετάρτη 23/4

The Comic Con vol.9 στο Βελλίδειο

The Comic Con vol.9 στο Βελλίδειο

17:00 22/4/2025

Το κορυφαίο Comic Convention επιστρέφει!

Παγκόσμια Ημέρα πινκ πονκ Πλατεία Αριστοτέλους

Παγκόσμια Ημέρα πινκ πονκ Πλατεία Αριστοτέλους

12:59 22/4/2025

Τετάρτη 23/4

Κλασικά Έπιπλα